okna v C++
-
Biohazard66
Light Expert
okna v C++
neviete mi poradit kde by som sa naucil robit okna v C++ (nechcem ze v nejakom visual c++ ale normalne nakodvat ) pouzivam
Dev-C++ a tam by som sa to chcel naucit ale neviam ci to ma vyznam ked si ostatny vo visual c++ nakrelia okienka a super ide im vsetko len tak
Dev-C++ a tam by som sa to chcel naucit ale neviam ci to ma vyznam ked si ostatny vo visual c++ nakrelia okienka a super ide im vsetko len tak
Re: okna v C++
Na to tu už máme FÓRUM
a ináč, to je jedno, či to robíš vo VS C++ alebo v Dev-c++. Používa sa na to (aspoň v prípade Winu) Win32 API. Vygoogli si. A v C++ vo VS to tiež nie je len tak. tam si to tiež musíš nakódiť. Len je tam výhoda vygenerovanie kódu základnho vopred. Ale bude určite + pre teba ak sa naučíš WinAPI, nie je to na škodu.
a ináč, to je jedno, či to robíš vo VS C++ alebo v Dev-c++. Používa sa na to (aspoň v prípade Winu) Win32 API. Vygoogli si. A v C++ vo VS to tiež nie je len tak. tam si to tiež musíš nakódiť. Len je tam výhoda vygenerovanie kódu základnho vopred. Ale bude určite + pre teba ak sa naučíš WinAPI, nie je to na škodu.
-
Biohazard66
Light Expert
a dal by si mi nejaku stranku aby som sa naucil to rozhranie vytvorit aj ked v tom Dev-C++
toto by malo byť univerzál: http://programujte.com/clanky/45-serial-win-32-api/
//autoeditácia príspevku (19 Feb 2012, 17:10)
alebo http://programujte.com/clanky/44-win-32-api
//autoeditácia príspevku (19 Feb 2012, 17:10)
alebo http://programujte.com/clanky/44-win-32-api
Win32 API je ten najnizsi mozny sposob ako robit okna v C++. Preco radsej nepouzit QT pokial sa jedna o aplikacie kancelarskeho charakteru, alebo SFML ak sa jedna o OpenGL, alebo rozne ine vykreslovanie grafiky? Je dobre sice mat aspon ciastocny prehlad o Win32 API, ale pokial jednotlivec, alebo maly team ludi sa ide pustit do nejakej GUI aplikacie, tak by si kopali hrob, keby idu cez Win32 API.
-
Biohazard66
Light Expert
dakujem za odpovede ale mam este jednu otazku docitam knihu mistrovstvi v C++ a chcem sa naucit robit tie okna tak ako mam pokracovat ??? pozrel som ten QT ale vsetko je to EN
a aj tak nepise sa tam rovnaky kod ako v c++ sice su tam rovnake prvy ale o tych nových neviem ani zatat tak neviem co mam robit ???
Kniha Mistrovství v C++ ťa naučí C++, nenaučí ťa vytvárať aplikácie podľa tvojho výberu.
Na to existujú knižnice/frameworky (SFML/QT). Áno, je to iné, ale je to C++. Ak si myslíš, že nie, začni v tej knihe odznovu
Na to existujú knižnice/frameworky (SFML/QT). Áno, je to iné, ale je to C++. Ak si myslíš, že nie, začni v tej knihe odznovu
-
Biohazard66
Light Expert
myslim si ze je to c++ ale chcel by som nieco kde sa naucim tie kniznice, funkcie, objekty pouzivat ale nieco SK alebo CZ (anglinu sa ucim len v skole nerozumiem dostatocne aby som sa nieco naucil z EN videi a EN knih)
Tak hľadaj na google. Skôr by si sa ale mal pobiť s anglickou dokumentáciou. Bez angličtiny sa v programovaní moc nepohneš a čím skôr začneš chápať dokumentáciu, tým lepšie (tam ti často stačí pochytať pár slovíčok a jedno najdôležitejšie slovko "Example")
-
Biohazard66
Light Expert
ja viem, Example viem co je ale z prikladov sa to len nenaucim ale ani neviem z kade sa to mam ucit to je ten problem pozeral som QT stranky ale tam vecina su videa atd
Tak to už je tvoj problém, že nie si schopný sa učiť z "videí atd", tak ako všetci ostatní.
blbost QT z ukazkou programovania niesu videa tam su vsetko pekne texty a kopa tutorialov a exemplov pochybujem ze za ten kratky cas stihli zmenit vsetko... tam je rozsiahla dokumentacia a kopa kopa exemplov proste ...
Prelozenu dokumentaciu ku QT alebo SFML asi len tak lahko nenajdes. Neviem kolko mas rokov a kolko rokov sa ucis anglinu ale myslim si ze ta dokumentacia neni pisana tak zlozito a s pouzitim rozumu a slovniku by si ju mal pochopit. Bohuzial bez anglictiny sa daleko nepohnes
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ku QT ani nepotrebujes vediet po angliky
na ich strankach je tolko examplov ze sa to da v pohode naucit z nich obycajnym skusanim. Okrem toho na root.cz su dva seriali ku QT, kde sa v naucis zaklady.
-
Biohazard66
Light Expert
ok chapem nakoneic som z toho vysiel ako debil
ale ide mi oto naco som sa ucil C++ ked teraz sa musim naucit nove metody atd ved z toho viem iba ako zaradom mam pisat
som rovno mohol ist na Delphi alebo MS visual C++ alebo na nieco take
a v C++ priamo WinAPI sa mi neoplati
Na čo som sa učil programovať, keď nechcem programovať?
Takto ti poviem. Ak naozaj netušíš, ako C++ využiť, tak si sa ho učil zbytočne. Gratulujem, zabil si niekoľko týždňov (dúfam, že aspoň týždňov!) života
Takto ti poviem. Ak naozaj netušíš, ako C++ využiť, tak si sa ho učil zbytočne. Gratulujem, zabil si niekoľko týždňov (dúfam, že aspoň týždňov!) života
moc tomu asi nechapeš... neviem z coho si sa ucil C++ ale funkcionalitu si sa neucil ucil si sa tak syntax a myslenie v c++ aby si vedel ako zapisat algoritmy v nom... mozno si sa ucil aj algoritmy ak algoritmy tvorit ak si isiel do toho bez nejakych zakladov ... teraz vies vytvorit algoritmus vies smernikovu oné mysliet v tom ... a toto dalej sa moc ucit nemusis len sa to naucit pouzivat vsetko dokopy ... Qt, MFC, ATL, wxWidgets ... su FrameWorky ktore ti ulahcia pracu aby si nemusel vytvarat stale to iste dookola a nezatazovali programatora nudnou nekreativnou pracou typu copy-paste a mohol sa plne sustredit na logiku resp. spravanie ktore chces implementovať... samozrejme je uz "nutné" ovladat aj OOP ked chceš ist na tieto veci ruzemet co to je ako sa to pouziva a co ti to ponuka... ku vsetkemu mas dokumentaciu takze sa treba naucit v nej pohybovat a samozrejme je po anglicky ... a potom vediet pouzivat google ... toto sa mozes naucit tym ze budes riesit "problémy" ... mozes zacat niecim lahsim jednoducha kalkulacka aby si sa naucil ako sa stymi okienkami pracuje a potom skusat ist dalej zacnes narazat na problemy ze potrebujes oddelit GUI od logiky zacnes riesit nejake Design Pattern-y, Asynchronnost/ Paralelizmus ... komunikaciu a pracu z SQL databazami cize zistis ze potrebujes vediet aj SQL dalej zacnes potrebovact nieco serializovat tak napr. XML... atd atd atd...
Rozdel a Panuj
Rozdel a Panuj
-
Biohazard66
Light Expert
tak sa idem nejaky ten framework naucit chcem robit klasicke programiky (na zaciatok, len pre windows zatial) ktory framework by ste mi odporucili?
(a pripadne môzete dohodit nejake linky s dokumentaciou a examples)
Dik
Ja byt tebou tak si na zaciatok stiahnem QT creator, v tom si samotne okineka skorej naklikas ako naprogramujes, ale pokial nie je nejaky specialny dobov pisat ten qt kod rucne nevidim dovod preco si to nenaklikat, popri tom sa trochu oboznamis s tym api
Aky framework by sme ti doporucili ? So SFML a Allegrom je celkom sranda
Aky framework by sme ti doporucili ? So SFML a Allegrom je celkom sranda
-
Biohazard66
Light Expert
Pozeral som QT a pls poradili by ste mi dokumentacie ktorymi by som mal zacat ??
Dik
Dik