HTPC - Rozvod signalu po dome

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

HTPC - Rozvod signalu po dome

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim, potrebujem navrhnut nejake riesenie rozvedenia signalu po dome z domaceho HTPC/media servera.

Vyzera to nejako takto: V jednej izbe je samotne HTPC HDMI kablom spojene s TV. HTPC ostane na tomto mieste a je z neho potrebne rozviest HD signal do dalsich styroch TV. HTPC ide nonstop kedze sluzi aj ako server na vsetko mozne...

Napadli ma dve riesenia(ine asi ani niesu):

1. Kupit ku kazdej TV(okrem tej pri ktorej je HTPC, tam bude klasicky HDMI kabel) nejaky z tych HD sietovych media playerov a pozapajat ich kablami do siete. Vyhodou by bolo ze kazda TV moze prehravat iny film sucasne no neviem ci by to siet stihala takto streamovat FullHD filmy.

2. Pouzit HDMI rozbocovac a signal rozviest do vsetkych TV HDMI kablami. Ovladanie PC mam uz teraz vyriesene cez smartphone aplikacie(XBMC) a wifi takze to kablovo riesit nebudem musiet. Kablovo to je asi 50m HDMI kablu.

Neviem ako tieto varianty vychadzaju financne no osobne sa mi rozumnejsia vidi prva moznost no bojim sa tam toho aby to siet stihala streamovat. Na druhu stranu pri rieseni tymi HDMI kablami sa mi paci modifikovatelnost toho media centra cez ktore prehravam.

Vie mi niekto poradit nejake tie HD prehravace? Chcem aby mi to prehralo VSETKO(samozrejme hlavne .mkv) :) . HDD to mat nemusi, vsetko je ulozene na servery.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Re: HTPC - Rozvod signalu po dome

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

len taka mala poznamka ... neviem ci sa nemylim ale nema nejake obmedzenie aj HDMI ? myslim dlzku kablov ...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: HTPC - Rozvod signalu po dome

Príspevok od používateľa viper1993 »

No neviem veru ale otec mi spominal ze 50m tahali vo firme a ze problem s tym nie je. Skusim nieco pogooglit.

//autoeditácia príspevku (20 Feb 2012, 21:37)
Nasiel som aj kable 50m a viac takze nemyslim si ze to by bol problem.
Napísať odpoveď