Citanie A4 knih/skript Kindle/Netbook/Tablet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rafinovany.genom
Novice
Novice

Citanie A4 knih/skript Kindle/Netbook/Tablet

Príspevok od používateľa rafinovany.genom »

Zdravim,

chcel by som si zadovazit nieco na citanie knih, resp. skript / A4 'scientific paper'. Na vyber su 3 moznost:

9.7" e-ink ebook reader (lacnejsie kindle dx - Asus reader DR900 a pod) cca 210 Eur + DPH (pripadne 250 za lepsi device)
Vyhoda: vydrz, ergonomia, e-ink
Nevyhoda: vraj dost pomale, jednoucelove, slaby pomer cena/vykon

Tablet: za 320+DPH sa da zohnat celkom slusny tablet, 1GHz cortex 1G ram
Vyhoda: 10" farebny displej, multifunkcnost, dotykac, android, rychlost
Nevyhoda: necitatelny displej vonku (otazka, unavi vas, ked cucite do tabletu 5 hodin vkuse (slaby brightness) v miestnosti?), zivotnost baterie

Netbook: za 300+DPH sa da zohnat slusny netbook
Vyhoda: 10" farebny displej (AJ matny), ultra-multifunkcnost (jo, debian!), pomer cena/vykon, rychlost
Nevyhoda: ergonomia(!!) , bateria, z casti dislpej (matny je stale horsi ako e-ink)

->Pri zlozitejsich PDFkach (A4, kopa rovnic, obrazky,text) - zlvadaju e-readre kvalitne parsovat text ? Ma niekto skusenost ci to funguje?
-> Ako dobre sa da citat vonku anti-glare (matny) notebook ?
-> Je vhodne ozeliet ergonomiu pri netbooku (drzanie vo 'vecku') za jeho vyhody?

Vdaka za kazdy napad, obzvlast za tie, ktore su z praktickej skusenosti
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Citanie A4 knih/skript Kindle/Netbook/Tablet

Príspevok od používateľa Traktorista »

Myslim si ze netbook mozes z prakticnosti uplne vylucit,
E-ink reader je podla mna na serioznu pracu s "knihou" ten najlepsi, najvierohodnejsi a aj najprisposobenejsi pristroj.

Ak to potrebujes na castu pracu, nebodaj sa bude pouzivat casto a dlhu dobu tak by som siel urcite do citacky.

Tablet jedine ak to nepotrebujes tak casto, resp. aspekt mulitfunkcnosti je pre teba velmi dolezity
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Citanie A4 knih/skript Kindle/Netbook/Tablet

Príspevok od používateľa Plexxak »

No ved pozri nejaky Kindle, podla mna je zbytočné vyhadzovať toľko za čítačku od Asusu... No a čo sa týka tabletu, tak to sa samozrejme za take peniaze zohnať dá, aj keď bude to skôr priemer by som povedal...

Ako napísal užívateľ vyššie, ten E-ink displej je fakt pre oci velmi dobry a vytvara to naozaj velmi dobry pocit z čítania.

Nejaké čítačky kníh majú aj tu: http://www.tabletstore.sk/elektronicke-citacky-knih-3/
Napísať odpoveď