"Volebny prieskum"

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili?

SMER
34
11%
SDKU
16
5%
SNS
9
3%
KDH
11
4%
SAS
112
37%
MOST
8
3%
ĽS-NS
38
12%
HZDS
2
1%
SMK
0
Žiadne hlasovania
NIKOHO
40
13%
INE
36
12%

Celkom hlasov: 306

M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: "Volebny prieskum"

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Politicka strana je zločinecká organizácia, ktorej ciel je ukradnúť štátny majetok pomocou zmeny zákonov tak, aby jej krádež bola legálna.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

JOSE - ohľadom volebného práva som sa k tvojmu príspevku nevyjadroval, ten mi prišiel celkom rozumný.
K tým školám ale v zásade nesúhlasím, osobne som za príjmacie testy a zmenu kvality VŠ a nie buzeráciu za známky zo ZŠ a SŠ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nejaké známky sú irelevantné, bolo by skôr pritvrdiť na prijímacích skúškach a robiť ich podľa oboru, nie tieto rôzne všeobecné nezmysly.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Rubiki - ako chceš skvalitniť VŠ ?? všetko je o lobingu...Ministerstvo školstva zostaví síce akreditačnú komisiu, ale ta je zložená z ľudí, ktorí pôsobili alebo pôsobia na niektorej z hodnotených VŠ (prípadne dosah ľudí z niektorej VŠ na ľudí pôsobiacich v komisii), a teda je nereálne, aby sa niektorá VŠ musela obávať o svoj štatút, prípadne existenciu....Všetko je to iba veľký biznis, ktorý niekomu vyhovuje :roll:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Fajn fajn, všetci ste si tu pomoralizovali, ale ešte nikto nepovedal čo je zlé na volebnom lístku za povedzme 20€?

Dáva to právo voľby všetkým rovnako. Ja v tom nevidím problém, vy áno?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ako som uz skor spominal tato Sulikova myslienka sa mi pozdava. Ale pri takejto "vysokej" ciastke by som sa ludom ani necudoval, keby vymenia pravo volit zlodejov a mafianov za veceru s partnerom v lacnejsej restike, pripadne za 40 staropramenov z Tesca.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

TommyHot napísal:V ktorom americkom filme si videl, ze da chlap nejakej sukacej pipke firmu? Ja o takom pripade neviem a keby aj taky pripad je, tak ta firma by najskor skrachovala pri prvom danovom priznani.
Konkretne firmu nie ale poznam pripad kedy zenska "robi" dva dni do tyzdna a zaraba ohromne prachy. A neviem si to vysvetlit inak ako naklonnostou sefa k tejto zene.

Relevancia daneho hlasu, pripadne obmedzovanie volebneho prava je sice pekna ale dost nedemokraticka myslienka. Podobne ako Pinhead aj ja si do toho mozem rypnut kedze som vo svojej podstate sofokrat (co by bola v praxi este vacsia utopia ako komunizmus).

Pri analyze vsetkych systemov sa aj tak clovek dopracuje k tomu, ze najvacsi problem je moralka.

A napad 7 euroveho volebneho listka a volbou ci dam statu z neho 100% a pojdem volit alebo min 20% (dph a pripadne spotrebitelske dane) povazujem za genialny.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Niekto to tu napísal pekne, že väčšina z vás, cenzorov vol. práva, nevie zniesť iný názor na spoločnosť ako je váš a práve preto sú vaše názory o volebnom cenze nebezpečné.
Pravičiari (a mne nie sú všetci apriori nesympatický) nevedia zniesť, že ľavica (aka Fico) má 40%. Ale taká je vôľa ľudu. Toľko ľudí ho naozaj chce vidieť na čele. Taká SDKÚ zastupuje v priemere 10_12% voličov. Tak kto má väčšie právo vládnuť, kto má legitímnejší mandát? Jednoducho vox populi, vox dei. Niet o čom.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Blby narod slovensky
// Chudak aspon sa podpis, asi sa ta to dotklo Fico volic
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

begbee - takže ty staviaš na rovnakú úroveň politický názor človeka s IQ 90 a s IQ 120? Staviaš na rovnakú úroveň politický názor človeka ktorý nemá ani páru o tom ako veci reálne fungujú a človeka ktorý má? Myslíš, že je morálne správne dať volebné právo všetkým? Aj väzňom, asociálom, ľuďom čo parazitujú na systéme...dokonca samotným politkom? Čo robiť v situácii, že väčšina národa je proste "dementná" a nechá sa opiť rožkom? My rozhľadenejší máme len tak skloniť hlavu a súhlasne kývnuť, lebo "je to vôľa ľudu?" Aj ja mám svoj hlas a chcem, aby ho bolo počuť. Desím sa predstavy, že rozhľadení ľudia len tak sklonia hlavu. No ešte viac ma desí predstava, že sa múdri ľudia naserú a začnú vnútorný odboj. To nastane Koniec jedného príbehu v SR.
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

matovič a spol.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

V prvom rade si treba vyjasniť kto zastáva aké postoje.... Teda pokiaľ je niekto demokrat, tak by mal akceptovať všeobecné a rovné volebné právo.... Pokiaľ ho neakceptuje, či navrhuje jeho úpravy, tak to asi kamarát demokratického systému nebude....
Ale treba to povedať kur*a jasne.... Nie pokrytecky sa hrať na demokrata, ale pritom v myšlienkach i prípadných činoch byť niekde úplne inde.... Keď niečo nemám rád, tak sú to takíto pokrytci a oportunisti, ktorým jasný a pevný názor na vec nič nehovorí.... Ktorých názory fungujú systémom, kade vietor, tade plášť....
Ako som už písal, demokratický politický systém je aj o tom, že moje názory nezdieľajú ostatní a tak zvolia niekoho iného.... Pokiaľ to s tou demokraciou myslím úprimne, tak zaškrípem zubami a poprajem oponentovi veľa šťastia.... A pokiaľ to úprimne nemyslím, tak začnem čosi bľabotať o tom, že mám absolútnu pravdu a sám najlepšie viem čo a ako a názor ostatných nerešpektujem. A aby som im tento opačný názor neumožnil prejaviť tak im (v tomto prípade) proste obmedzím volebné právo....
A potom, keď sa vyjasní, kto je kto.... potom sa môžu začať riešiť aj ostatné otázky....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pinhead mi to zobral z úst. Bavíme sa o demokracii a voľbách. Stoporko & spol. hovoríte o aristokracii - vláde najlepších, či sofokracii - vláde najmúdrejších.
Je to isté ako s vierou. Buď akceptujete všetky pravidlá hry alebo nie. Ale nejde si z viery, či demokracie alebo i práva vyberať len tie pravidlá, ktoré sa nám hodia.

V demokracii je rovnosť hlasu, tak ju treba akceptovať. Je to vláda väčšiny. Ak je väčšina občanov s IQ 85, tak vládne ostatným resp. jej názory sú najrelevantnejšie, preto lebo je ich väčšina.
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tak ako to opísali súdruhovia nadomnou. Demokracia je raz taká - raz "vyhráš," raz nie. O to viac by si na tento systém museli ľudia zvyknúť, keby bola ustanovená demokracia priama.

Toto čo tu niektorí predvádzajú, to nemá s demokratickým zmýšľaním nič spoločné. Usudzovať pravdu zásadne od môjho názoru je postavené na hlavu. Tým, čo nezmýšľajú ako ja treba oklieštiť, prípadne úplne zobrať práva (odôvodnenie je irelevantné). To je totalitárne (prípadne autoritatívne) stanovisko.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pinhead - ja som sa tu už neraz vyjadril jasne - nie som za všeobecné volebné právo pre každého. Totižto možnosť voliť nepovažujem za právo, ale za výsadu. Bodka.

begbee - ja som si demokraciu nezvolil. Moji rodičia si zvolili partokraciu a ja som šiel pár volebných období z neznalosti v ich šľapajách. Nepovažujem ju (partokraciu maskovanú za demokraciu) za najvhodnejší systém riadenia štátu.

hughito - označiť Pinheada za súdruha? :sneaky: Chceš mi snáď tvrdiť, že tu na Slovensku máme demokraciu? :smt056 Mám v paži, či je môj názor spoločensky a politický vhodný. Som za slobodné rozhodnutie o svojom vlastnom osude pre každého občana. No o osude nás všetkých nemajú čo rozhodovať ľudia, ktorí o riadení spoločnosti a štátu vedia hovno a hovno aj pre štát urobili. To platí pre tých, ktorí by mohli voliť i byť volení. Môj názor. Neviem o tom, že by som niekde hlásal absolútne pravdy - na to tu máme na fóre iných machrov :smt006

Celkom pekne "volebný systém" v jednej svojej poviedko-knihe vykreslil jeden fantasy autor: keď zomrel kráľ, jeho dedič, ak chcel vládnuť, musel dokázať dostať sa do korunovačnej komnaty živý a dotknúť sa koruny. Každý mal ten deň právo zabiť ho. Ak to nezvládol, "do ringu" šiel ďalší záujemca o trón. - zaujímavá myšlienka: "možnosť vládnuť si treba zaslúžiť."
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To je pekné, že si si nevolil demokraciu, ale vyzeralo to, že si ju želáš. Inak súhlasím, že nežijeme v demokracii, ale partokracii.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

10 či 20 eur hodnota hlasu? Beriem. Právo voliť by mal každý. Určite by výsledky dopadli úplne inak. Len tie peniaze by sme nemali z kade nabrať.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To mi teda ten voličomer (http://www.pravda.sk/volicomer.asp) moc nepomohol - stále neviem koho mám voliť :nono:
Prílohy
volby.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Nebudem sa opakovať - brať niekomu právo voliť je akceptovateľné iba v tom prípade, ktorý som spomenul (+ by sa dalo uvažovať nad ťažkými kriminálnikmi). Akékoľvek ďalšie konštrukty ohľadom toho, či je niekto študent alebo dôchodca, či má niekto taký či onaký príjem, sú absurdné, pokiaľ sa teda chceme aspoň hrať na nejakú demokraciu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

" brať niekomu právo voliť je akceptovateľné iba v tom prípade, ktorý som spomenul (+ by sa dalo uvažovať nad ťažkými kriminálnikmi)" tým myslíš čo? Asi som niečo prehliadol. Kto tu vraví o dôchodcoch, príjmoch...? Ja tu vravím o záujme o veci verejné a orientáciu v nich :)
Napísať odpoveď