Pestovanie chilli
Re: semena chilli
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či niekto nemá na predaj semienka chilli Habanero Orange.
Re: semena chilli
Obidvaja mate SS
.
Re: Pestovanie chilli
Aj ja by som mal o nejake semena zaujem, aj viac druhov. Takze kto mate a ste ochotni nieco predat tak mi napiste. Vdaka 
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
tiez som sa rozhodol ze zacnem pestovat chilli a podobne papricky
nakolko je to moja prisada takmer do kazdeho jedla
kto ma teda na predaj nejake semienka, nech mi napise za kolko aky druh a ci to je aj teda jedle (neviem ci moze byt nejaky nejedely resp. ozdobny druh chilli)
dik 
btw tie semena treba najprv naklicit vo vode?
btw tie semena treba najprv naklicit vo vode?
-
blitzkrieg
Professional
semená nechávam klíčiť normálne na vrchu rašeliny v nejakej nádobe (zakryté sáčikom) a stále musí byť tá rašelina vlhká, ak uvidíš ako začne klíčiť tak to pinzetou dávam do rašelinových tabliet
btw nepoznáte niekto nejakú stránku kde sa predávajú UV lampy na pestovanie ?
//autoeditácia príspevku (19 Feb 2012, 12:09)
pridávam foto Jamaican Red Mushroom ...ktorá mi prezimovala a prežila ...skúsim z toho nejako spraviť bonsaj
pridávam foto Jamaican Red Mushroom ...ktorá mi prezimovala a prežila ...skúsim z toho nejako spraviť bonsaj
Zdravím, tiež by som mal záujem o kúpu semien chilli, vedeli by ste mi doporučiť, ktoré sú vhodné tak na začiatok?
Bonsaj som uz skusal velakrat ale nikdy to nedopadlo podal mojich ocakavaniblitzkrieg napísal:semená nechávam klíčiť normálne na vrchu rašeliny v nejakej nádobe (zakryté sáčikom) a stále musí byť tá rašelina vlhká, ak uvidíš ako začne klíčiť tak to pinzetou dávam do rašelinových tabliet
ASU: Mas SS.
-
blitzkrieg
Professional
mal si ten bonsaj ..respektíve tú rastlinku aspoň v takom štádiu ako mám ja teraz ? alebo nie ..vieš ..aby som vedel či si mám robiť nádeje 
Mal som ju v estelepsom stadiu, viac rozvetvena apod.. Len casom rastlinka odumierala :X
-
blitzkrieg
Professional
mala viac ako jednu sezónu ? aj ti prezimovala či ako ?
Prezimovala 
-
blitzkrieg
Professional
no ja som to urobil tak že v zemi kde bola posadená ...tak som vysypal a osprchoval som ju tak aby tam nezostala žiadna rašelina/zemina, proste celú koreňovú sústavu bolo vidno a potom som ju akoby presadil do čisto novej zeminy so živinami, tak mi drž palce aby sa z toho spamätala 
Presne toto iste som spravila ja ! Palce drzat budem, ale uz viem ako to ASI dopadne
.
-
demovic_svk
Medium Star
ahojte, potreboval by som Chilli mix ..len v Tescu ho nemajú dalo by sa to zohnat aj inde ?
-
blitzkrieg
Professional
díky, no dúfam že sa mi to podarí ..budem sem hádzať fotky priebežne, už som dal klíčiť 10 druhov ...Lingua di Fuoco, habanero red savina a ešte yellow (presný názov si z hlavy nepamätám) tie už klíčia a najviac sa teším na Lingua di Fuoco, páči sa mi ako plody rastú v "trsoch"
a ten chilli mix som videl už aj v Bille, Kauflande v BA v Petržalke ho majú na 1000 % a v Tescu sa to dalo zohnať tiež
a ten chilli mix som videl už aj v Bille, Kauflande v BA v Petržalke ho majú na 1000 % a v Tescu sa to dalo zohnať tiež
-
mihalswk
Medium Professional
zdravim potrebujem poradit ... mam habanero yellow, red ..a opadavaju mi na rastlinkach listy ,.,.je to normalne ci ?
-
blitzkrieg
Professional
nemáš ich náhodou v prievane ? alebo v miestnosti kde je prudká zmena teploty ? polievaš ich dosť ? skús hodiť fotku
-
mihalswk
Medium Professional
nie mam ich v takom sklenniku izbovom ..polievam ich kazdy den ,..,.ako je to lepsie ? ked je mokra zem alebo suchsia ? ,,..a opadavaju mi len spodne listy ,.poslem fotky potom
-
blitzkrieg
Professional
no tak nesmú byť prevlhčené ale ani suché, stačí aj raz za 3 - 5 dní keď je takéto počasie, najlepšie to zistíš keď trochu zvädnú listy a vtedy trochu poleješ, keď je teplo (leto) tak polievať aj každý deň ráno a večer ..
hoj, mne uz rastliny klicia vsetky co som dal, mam ich v plastovych poharoch na pivo pollitrovych zatial, a substrat mam raselinu na predpestovanie taku jemnu + perlit, zacalo mi to vsak plesniet na povrchu, vie niekto co sa s tym da robit?