Pravidelné vypadávanie wifi signálu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Spider4ever
Novice
Novice

Pravidelné vypadávanie wifi signálu

Príspevok od používateľa Spider4ever »

Zdravím. Medzi mojim notebookom a wifi routrom vypadáva signál pravidelne asi každých 10 s na 1-2 sekundy. Problémy začali pred pár dňami, dovtedy fungovalo všetko krásne. Nič som nemenil, akurát teraz som skúsil preinštalovať ovládače, ale stále to isté (router je nový, 2 mesiace). Keď pingujem na router, tak mám max 2 ms odozvu.. ale po 10 sekundách 1-2 pakety "Vypršel časový limit žádosti" :? a potom znovu max 2 ms.
-Vypadáva to rovnako ako pri vzdialenosti 10 m tak pri vzdialenosti 1 m NB-router.
-Skúšal som vypnúť firewall, antivírus.. všetko, stále to isté.
-Na internete som našiel nejaký podobný problém, skúšali hľadať vírusy, všetko čisté, preinštalovať windows, nepomohlo.

Neviete čím by to mohlo byť?
Ešte by som chcel skúsiť obmedziť rýchlosť wifi, vraj to zlepšuje stabilitu wifi, ako sa to robí prosím?

sieťovka

Kód: Vybrať všetko

Atheros AR5005G Wireless Network
Windows XP Service pack 3
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravidelné vypadávanie wifi signálu

Príspevok od používateľa hojko »

Rychlost obmedz cez nastavenie routru, aj ked neverim, ze to pomoze. Skusil by som vytiahnut na chvilu router zo zasuvky a potom ho zapojit znova, nech sa zapne. Pripadne ho resetnut a nstavit od zaciatku, zmeni kanal a podobne. Ale na vzdialenost v byte by zmena kanalu a rusenie nebude mat aj tak vplyv, no za skusku nic nedas.
Spider4ever
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Spider4ever »

díky, skúsim :O)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Mne sa dialo cosi podobne, pomohlo ked som manualne nastavil pridelovanu ip, dns server.. za pokus nic nedas..
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

U mna zrejme rovnaky problem. Router mam Zyxel P-660HW T3 v3 updatovany FW na poslednu verziu (z 2009). Niekedy je pong bez odpovede ako na obrazku inokedy je ping nad 70ms :(
Prílohy
bez_názvu.JPG
mr.speedy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mr.speedy »

nemas rozhasene v nastaveni routeru lease time pre DHCP? ak je nastavene zahadzovanie session po 10 sekundach by som sa nedivil ze ti robi toto :)
kazdopadne na zaciatok vyskusaj iny notebook - aspon zistis ci je chyba v routeri alebo notebooku a pohnes sa dalej
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

mne sa na laptope stalo to, že sa časom kvôli otváraniu veka zalomili antény na wifi (a je to dosť častý jav u laptopov) skús nejaký wifi USB stick alebo si požičaj od kamoša a skús to tak
Josa
Light Professional
Light Professional

Ked nic nestahujem tak to nevypadava, ale akonahle dam nieco stahovat tak uz to vynechava. Skratka. bud nad 70ms, alebo neodpoveda. Robi to na 2 notebookoch. :( Zeby Router bol chybny? Ked netaham tak to je viacmenej OK, obcas je tam len nejake oneskorenie.
To iste aj ked pozeram videa cez YT,....
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa levAlex »

Resetnute na default ? skusaj kanal menit, zrus firewall na routri zrus sifrovanie... nastavit manual static routing...
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

doplň ešte o aký wifi router sa jedná a v akom je móde niektoré routre nemajú mód APčka a môže to blbnúť viacerý spomínali užitočné rady, skús skombinovať viacej toho:

1. reset na default
2. zapnutie wifi a zmenu ssid na iné ako si mal (pc si môže pamätať ssid s pôvodnými nastaveniami a namiesto vymazávania profilu v každom wifi zariadení len táto zmena)
3. zašifruj spojenie napr. cez WPA2
4. kanál nechaj na automat predídeš v budúcnosti zarušenia kanálu
5. ak môžeš deaktivuj možnosť WPS (ak môžeš) cez ktorú sa dá prelomiť šifrovanie wpa2 (dostal sa návod "ako na to" von tak každý skúša)

Pomôže aj filtrovanie mac adries ak nemáš často "návštevníkov na sieti"
Josa
Light Professional
Light Professional

Pisal som, ze mam Zyxel P-660HW T3 v3. Je v mode Route.. Ma len dva mody, bridge (vtedy nejde wifi) a route.
reset na default som skusal.
Predtym som nebol napojeny k ziadnej inej wifi doma. Cize toto je jedinecny nazov pre moj notebook.
3. to moc nechcem, ale ok.
4. prepnem to na automat.
5. WPS je off

filtrovanie MAC mam zapnute.
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Josa napísal:Pisal som, ze mam Zyxel P-660HW T3 v3. Je v mode Route.. Ma len dva mody, bridge (vtedy nejde wifi) a route.
reset na default som skusal.
Predtym som nebol napojeny k ziadnej inej wifi doma. Cize toto je jedinecny nazov pre moj notebook.
3. to moc nechcem, ale ok.
4. prepnem to na automat.
5. WPS je off

filtrovanie MAC mam zapnute.
Prepáč ja som skorej reagoval na prvý príspevok on neuviedol že aký to ma router
3. Je vlastne zaheslovanie siete cez WPA2 aktualne najbezpečnejšia ochrana domácich wifi sieti

urobil si aj bod 2 ? teda pôvodný názov wifi siete (ssid) si zmenil a dal si iný?

Aktuálne som asi pred dvoma týždňami riešil s kamarátom podobnú situáciu pripojilo ho ale odpajalo ho zmenil nazov siete a už mu to šlo skoro som umrel s takýmto riešením som sa nestretol ešte.

Ak nepomôže opýtam sa chalanov v zyxelu že či sa s tým stretli.

PS: cez kábel ti to ide v pohode však ?
Josa
Light Professional
Light Professional

zmenil som... bez uspechu.
Cez kabel vsetko pod 1ms, obcas 1-2ms. :(
Ten utlm 1-2ms je asi v rovnakom casovom rozmedzi ako vypadky ked sa napojim cez wifi.
Sa mi zda, ze akokeby ten zyxel to nezvladal nejako. Ze ked je viac zatazeny tak "straca dych"

Aj stahovanie cez wifi cca 400-500kBit/s
cez kabel 800 a viac.
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Josa napísal:zmenil som... bez uspechu.
Cez kabel vsetko pod 1ms, obcas 1-2ms. :(
Ten utlm 1-2ms je asi v rovnakom casovom rozmedzi ako vypadky ked sa napojim cez wifi.
Sa mi zda, ze akokeby ten zyxel to nezvladal nejako. Ze ked je viac zatazeny tak "straca dych"

Aj stahovanie cez wifi cca 400-500kBit/s
cez kabel 800 a viac.
Mnoo a ako sa to prejavuje na pecku akú máš silu signálu ? plnú ? Keď si dáš "Stav pripojenie bezdrôtovej siete" v rýchlosti ti to ako moc kolíše ? Čo mi hovorili chalani tak môže byť uz zlé zariadenie a možno je čas na reklamáciu. Alebo tak isto to môžeš mať zarušené prostredie bývaš v paneláku ? nemáš nejaké iné zariadenie v blízkosti? stalo sa to len tak? alebo môže byť zapríčinené iným zariadením v sieti? Na inom pc to ide v poriadku ?
Josa
Light Professional
Light Professional

Toto zariadenie je uz starsie.. Bolo pouzivane vo firme. Tak tiez uz zacinam mat pocit, ze to je prave tym ze uz skratka konci.
Rychlost kolize 48-54. Dost casto sa to prehadzuje medzi sebou. ale viacej drzi 48Mb/s
Na inom PC je to to iste. Preto som sa radsej pytal ci som nejake nastavenie nemohol preskocit.
Sila signalu je plna kedze to mam vedla notebooku :)

No snad mi v poradni pri kupe niekto poradi aky novy kupit. :)
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Josa napísal:Toto zariadenie je uz starsie.. Bolo pouzivane vo firme. Tak tiez uz zacinam mat pocit, ze to je prave tym ze uz skratka konci.
Rychlost kolize 48-54. Dost casto sa to prehadzuje medzi sebou. ale viacej drzi 48Mb/s
Na inom PC je to to iste. Preto som sa radsej pytal ci som nejake nastavenie nemohol preskocit.
Sila signalu je plna kedze to mam vedla notebooku :)

No snad mi v poradni pri kupe niekto poradi aky novy kupit. :)
Je to možné a to kolísanie je v pohode mne to tiež +/- tak skáče len že ako sa chová pri tom výpadku tak ale keď ti to robí aj na druhom kompe tak potom to možno bude asi to zariadenie :/ bohužial už asi moc neporadím
Josa
Light Professional
Light Professional

Pri vypadku mi raz klesla rychlost na 36Mb/s. Inak aj pocas vypadku ukazuje 48.
Ked som stahoval tak vypadok bol asi raz za minutu, ale akonahle som k stahovaniu pustil video z YT v HD kvalite tak vypadky su kazdu chvilu, tak asi skrata to zariadenie je uz KO.

Dakujem.
Napísať odpoveď