noze

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

noze

Príspevok od používateľa axxis »

Predpokladam, ze tato tema asi nebude velmi velky uspech, ale aj tak by som sa rad spytal.
Zaujima sa niekto o noze? Skusali ste niekedy vyrobit vlastny noz? Chceli by ste to skusit? Ake su najlepsie na kemping, do prirody, knifefigting alebo ake sa Vam pacia?

http://www.jswords.com/noze.php
tuna pridavam zopar nozov, ktore povazujem za umelecke dielo a planujem si nejake kupit a az budem mat pristup k vybaveniu tak si chcem aj sam skusit zopar vyrobit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: noze

Príspevok od používateľa hughito »

Hm, môj dedko si už pár nožov vyrobil, môžem skúsiť odfotiť.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

urcite, rad si pozriem
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Len upozornim ze tu uz podobna tema je :arrow: http://www.hojko.com/noze-a-ine-chladne ... 91951.html

K teme, noze mam rad, zopar ich aj vlastnim. Snazim sa so sebou vzdy nosit aspon obycajny svajciarak victorinox - zide sa hocikedy. A v najblizsej dobe si planujem zohnat nejaky multitool (pravdepodobne GERBER), takze ak mate s nejakym dobre skusenosti tak sem mozte hodit nejaky tip :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

multi-tool ma najlepsie leatherman, pozri sa tam

od malicka sa zaujimam o noze,v podstate sa snazim zbierat ich, od detskych cias a roznych prapodivnych zvratenosti, postupne prechadzam ku kvalitnejsim (a drahsim) kuskom
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Drahy neznamena automaticky kvalitny. Je kopa ludi, ktora robi noze z blatovej damaskovej oceli a predavaju to ludom za velke prachy ako neviem aku kvalitu :wink:
ColdRain
Addict
Addict

tak ku hand-made som sa este nedostal, zatial ostavam pri seriovo robenych, overenych znackach spyderco, boker, cold steel, victorinox
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

coldrain - nechcem aby to zle vyznelo, no zrovna Cold steel by som ku nejako kvalitným značkám neradil. Tak isto Boker, mám na mysli jeho radu Magnum... je to bláto a hrúza. To neporovnávam s elitou ako je sebenza od Chris Reeve (snáď som meno dobre napísal), ale len napr. s mojou CRKT M21.

Ohľadom nožov odporúčam fórum www.knife.cz - je to špecializovaný portál na nože a iné chladné veci. Dá sa tam fakt veľa naučiť.

Hand-made vrelo odporúčam - cenovo to dnes vyjde na úrovni lepšej strednej triedy sérioviek (samozrejme - je rozdiel ceny custom noža z pásoviny a ukovaný). Mám kudlu z RWL od nožiara nickom Black (Roman Švarc) a za slušnú sumu fakt veľa muziky. Sprevádza ma mojimi potulkami lesom a nedám naň dopustiť.

Alebo sa za pár šušňov pokukať po produkcii firiem ako Mora, Hultafors, Marttiini, Helle, Karesuando? Tieto severské nožíky sa dajú kúpiť od 7e (Mora, Hultafors) a sú fakt super - skvelé rezné vlastnosti.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

knife.cz samozrejme poznam, co sa nozov tyka tak ja som rozmyslal investovat aj do drahsieho rucne robeneho noza (ako som uviedol na uvode stranky) z cisto zberatelskych dovodov (aj ked by som ho samozrejme aj aktivne vyuzival). taktiez si chcem kupit nejake noze v azii (kedze tu teraz som) obavam sa ale ich prevozu domov. nie som si celkom isty ci si mozem sadu nozov len tak pribalit do batoziny, ehm :oops:

http://traditionalfilipinoweapons.com/C ... words.html :smt047
ColdRain
Addict
Addict

jasne, ja si velmi rad necham poradit :)

vravim, postupne sa dostavam k tomu ze vzhlad nie je na prvom mieste a snazim sa v tom trochu orientovat, takze kazda rada dobra :) od cold steel som si kupil jedine to ich lacne kukri, aj to len preto, ze to je moja srdcovka a na nic poriadne nemam
co sa tyka bokeru tam som dostal od kamaratov jeden magnum, je to low end, ale tiez oproti tomu co bolo kedysi dost uspech
este mam jeden glock, to je tiez taky moj milacik
a na ceste je ka-bar small tdi a boker subcom
a k vianociam som si dal victorinox herkules

v zasade je to o tom, ze som student a noz nad 50-70 eur je pre mna uz velmi drahy
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

axxis - ak ich budeš mať vo veľkej batožine v podpalubí, tak prečo nie? My sme tak leteli do Fínska a no problem :) No iný kraj - iný mrav.

Coldrain - ono Boker robí pekné nože :) Glock je parádny nôž, fakt veľa znesie, uhlíkovka sa ľahučko brúsi, premakané puzdro... no rajčinu s ním dobre nenakrájaš. Má svoje určenie.

Ak sa ti páčia kukri, tak sa kukni na thorablades alebo kukrihouse. Dá sa odtiaľ zohnať kvalitné kukri za cca 60e. :)
ColdRain
Addict
Addict

co by ste odporucili? hladam nejaky buttonlock na bezne nosenie do tych 50e max? boker kalashnikov sa mi nepaci :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Asi ťa sklamem, no do 50e kvalitný zatvárak nebude - existuje pár svetlých výnimiek: napr. Kabar dozier alebo CRKT M21/16 cez net zo zahraničia.
ColdRain
Addict
Addict

nepomylil si sa? :) co som pozeral tak aj ten kabar aj crkt su liner locky, aj ked teda nepredpokladam ze ked neexistuje lienr lock do 50, ze by sa nasiel button lock, ale aj tak by som bol zvedavy na tvoj typ, pripadne, ked nie do 50 tak aspon tvoj typ aj za vyssiu cenu
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ten Kabar je backlock a CRKT M21/16je liner. S buttonlockom mi na rýchlo padli do oka http://www.noze-nuz.com/crkt/CR1131.php a http://www.noze-nuz.com/schrade/SCHMEDB.php ten posledný je za cca 50e, no netuším nič o kvalite. To by som si radšej priplatil a kúpil benšmejda (benchmade) s axislockom :) Na knife.cz sa občas v inzercii nájdu zaujímavé kúsky.
Napísať odpoveď