Pc zostava do 900€, hry/filmy/internet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
25rado
Amateur
Amateur

Re: Pc zostava do 900€, hry/filmy/internet

Príspevok od používateľa 25rado »

harlik napísal:Ak ide niekto tvrdit, ze pccko je dobry obchod, tak zavadza a vedome klame. Cudujem sa, ze ich este niekto nepodpalil tam a ze majitela si niekde vonku nepodali. Toto hovori za vsetko:
http://obchody.heureka.sk/pccko-sk/diskuse/
http://obchody.heureka.sk/pccko-sk/recenze/
Kedze si to uz vsimli asi, tak niekto z pccka posledne dve recenzie napisal v pozitivnom duchu aby sa nepovedalo :lol: Kvalitu alzy uznavam, je to gigant a moze si to pri tych obratoch vsetko dovolit.
K teme by som rad poznamenal, ze sa tu porovnava cenovo gtx 560ti s radeonom 6850, co je uplne z cesty :nono: Pre gtx 560ti nie je konkurencia 6850 ani 6870 ale skor 6950, tak neviem co tu porovnavate cenu a vykon 6850 s gtx 560ti.

s tym porovnavanim graf.kariet mas absolutnu pravdu....ja som tiez toho nazoru...sak si staci aj cenu tych kariet porovnat a hned vidno ze ta gtx 560ti je o cca 60 euro drahsia a je v inej hornej triede...a musi byt aj vykonnejsia...a inak asi zase budem mat znizenu karmu ...;o) 3-krat som tu pisal a 3-krat sa mi znizila... a teraz asi aj 4-krat...
Tomi105
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Tomi105 »

ako som tak listoval na tej alze medzi základnými doskami narazil som na túto :
http://www.alza.sk/intel-dz68db-d243150.htm#popis
V celku ma zaujala vybavenosťou vonkajšieho rozhrania, len neviem, ako sú na tom tieto intelové dosky čo sa týka hlavne taktovania, ale aj tak všeobecne máte s nimi dáke skúsenosti ?
25rado
Amateur
Amateur

ja by som si zase zobral tuto ...
http://www.alza.sk/asus-p8z68-v-pro-d301255.htm

dufam ze zase niekto mi nenapise ci robim reklamu na ASUS ;o)
Tomi105
Amateur
Amateur

ano ako ja už mám vybratú dosku :
http://www.alza.sk/msi-z68a-g45-g3-d263674.htm#popis
+ tie ostatné komponenty ale idem ich zobrať až začiatkom marca tak do vtedy zvažujem a špekulujem čo za čo stojí a dávam si dohromady dáky všeobecný obraz, preto reku čo je zač tá intel doska kedže procesory robia dobré.
25rado
Amateur
Amateur

osobne neviem na starom som mal msi dosku s intel cipsetom ale to je ina doba ... a inak aj ASUS ma intel cipset napr aj gigabyte ma tiez.... oni su medzi vyrobcami dosiek na spici s MSI ...mozem ti iba poradit najdi si viac dosiek toho isteho cipsetu Z68 a porovnaj si parametre medzi nimi.... a hlavne nevyberaj podla vyzoru - farebneho doladenia suciastok ako moj sused... ;o) ale inak si si vybral slusnu podla parametrov a hodnot na OC ...
Tomi105
Amateur
Amateur

podľa farieb tak to určite nie :D po dlhom výbere a hodnotení som nakoniec zvolil tú msi, hlavne kôly využiteľnosti do budúcna to je pre mňa najdôležitejšia podmienka čo si myslím že tá msi naozaj má 32gb ram, dve grafiky , intel 1155, bohaté vonkajšie rozhranie, taktovanie atď, aj keď tá intel tiež je celkom zaujímavá to že má miesto pci expres pci slot vidím aj celkom ako plus, vonkajšie rozhranie tiež fajn toľko že neviem ako je na tom s pretaktovaním (čom som pozeral zahraničné stránky tak to veľmi nechvália) ak by bola na úrovni tej msi asi by som veľmi zvážil zobrať intela ale len tak naslepo nejdem vyhodiť peniaze.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

25rado napísal:ja by som si zase zobral tuto ...
http://www.alza.sk/asus-p8z68-v-pro-d301255.htm

dufam ze zase niekto mi nenapise ci robim reklamu na ASUS ;o)
ked som sa ta pytal ci robis pccku reklamu tak si mal 17 prispevkov, z toho
4 tykajuce sa kupi hardware-u a v 3 z nich si odporucal pccko...

ked poradis blbost (pccko) a odsudis dobre (alzu) tak sa necuduj kritike...
ak poradis dobre (napr. tu dosku) tak ti tu nikto nic vytykat nebude...

ja na teba nemam dovod bezdovodne utocit :wink:
25rado
Amateur
Amateur

Ja som zatial s pcckom ziadnu zlu skusenost nemal...no mozno v buductnosti budem -neviem,ale s alzou som mal este skor ako som sa zaregistroval tu a pisal prispevok...takze ja som vychadzal z mojej skusenosti a nie s toho co niekto iny povie,alebo napise...
to ako ked som davnejsie cital na nete diskusiu k autam a konkretne na KIU CEED 80 % ludi ju odsudzovalo ale ani v tom aute nejazdilo - nevyskusalo a ani ju nevlastni.... po precitani prispevku vyssie a na adresach k eshopu pccko som bol aj ja prekvapeny reakciou na dany obchod pccko a odmeranym spravanim k zakaznikom k rieseniu reklamacii...nemam na to slov...ja som objednaval cez pccko hlavne koli cene lebo v mojom okoli je komponent co mam v compe drahsi o min 18 % ak nie viac... a aj keby som ho objednaval v alze tak kupim lacnejsie nez tu v obchode...pozeram na cenu nic viac,ale zase som mudrejsi po precitani reacii ludi co si objednavali cez pccko...no co uz ,clovek sa uci az na svojich chybach... taka doba...a zase ak mam bonznut na konkurencnom fore :) zase ponukaju pccko...takze tak....

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2012, 22:48)
este taka mensia reakcia na porovnanie vga kariet.... nvidia a amd

Nie je ale mozne porovnavat pocet stream procesorov u nVidie a u AMD.
nVidia ma uz spominane CUDA jadra, - jedno cuda jadro ma 5 procesoror, 1 procesor dokaze pocitat 5 operacii ale len vektoroveho typu :!:

AMD ma tzv. SIMD jadra - jedno SIMD jadro ma 16 stream procesoro a 1 stream procesor dokaze vykonavat 5 operacii - teda napr. HD 5870 ma 1600 stream procesorov, ale mozes aj najst, ze ma 80 SIMD jadier - je to to iste ( lebo 80 SIMD jadier = 16 procesorov * 5 aplikacii = 80 * 80 = 1600 stream procesorov )
Napísať odpoveď