2 alebo 3 monitory

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

koľko?

Hlasovanie ukončené 23 apr 2012, 19:40

1
3
20%
2
10
67%
3
2
13%

Celkom hlasov: 15

Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

2 alebo 3 monitory

Príspevok od používateľa Curuj »

Poznáte to - čosi robíte na PC a stále alt+tab alebo preklikávanie tam a naspak. to je aj môj prípad. riešenie je jasné - rozšíriť pracovnú plochu.
primárny monitor mmntálne mám 24" HP 1920x1200.
otázka je už v topicu. prikúpiť druhý taký istý alebo dva menšie na strany? pre tri monitory by som potreboval nejako poriešiť výstup z grafiky, lebo tam je len 2xdvi, vga a hdmi. druhá nepriaznivá vec je zohnateľnosť monitorov, ktoré by boli matné a neboli by to TNká. aspoň aké také lepšie podanie farieb. 16:9 na výšku je dosť bieda, to aj A4ku oreže :D a všetky sa robia 1366x768, čo k mojím 1200 na výšku momentálne moc nesedí. ale plusom by asi bola cena. navyše by nejako nezavadzali pri filmoch, ked sa to dá jednoducho vypnúť. to by bol problém druhej 24ky, ked by boli oba tak trochu zošikma k užívateľovi.
celkovo sa trochu bojím obrovskej šírky konečného zobrazovadla :lol: iné riešenie ako další monitor(y) nevidím.
Ako by ste to riešili vy?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: 2 alebo 3 monitory

Príspevok od používateľa Thommas »

1 ďalší monitor. Ak to má byť väčšinou na filmy, tak sa o rozlíšenie nezaujímaj. Ak to má byť aj na robotu, pozeraj s rovnakým rozlíšením a s rovnakou veľkosťou panela.
Curuj
Addict
Addict

ak by bol len jeden další, tak iné rozlíšenie ako na tom prvom by som logicky nechcel. primárne mám PC na robotu. filmy občas kuknem nejaké. na hry už moc času nie je...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ja odporucam dva rovnake monitory, sam to tak uz dlho vyuzivam a celkom som si na to zvykol... :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

2 rovnake rozhodne. Ja mám starý 1680x1050 a nový 1920x1080 a kým som nemal oba cez HDMI tak mi ten s nižším rozlíšením blbol keď som púšťal filmy či hral hry. Chodili po ňom čiary. Robilo to kvôli inému rozlíšeniu. A to by mohlo aj ak by si mal dva menšie monitory.

Karmistovi: Čo trepem? Pýtal sa či jeden alebo 2 menšie k tomu hlavnému. hovorím mu ako to je. Ak to nezapojí cez digitál (DP, HDMI) tak mu to pravdepodobne bude robiť to čo mne (čiary cez monitor).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja mám primárny 1920x1080 a sekundárny 1280x1024...že by som mal nejaký problém s rozlíšením alebo čo, tak nič také...ale mám Win7 a viem, že ak zapojíš na XP dva monitory ako rozšírenie plochy, tak ti zoberie rozlíšenie iba z jedného monitora a druhý ti ponaťahuje, takže ak máš XP tak jednoznačne rovnaké rozlíšenie...ak máš 7 tak tá ti zožerie čokoľvek...moc nevidím zmysel v tom zháňať dva rovanké monitory, ak by nešlo o estetické hľadisko alebo o prípad, kedy potrebuješ mať na oboch monitoroch rovnaké farby...momentálne aj ja tak matne začínam premýšľať o treťom monitore...
Curuj
Addict
Addict

Michaelo napísal:...
blikanie som pozoroval pri VGA pripojení. takže toho čo si popísal sa nebojím. k- som ti nedal, ale to len na okraj

Grim: komp mám na robotu, takže nemám XP :D chcel som mať primár čo mám a k tomu tie dava a prinajlepšom rovno IPSká ako primár. nech nemám problémy s ničím. ale také malé sa ani nerobia. alebo som nenašiel.

takže zatiaľ vyhrávajú dva. čo chápem. málokto využije ledva jeden, nie ešte dva :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pozri, zatiaľ porieš dva, ak ti nebudú stačiť, tak dodatočne rozšíriš...
Curuj
Addict
Addict

rozšíriť sa dá, ale keby som mal tri 24ky vedľa seba, tak už musím aj stôl kupovať :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no to aj ja a to je to, čo ma brzdí...priestor...keby som mal toto vyriešené, bolo by moje plánovanie reálnejšie, teraz ale riešim zavesenie veľkého monitora na stenu a uvidíme, ako sa to potom vykryštalizuje s miestom...neviem načo ti budú tie dva (alebo dočasne jeden) "satelity", ale keď len na občasné odkladanie okien z ktorých opisuješ alebo odkukuješ tak ti stačí aj niečo menšie a spratnejšie...ak chceš pozerať tri filmy naraz, tak sa bez 24" uhlopriečky asi nezaobídeš...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja som to mal zapojené v DVI (ten biely keďže ich mám dva) ale kábel bol VGA a šlo to cez redukciu a blikalo to. Pred tým som sa ťa snažil upozorniť, nič viac.

A nehovorím o tom aby si mal rovnaké monitory, len že je lepšie mať monitory s rovnakým rozlíšením.

A keď už budeš mať viac monitorov tak ti môžem odporučiť jeden fajn program: Display Fusion. Má viac dobrých možností.
Curuj
Addict
Addict

Grim: najčastejšie preklikávam medzi CADsoftom, ktorý musí byť na plnej obrazovke. inak sa nedá svietiť. potom často musím nazerať do nejakého textu, napr. normy. pritom si potrebujem často vyhľadať niečo na nete. ak mám prípadne nejakú prácu, z ktorej sa môžem inšpirovať, tak je to dalšie okno. a rôzne IM by mohli byť niekde bokom. tie tri monitory by som dosť často uživil. inokedy potrebujem mať otvorené PS a C4D súčasne a ešte nejaké zdrojové obrázky, kľudne aj tri odrazu...
preto by sa hodili tie dva vedľajšie monitory, kde by sa uskladňovali prevážne texty a zdrojové súbory

Michaelo: display fusion už mám na disku :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ok tak potom fajn ;) Program je to veľmi dobrý ak máš viac monitorov. No keďže mám Rainmeter tak som ho využil len na rozdielne wallpapery.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a čo takého ten program dokáže?...

Curuj - v takom prípade ti na rozlíšení satelitov až tak záležať nemusí...bežne dnes dostaneš za slušnú cenu monitory s normálnym rozlíšením a ak to má slúžiť iba na odkladanie, tak t to môže byť jedno...takisto vernosť farieb nepotrebuješ ma takú ako super mega total profi grafici ako uplink...ale ak to už ideš riešiť a chceš aby to aj nejako vyzeralo, zobral by som dva rovnaké monitory po stranách primárneho...v tvojom prípade ich zrejme využiješ...
Curuj
Addict
Addict

program napr. roztiahne taskbar po všetkých monitoroch :)

s normálnym rozlíšením? tj.? :D ideálka by bolo 1280x1024 na stojaka po bokoch. tak som to mal v pláne. na farbách by trochu záležalo, ked čosi patlem v PS podľa nejakej predlohy.

inak ma ešte napadla iná vec - kúpim druhý taký ako mám a neskôr tretí taký istý a všetky ich dám na stojaka :D akurát sa potom bude blbo kukať na filmy, no
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ten program toho dokaze dost ;)

http://www.displayfusion.com/

Ja rozmyslam ze si kupim nejaky drziak na stenu na ktory by som dal monitory.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dufam, ze na 3 monitory mas ati kartu aspon generacie 5xxx, inak potrebujes CF alebo SLI
Curuj
Addict
Addict

na dva monitory nie. na tri už by som čosi také potreboval. preto som písal v prvom poste, že okrem monitorov by som potreboval aj nejako poriešiť zdroj signálu...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Grim napísal:...ja mám primárny 1920x1080 a sekundárny 1280x1024...že by som mal nejaký problém s rozlíšením alebo čo, tak nič také...ale mám Win7 a viem, že ak zapojíš na XP dva monitory ako rozšírenie plochy, tak ti zoberie rozlíšenie iba z jedného monitora a druhý ti ponaťahuje, takže ak máš XP tak jednoznačne rovnaké rozlíšenie...ak máš 7 tak tá ti zožerie čokoľvek...moc nevidím zmysel v tom zháňať dva rovanké monitory, ak by nešlo o estetické hľadisko alebo o prípad, kedy potrebuješ mať na oboch monitoroch rovnaké farby...momentálne aj ja tak matne začínam premýšľať o treťom monitore...

Somarina. Mám XP, na jednom monitore 1440x900 a na druhom 1600x1200 a nič mi nenaťahuje.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...dámy a páni, ako som tu už dávnejšie písal, podarilo sa mi za tie dva roky vyriešiť stôl a v januári budem vešať monitory na stenu...momentálne mám 1x 27" na stene a 1x 20" na stole a 1X 19" na skrini (nepoužívaný - nie je miesto)...pracovňu mám v rohu, takže aj stôl bude rohový. Jeden monitor bude inštalovaný v rohu a daľšie dva po stranách, každý na jednej stene. Problém je ten, že sa neviem rozhodnúť, ako ich mám radiť. Do úvahy pripadajú dve riešenia a to "Primárny 27 -> sekundárny 20 -> sekundárny 19" [ďalej ako "PSS"] alebo "sekundárny 19/20 -> primárny 27 -> sekundárny 19/20" [ďalej ako "SPS"]. A neviem si vybrať, čo je lepšie. Či mať po oboch stranách myšou rýchlejšie dostupné dva sekundárne monitory, alebo plochu rozširovať iba jedným smerom. Tu je nevýhoda v tom, že by som sedel oproti primárnemu monitoru a keby som sa chcel pozrieť na druhý sekundárny, tak by som sa musel otočiť o 90° a s myšou prejsť celkom veľký kus...a ešte to presúvanie okien z primárneho na druhý sekundárny by asi nebolo veľmi pohodlné...u SPS usporiadania je problém v tom, že nie som zvyknutý mať plochu rozšírenú aj na ľavú stranu primárneho monitora a neviem, či mi pri nabiehaní myšou na štart, alebo menu programu nebude myška prelietavať na sekundár. Ako to tak čítam, tak výhodnejšie sa mi zdá prevedenie SPS, ale chcel by som ešte aj vaše názory na jednotlivé usporiadania...
Napísať odpoveď