Neprihlasenie kupeneho auta
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Neprihlasenie kupeneho auta
Otazka:
1. kupim si ojazdene auto
2. doticny auto odhlasi (s tym ze ja som ho kupil)
3. ja by som mal auto do 14 dni prihlasit
4. auto neprihlasim uz nikdy (kedze ho chcem na ND)
kto ma zacne ako prvy nahanat? policajti alebo poistovna?
Alebo nebodaj nikto?
nemate s tym niekto skusenosti?
1. kupim si ojazdene auto
2. doticny auto odhlasi (s tym ze ja som ho kupil)
3. ja by som mal auto do 14 dni prihlasit
4. auto neprihlasim uz nikdy (kedze ho chcem na ND)
kto ma zacne ako prvy nahanat? policajti alebo poistovna?
Alebo nebodaj nikto?
nemate s tym niekto skusenosti?
-
Michaelo
Hardcore addict
Re: Neprihlasenie kupeneho auta
Nikto. Len ho nesmieš používať ako normálne vozidlo na cesty. Na ND to nevadí.
weblink: poistovna s tym nic nema cize ta nahanat nebude, policajti to tiez neriesia pokial ta nechytia ze na nom jazdis. Problem by mohol nastat o nejaky cas, nakolko bude vozidlo na teba odhlasene. Ktovie ako to vlastne riesia teraz no pre pokoj v dusi by som ho bud dal zosrotovat predchadzajucim majitelom alebo ho prihlasil.
-
Michaelo
Hardcore addict
Nespravia mu nic. Za zosrotovanie platis a auto tam musis doviezt na vlastnych kolach inac ti ho ani nevezmu na srotovisko.
Mal som doma Citrona Xantiu a bol odhlaseny a nikto nic nehovoril. Potom som ho predal na nahradne diely. Ked je odhlasene tak ho doma mozes mat, len s nim nesmies na cestu inak ako na odtahovke (bacha, nesmies ho ani tahat, jedine na odtahovke iba na zadnych kolach).
Mal som doma Citrona Xantiu a bol odhlaseny a nikto nic nehovoril. Potom som ho predal na nahradne diely. Ked je odhlasene tak ho doma mozes mat, len s nim nesmies na cestu inak ako na odtahovke (bacha, nesmies ho ani tahat, jedine na odtahovke iba na zadnych kolach).
ja viem ako to chodi na srotoviskach cize viem aj to ze ziadne auto tam nosit nemusi aby dostal papier o zosrotovani
bezne to robia ze das 20-30€ das ten stitok s vin a mas papier. Ako pisal jeden chalan na fore, problemy nemusia prist teraz ale urcite pridu, mozno o mesiac, mozno o 10 rokov.
Dotycny auto odhlasi, avsak poistovna, v ktorej ma on auto poistene bude od neho chciet technicky preukaz toho vozidla, ktory je uz oficialne prepisany na ineho majitela, aby mu positku zrusila. Cize pokial ty auto neprihlasis na seba tak predchadzajuci majitel musi platit PZP.
miso03: nemas pravdu, poistovni staci odhlaseny TP, nemusi byt vobec prihlaseny novym majitelom. Staci poziadat o storno poistnej zmluvy, donesies prefoteny odhlaeny TP kde bude vidno ze uz niesi vlastnikom auta, a to ci ho novy majitel prihlasi alebo nie poistovna neriesi
-
Weblink
Light Star
Na prihlasenie auta mam 15 dni,
co ked v lehote tychto 15 dni prinesiem na policiu papier o zosrotovani?
Je potrebne auto prihlasit a nasledne odhlasit ako zosrotovane?
alebo ho hned uplne vyradia z evidencie?
co ked v lehote tychto 15 dni prinesiem na policiu papier o zosrotovani?
Je potrebne auto prihlasit a nasledne odhlasit ako zosrotovane?
alebo ho hned uplne vyradia z evidencie?
weblink nieje lepsie aby ho odhlasil-zosrotoval stary majitel?ty nebudes mat ziadnu starost s papiermi
-
Weblink
Light Star
Bohuzial, nemam znamosti na vrakovisku, pokial tam nenecham auto, papier mi nedaju ... a majitel mi ho bez toho aby ho odhlasil neda...
ja to myslim tak, ze ak ma stary majitel znamost na srotovisku a daju mu papier aj bez toho aby tam auto nehal, tak nech to tak urobi. On auto vyradi na policii z evidencie a ty si ho potom vezmes.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak to je divne kedze my sme mali auto a len sme sli na policiu a odhlasili ho. Auto uz nemalo znacky a zosrotovane byt nemuselo. Potom sme ho predali.
michaelo: auto sa neda len tak odhlasit z evidencie, musi byt odhlasene na noveho majitela alebo zosrotovane
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak neviem ako to spravil otec ale bolo odhlasene, uz nmalo SPZ a stalo nam na dvore par mesiacov. Naprihlasenie mas len 15 dni takze sa uz prihlasit nedalo, bolo predane v celku, pojazdne ale ten co ho kupil ho pouzil na suciastky.
davnejsie sa dalo auto odhlasit na cestne vyhlasenie, ze bolo ekologicky zlikvidovane, uz sa to neda
-
Michaelo
Hardcore addict
Toto bolo pred cca 2ma (mozno 3mi) rokmi tak nwm. ako to bolo vtedy ale dalo sa to.