Netbook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
lukyno96
Amateur
Amateur

Netbook

Príspevok od používateľa lukyno96 »

Ahojte chcel by som si zadovazit netbook na ktorom budem surfovat po nete pozerat videa, obcasne pisat vo Worde a nejake to kodenie v DevC++ alebo NetBeans. Radsej by som bral novsiu AMD platformu s int. grafickym cipom. Do finale sa dosatli tieto netbooky: http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... am-linpus/ , http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s205- ... 280339.htm a http://www.datart.sk/katalog/Notebook-A ... -W7HP.html . Najviac s tychto troch sa mi pozdava ten posledny Asus kvoli 12,1 palcovemu displeju a dobre j vydrzi. Kotry by ste mi poradili.
Za odpovede dakujem
Lukyno
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Netbook

Príspevok od používateľa hojko »

Su podobne, takze sa rozhodni pre to co sa ti viac pozdava :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

lukyno96 napísal:obcasne pisat vo Worde a nejake to kodenie v DevC++ alebo NetBeans
take veci sa na netbooku nerobia - ak to bude len pre zabavu, prosim - ale ak mienis pracovat (ci uz do skoly alebo mimo nej) seriozne tak ti netbook zoberie velku casto produktivity - true story
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

javatar napísal:take veci sa na netbooku nerobia - ak to bude len pre zabavu, prosim - ale ak mienis pracovat (ci uz do skoly alebo mimo nej) seriozne tak ti netbook zoberie velku casto produktivity - true story
Rozveď. Ja pracujem veľa na svojom netbooku, lebo pracujem na 2 miestach, navyše sem tam doma. Je to práca predovšetkým v OpenOffice.org a internetom. Nemám pocit, že prichádzam o produktivitu. Samozrejme mám na tom nahodenú myš a aj externý monitor 22".

OP: Ja vlastním ten Acer 722; na heureka.sk máš k nemu dve dobré recenzie ak ťa zaujal. Ja si ho pochvaľujem veľmi, lebo je fakt dobrý a bol za babku.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

mám ten posledný ako sekunárny komp a som spokojný :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

lukyno96 napísal:Ahojte chcel by som si zadovazit netbook na ktorom budem surfovat po nete pozerat videa, obcasne pisat vo Worde a nejake to kodenie v DevC++ alebo NetBeans. Radsej by som bral novsiu AMD platformu s int. grafickym cipom. Do finale sa dosatli tieto netbooky: http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... am-linpus/ , http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s205- ... 280339.htm a http://www.datart.sk/katalog/Notebook-A ... -W7HP.html . Najviac s tychto troch sa mi pozdava ten posledny Asus kvoli 12,1 palcovemu displeju a dobre j vydrzi. Kotry by ste mi poradili.
Za odpovede dakujem
Lukyno
Papierovú výdrž môže mať dobrú, ale reálne si ten 12,1 displey vypýta najviac.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

begbeee napísal:Rozveď...
velmi rad:
begbeee napísal:...externý monitor 22"...
odpoj si ten a spusti si NetBeans a skus si v nom nieco naprogramovat (na youtube najdes kopec navodov na neake zaklady, nemusis nic svetoborne - skor tie klikacie veci) a pochopis. S OO az tak vyraznu skusenost mat nebudes. Ak mas zaujem si tento pokus urobit (cca pol hodku casu) tak ti aj odporucim video.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja neprogramujem :) Moja práca spočíva predovšetkým v práci v kancelárskom balíku či už teda MS office alebo OO. A tam produktivita veľmi neklesá i keď priznávam, že na 22-ke sa mi pracuje lepšie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemusis. Ak si nepochopil, moj priklad ta nenutil k serioznemu programovaniu ale skusim ti to vysvetlit polopate.
Takto vyzera bezne OO writer:
bho-open-office-writer-b[1].jpg
takto ked mas otvoreny aj neaky tool navyse:
writer-big[1].png
Sam uznas, ze priestor na pisanie textu sa ti pre maly monitor dost obmedzil.
Takto je to s NetBeans:
914328[1].png
A ked este k tomu dizajnujes neaky formular tak si pripocitaj dalsie dve menu aj z pravej strany. Na malom monitore je proste priestor pre kod neuveritelne obmezeny - alebo to vyriesis skryvanim okien (resp. ich vysuvanim) co ale tiez dost spomaluje. Pokial bude mat externy monitor tak pokojne.
lukyno96
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lukyno96 »

Tak nakoniec som objednal ten 12 palcovy displej. Javatar: samozrejem ze ho nebudem pouzivat ako primarmu pracovnu stanicu ale ked niekam pojdem tak mi bude dobra :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako som povedal - pokial programujes pre seba tak si na zvyknes a da sa. Pokial ale budes ocakavat od seba vykon tak to nie je vhodne. Pokial to bude len obcasnik tak uplne v pohode. Jedine na co som chcel upozornit bolo, ze netbook nie je na pracu.
Napísať odpoveď