SQL DATE IO

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Blade.m
Medium Star
Medium Star

SQL DATE IO

Príspevok od používateľa Blade.m »

Zdravím, chcel by som sa opýtať, že či náhodou niekto nevie o spôsobe ako môžem pri vytváraní tabuľky nastaviť IO pri dátume. Teda, že do daného stĺpca môžem vložiť len dátum a zas do iného stĺpca môžem vložiť len čas. Skúšal som to nejak cez CHECK, ale nefunguje , ešte som skúšal jeden spôsob, ale to sa už zasahuje do nastavenia a to mi funguje tak, že buď mi zobrazuje len čas (aj tam kde som zadal len dátum) a zas keď nastavím opačne, tak tam kde chcem len čas, tak tam mi zobrazuje len dátum, číže tiež to moc nefunguje...a nič iné ma nenapadá. Dik za každú radu.
Tu je môj pokus:

Kód: Vybrať všetko

startTime DATE NOT NULL CHECK(TO_DATE(startTime,'HH24:MI')),
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SQL DATE IO

Príspevok od používateľa Mek »

Preco musia byt datum a cas v odlisnych stlpcoch? Mam na mysli, nedalo by sa to riesit inak? Napr. ze by si ulozil datum a cas do toho isteho stlpca a na aplikacnej urovni si to rozdelil na datumovu a na casovu cast (alebo pomocou view nad tou tabulkou).
Blade.m
Medium Star
Medium Star

ono nejde o ten istý stĺpec, v jednej tabuľke potrebujem zaznamenať len čas a v druhej len dátum... stĺpec je typu DATE a čas tam vkladam takto TO_DATE('12:53', 'HH24:MI'), skúšal som aj '12:53', ale ono tam prida aj dátum...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vsak nech si to tam kludne aj ten datum prida :) Ty si pri citani vytiahnes len cas, aky je problem?
forfun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa forfun »

Moc nerozumiem na co sa pytas ale
Blade.m napísal:Teda, že do daného stĺpca môžem vložiť len dátum a zas do iného stĺpca môžem vložiť len čas.
na toto mas predsa datove typy:
The TIME Type
MySQL retrieves and displays TIME values in 'HH:MM:SS' format

The DATE type is used for values with a date part but no time part. MySQL retrieves and displays DATE values in 'YYYY-MM-DD' format.
Blade.m
Medium Star
Medium Star

Mek: áno to by bolo dobre riešenie, ale nemôžem to tak spraviť...ide iba o čisto databázovú časť

forfun: o dátových typoch viem, ale aj tak mi to nefunguje
ale aj tak dik obom za ochotu, už som to vyriešil tak, že ich tam vložim aj s dátumom a pri výbere si to SUBSTR() orežem
Napísať odpoveď