Slovenská hudba v rádiách

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Ste za zákonnú reguláciu hrannosti?

ÁNO
6
18%
NIE
28
82%

Celkom hlasov: 34

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Slovenská hudba v rádiách

Príspevok od používateľa begbeee »

http://www.topky.sk/cl/100313/1300835/K ... vinke-SNS-
Ale dnes v papierovom vydaní SME o tom bola veľká dvojstránka.
Ide o to, že priemerne slovenské rádiá nehrajú ani 10% našich interpretov, jediná výnimka je Slovenský rozhlas s 30% a Jemné melódie s 21%, ktoré ale hrajú výsostne vykopávky.
Viackrát tam bolo vyjadrenie interpretov, že rádio s nimi urobí rozhovor o ich hudbe, ale nepustí ani jednu skladbu, lebo to "nezapadá do formátu".
Čoraz viac sa hovorí o zákone a hoci je regulácia vždy najhoršie riešenie, medzi hudobníkmi je to tak 50-na-50. Čoraz viac ľudí si myslí, že slovenská hudba sú tie vykopávky z Jemných melódií, kde najnovšiu pesničku hrá Gombitová, ale máme aj skvelé súčasné veci (a nemyslím Desmod), ktoré jednoducho nedostanú priestor.

Názory?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Slovenská hudba v rádiách

Príspevok od používateľa audiotrack »

som proti. Nech sa pekne hrá zahraničná, lebo naša tvorba je odpad. Keď sa prestanú umelo vytvárať "hviezdy hudobného neba" ako cez slovensko má talent, superstra, hlas čs a podobne, a hudobníci sa presadia sami svojimi kvalitami, tak nech ich pustia aj v rádiu. Ale mne ide na nervy keď počujem 5x za deň nejakú mirgovú a jaroša len preto že majú novú pesničku. Takto ich umelo tlačiť a robiť z nich celebrity je choré. Potom prídem do tesca a ich cd za smiešne 3€. Veď to sa nedá počúvať. Nech sa potom nečudujú že radšej prepnem za iné rádio kde sa hrá kvalitnejšia hudba
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Mne je to jedno lebo rádio nepočúvam a nikdy nebudem. A pokiaľ majú slovenskú tvorbu v rádiách naďalej zaplňovať shity typu Smatanová alebo Desmod, tak budem naďalej bojkotovať.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Obaja nado mnou ste napisali co som mal na jazyku. Osobne mi je sumafuk, co hraju, aj tak tie nase radia nepocuvam.
Ku kampani SNS mozem povedat len to, ze su to posledne zachvevy umierajuceho...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak interpreti chcu byt hrani, tak nech robia dobru hudbu alebo aspon hudbu, ktora sa bude ludom pacit. Kristinu hrali kedysi kazdu hodinu, to iste Desmod a neviem koho este, co je dokazom toho, ze regulacia je zbytocna. Radia hraju to, co sa ich posluchacom paci a aj ked je to podla mna vacsinou malo kvalitna hudba, tak sa s tym nic neda robit. A ak si interpret mysli, ze robi dobru hudbu a radia ho nechcu, tak nech sa sustredi na koncerty, ukazkovym prikladom je Rytmus, ktory dokazal zarobit velke peniaze aj bez radii. Uspesnou kapelou bez podpory radii su aj Horkyze slize a vela dalsich. Je to proste o prioritach a vkuse/urovni kazdeho hudobnika. Ak si hudobnik mysli, ze je radiami nepochopeny, tak nema cenu tlacit sa do nich, ak chce ziskavat popularitu hranostou, tak musi svoju tvorbu upravit podla chuti ludi.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Keď budú robiť kvalitnú hudbu tak ich budú určite hrať... a nie pi***iny ako 99% slovenskych interprétov
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Filipito napísal:Keď budú robiť kvalitnú hudbu tak ich budú určite hrať... a nie pi***iny ako 99% slovenskych interprétov
čiže z toho čo si napísal mi vychádza že v rádiách je kvalitná hudba? ou jea :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

áno hudba ktorú ľudia počúvaj, páči sa im, zabávaju sa naňu. Pokiaľ si zaryty metalista, rapper tak radio nepúšťaj radšej
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

ale kvalita nieje kvantita. čiže potom aj slovenská kinematografia a vôbec slovenské televízie s tými ich seriálmi a reality show sú kvalitné, pretože ludom sa to páči a zabávajú sa natom... hmm, dobra logika
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

regulovat? a preco? radia si predsa za svoje licencie platia, tak maju pravo pustat si co sa im zachce(ak to neporusuje zakony samozrejme). tak isto ludia maju pravo si tu stanicu prepnut a tym usmernovat, co tam pustat budu. nehranost slovenskej muziky ale zjavne trapi iba neuspesnych hudobnikov, ktori zo svojej neschopnosti obvinuju stanice. pravda ale je, ze dobre veci si najdu ludi aj same.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Dunlop chce povedať že kvalita nezodpovedá popularite.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

FM radio pocuvam jedine v aute, prakticky je mi jedno co tam ide, ale tie Slovenske aj tak su vsetky rovnake, este ktomu na Slovensku uz je kazdy spevak, co tu bolo tolko tych sutazi. Ked nedostanu priestor, tak je to asi ich chyba, radia hraju asi to co sa ludom paci (ci uz je to odpad alebo nie), ide im o zisk, nebudu hrat nieco co ludia nechcu.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Myslím že na slovensku je "showbiznis" z velkej miery tvorený dosadenými ľudmi (ktorí mali dobré kontakty, rodinkárenie, poprípade nejaké "služby"), a nie tým že si ich niekto všimol...

Ono určite niesom za žiadnu reguláciu hranosti, ale dal by som nejakým spôsobom možnosť mladým muzikantom/kapelám ktorých je na slovensku dosť, ale keďže naša scena je prepchatá dôchodcami a ľudmi ktorí sa tam držia za každú cenu ako repíč, poprípade ak sa hrá slovenská vec tak je to niekoľko desaťročí stará vykopávka, tak proste nemajú možnosť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tridsať percent slovenskej hudby v rádiách? Please no!

Ak chcem pocut slovensku a cesku hudbu, tak si naladim Radio Hej a mam po probleme. A to si veru aj castokrat naladim, lebo ked zapnem Expres a pocujem tam 4x za den Katy Perry - Part Of Me, David Guetta & Usher - Without You, Nayer & Mohombi & Pitbull - Suave, pripadne na Fun Radiu zase kazdy vecer medzi 20:00 a 22:00 ide Richard Muller - Utek, tak mam toho plne zuby. Muller patri k mojim najoblubenejsim spevakom, pesnicka Utek je jedina dobra z posledneho albumu, ale vsetko ma svoje hranice. Ked pocuvam CD, tak po case sa mi znechuti a prestanem ho pocuvat na dlhsiu dobu, rovnako je to aj so skladbami, ktore sa hraju dookola. A to si neviem predstavit co by sa stalo, ak by museli radia hrat 30 percent nasej produkcie a este k tomu kazde radio.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Všeobecne, uroven hudby hranej v radiach je uboha, staci si pozriet rebricky hranosti na slovensku pripadne world chart, aj ked je to vec vkusu z vyberu 140 pesniciek by som si dobrovolne a rad vypocul asi 5 skladieb. Aj slovenski interpreti maju dobru hudbu, len nie je pre masy a preto je jasne, ze ju nebude hravat kazde radio. A k tomu navrhu z SNS je skoda sa aj vyjadrovat, ale celkom by ma zaujimalo aku hudbu pan Rafaj rad pocuva :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

ze hrat viac novych objavov a posilit slovensku hudbu, omg. aj ti "najlepsi" z nasich umelcov stoja vacsinou za prdel a maju pocuvatelnu 1 pesnicku (taki ako Darinka Rolincova ani to nie), ktora sa hra dookola az aj tu jednu zacnu ludia neznasat. ak by sa v radiu malo hrat viac z toho ich neschopneho repertoaru podporene zacinajucimi umelcami z hornej dolnej, ktori produkuju rovnako zlu hudbu ale navyse v amaterskom prevedeni tak to bude naozaj koniec komercnych radii, to nevydrzi pocuvat ani tan Slota.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

V čom je teda podľa teba to zahraničie o toľko napredu že tam majú samých profesionálov (narozdiel odnás, ako píšeš) a bárzjaké moldavské/rumunské zoskupenie každoročne obletuje europske radia? su snaď pokropení svätenou vodou či čo?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna na tom percentualne nie su lepsie (podiel dobrych a zlych kapiel), ale kedze sa da vyberat z desiatok krajin, tak sa daju lahko najst talentovane skupiny so zaujimavym zvukom. Snad ste pochopili co som tym chcel povedat :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

^presne toto

+Slovensko v poslednej dobe vyprodukovalo jedinu rozumne pocuvatelnu kapelu (The bridge) a este aj ta odisla (+nasledne umrel spevak)
a ked uz sme u tych nahodnych zoskupeni z Moldavska a podobne tak poviem, ze az niekto na Slovensku zacne nahodne produkovat hudbu ako napr. Gogol bordello alebo Beirut a navyse to budu hrat v radiach tak si ho konecne po rokoch aj zapnem. a myslim, ze aj samotny fakt, ze ludia radsej ako slovensku hudbu pocuvaju zahranicnu hovori o tom aka kvalitna je (jedine co ju do kvality porazi su tie nase uchvatne serialy aka Panelak a podobne)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja všetko beriem, zákon sa mi tiež veľmi nepáči, aj keď som za viac súčasnej hudby v SK rádiách. Ono aj mainstreamový zahraničný pop, čo púšťajú nie je žiadna výhra a keďže väčšina populácie tomu nerozumie, tak to dokáže zniesť.
Knechtová, Muller, Tásler, niektorí DJ's a aj metal je dosť progresívny, zas žvásty o tom, že SK hudba je úplne odpad vcelku - to neberiem.
Napísať odpoveď