"Prestup" na inu VS

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Iacchus
Novice
Novice

"Prestup" na inu VS

Príspevok od používateľa Iacchus »

Zdravim vas. Viem, ze tato tema bola na tomto fore na pretras uz viackrat, no napriek tomu som zalozil novu temu, pretoze moj pripad je trosku iny ako tie, ktore sa mi tu podarilo vyhladat. O co ide. Chcel by som sa spytat na moznosti "prestupu" v ramci vysokych skol. Uvodzovky pouzivam preto, lebo viem, ze priamy prestup, ako je to napriklad u ZS, ci SS, nie je mozny, no malo by fungovat uznavanie predmetov a nasledny zisk kreditov za ne. Z osobnych dovodov totiz uvazujem o prestupe z bratislavskej STU na niektoru z vysokych skol v Brne, najskor VUT. Viem, ze taketo veci bude nutne riesit minimalne so studijnymi oddeleniami jednotlivych skol, no napriek tomu by mi velmi pomohlo, ak by sa nasiel niekto, kto ma nieco podobne za sebou a vedel by mi o tom povedat nieco viac. Dakujem krasne za kazdu reakciu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: "Prestup" na inu VS

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ešte by sa zišlo, keby si napísal aj fakulty, o ktoré ide...
Iacchus
Novice
Novice

Jasne, prepac, FIIT STU -> FIT VUT :).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No tak v tom prípade ti môžem napísať celkom presne, čo sa ti bude uznávať. Ak sa bude zhodovať anotácia predmetu s nejakým iným, tak sa uznávajú D-čka do jedného roka od absolvovania predmetu, C-čka do 2 rokov a B-čka do 3 rokov. V praxi to ale neznamená, že ti uznajú všetky predmety, čo máš na tieto známky, keďže sú pri tom kladené dosť vysoké požiadavky, takže ti ich uznajú iba pár.

/Samozrejme má beardie pravdu :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je to s tymi znamkami naopak? D v poslednom roku, C v poslednych 2 atd?
Iacchus
Novice
Novice

Dakujem za odpoved. Ak sa este mozem opytat, co presne znamena "par"? Stvrtina, polovica? A mas s tym nejake osobne skusenosti? Nechcem nejako vyzvedat, je mi jasne, ze najviac sa dozviem az ked budem kontaktovat samotnu skolu, akurat by som sa o tom rad dozvedel nieco viac este predtym.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nemám s tým reálne skúsenosti, ale viem to posúdiť podľa toho, že tí, ktorých vyhadzujú z FITu a prechádzajú na manažérsku informatiku na podnikateľke, začínajú prakticky od nuly. Takže by som povedal, že ti uznajú max. tretinu.
Iacchus
Novice
Novice

Dakujem pekne. Ta tretina ma velmi nepotesila, no ale s tym asi nic nenarobim. Ak by sa nasiel niekto, kto by este vedel k tomu nieco viac, bol by som velmi vdacny.

A este ma napadlo, na FIITke funguje cosi ako medzinarodna akreditacia predmetov, nerozumiem tomu uplne, ale vraj je to nieco v tom zmysle, ze studovane predmety by mali byt v sulade s akousi medzinarodnou normou. Nemoze tato skutocnost tiez nejako napomoct?
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

to sa opýtaj u vás na škole, čo to presne znamená. ale hlavne si zavolaj na študijne do Brna, čo ti povedia oni. to je podstatné ;)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ono ECTS je síce pekná vec, ale pokiaľ sa tie predmety fakt nezhodujú ešte aj v odporúčanej literatúre, tak sa môžeš iba modliť, že ti ich uznajú v brne
Napísať odpoveď