cim zosilovat (prijimany) signal zo sektorovej anteny

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
kolac
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

cim zosilovat (prijimany) signal zo sektorovej anteny

Príspevok od používateľa kolac »

Ahojte,

na chalupe mame na miestnom urade free wifi, na urad mam z okna priamy pohlad, vzdialenost cca 100m. Mam takuto sektorovu antenu, ktoru mam napojenu na takuto wifi kartu.

Subjektivne by som povedal ze ta karta nedokaze vyuzit cely potencial anteny. Signal chytam ale je velmi slaby (samozrejme silnejsi ako priamo cez laptop, tam nechytam nic). Moja otazka je akym aktivnym prvkom zosilnit tento prichadzajuci signal ? Wifi kartou zrejme nie, jedine zeby nejaky wifi router, ktory dokaze prijimat signal cez wifi, nejake(konkretne) napady ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: cim zosilovat (prijimany) signal zo sektorovej anteny

Príspevok od používateľa test »

Micro 8 je skor smerova antena ako sektorova. Nepises aka je antena na urade. Zosilovat skatukou alebo tak nie je mozne, bud silnejsia antena alebo rozmyslat preco to nejde. 8dBm na Micro 8 pri vzdialenosti 100 metrov je dostatocny vykon, skus hladat problem v kabloch alebo co? Aky dlhy kabel mas od anteny k wifi? Je to kabel RG213 alebo tensi RG58? Co pigtail, aky je dlhy? Kolko koncoviek je na kabli?
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Antena tam zrejme nieje ziadna extra, len taka aka je pri routri, teda nic na streche alebo pod (zistim to). Kabel medzi antenou a wifi kartou je dlhy asi 30 cm, pricom na strane anteny je ten vacsi konektor a na strane karty je ten mensi. Z karty do pc mi ide 2m usb kabel.

S vsesmerovou antenou ktora bola pri tej wifi karte pribalena su vysledky +- rovnake, mozno o nieco slabsie.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ty tvrdis, ze wifi router na obecnom urade ma len tu malicku antenu, ktora je pripojena na router a na takyto router s tymto prditkom sa chces pripajat?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

je medzi antenami priama viditelnost? to je dost podstatne, ak je router na obecnom niekde v kancli tak s tym neurobis nic, stacilo by keby bol router na okne a medzi antenami priama viditelnost, ja som na male antenky spravil spojenie na cca 230m a celkom to slo
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

kamos prisiel s fajn riesenim, nainstalujem im tam za okno AP + mam zvysnu vsesmerovu 6dbi antenu, to by malo problem vyriesit :) ak nebudu proti samozrejme.
Napísať odpoveď