Spam boti a [at] v maile
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Spam boti a [at] v maile
Čaute. Má nejaký význam používať pri písaní mailu verejne na web stránkach namiesto zavináča [at], (at) ? Používam to aj ja, ale ak vie spambot rozpoznať @, tak evidentne nebude problém upraviť ho aby hľadal aj at.
Re: Spam boti a [at] v maile
niekto pouziva [zavinac], niekto [ochranaprotispamu] alebo [ochrana-proti-spamu] príp. {SPAM_filter} a pod. avšak [at] je už tak rozšírený, že už ho neodporúčam používať 
-
harrison314
Hardcore addict
radcej pouzi obrazok zavinaca, alebo php skrypt ktory vygeneruje nahodny JS script, ktory vypise adesu
-
weroro
Flash coder
Veď práve. Čo ak potrebujem aby si užívateľ vedel bez problémov skopírovať ten mail a zároveň sa vyhnúť nezobrazeniu v prípade, že bude mať vypnutý JS? Ja osobne netuším ako fungujú boti, ale predpokladám, že mail vyčítajú zo zdrojáku. Nebolo by preto v hodné riešenie urobiť to tak, že by som si vytvoril napr 3 DIVi a zavináč umiestnil vo zvlášť dive s absolútnou pozíciou?
Kód: Vybrať všetko
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>
</title>
<style>
.mail {
position: relative;
width: 150px;
}
.name {
float: left;
}
.domain {
float: left;
padding: 0 0 0 18px;
}
.at {
position: absolute;
left: 45px;
}
</style>
</head>
<body>
<div class='mail'>
<div class='at'>@
</div>
<div class='name'>weroro
</div>
<div class='domain'>hojko.com
</div>
</div>
</body>
</html>-
Mek
Addict
weroro, ano, myslim, ze toto by takeho bota trochu zamotalo 
Ja zvyknem este namiesto niektorych znakov v mailovej adrese (vratane zavinaca) pouzit HTML entity s roznym formatom zapisu.
Ja zvyknem este namiesto niektorych znakov v mailovej adrese (vratane zavinaca) pouzit HTML entity s roznym formatom zapisu.
-
weroro
Flash coder
Aha pozerám, že to moje je kravina. Keď som to skopíroval a následne chcel použiť urobilo mi to toto
Majú HTML entity 100% podporu? A aká je pravdepodobnosť, že bot nebude konštruovaný univerzálne aj s prekladom html entít?
@ weroro hojko.comRe: Spam boti a [at] v maile
Hoď si tam obrázok a urob si tlačítko (javascript), ktorý ti mailovú adresu skopíruje do clipboardu. Také niečo boti podľa mňa neskúšajú. A funkcia by ti ten mail mohla poskladať trebárs po písmenách, nech sa v kóde žiadny mail nevyskytuje.
A keď bude mať užívateľ vypnutý javascript, tak holt, bude musieť prepisovať.
(Moja úvaha, nemusí byť správna, teraz ma to napadlo)
A keď bude mať užívateľ vypnutý javascript, tak holt, bude musieť prepisovať.
(Moja úvaha, nemusí byť správna, teraz ma to napadlo)
-
harrison314
Hardcore addict
Ak nebudu mat zapnuty javascript pouzi
aj ked si velmi neviem predstavit surfovanie po dnesnom webe z vypnutym javascriptom, ved na strankach ja viac JS a AJAXu ako HTML
.
<noscript> Ak chces moj mail zapni si JS ! </noscript>
-
weroro
Flash coder
Hľadal som nejakú nezávislú HTML alternatívu. To si to teda urobím vo flashi 
Ďakujem
Ďakujem
Vo flashi? Seriously?
Narozdiel od javascriptu, prehliadanie webu s vypnutým flashom si predstaviť dokonale viem. Ale ako mysllíš...
Narozdiel od javascriptu, prehliadanie webu s vypnutým flashom si predstaviť dokonale viem. Ale ako mysllíš...
Ako ochranu proti spambotom som už dávnejšie našiel starší článok na intervale. Neviem či ti to pomôže, ale hádam hej. http://interval.cz/clanky/skryti-e-mail ... -antispam/
COTHW: akym sposobom to riesenie ktore si sem dal chrani pred spam botmi??
Mozno tak ze v zdrojaku je ten email napisany odzadu a neviem ci s takymto mailom vie spambot narabat.
Problem je akurat ten ze weroro pisal ze potrebuje aby sa ten email dal kopirovat, co v tomto pripade skopiruje mail napisany odzadu.
Problem je akurat ten ze weroro pisal ze potrebuje aby sa ten email dal kopirovat, co v tomto pripade skopiruje mail napisany odzadu.
Podla mna je s integrovanymi rieseniami antispamu v dnesnych modernych schrankach zbytocne sa tym zaoberat. Staci aby ten mail niekto skopiroval a uverejnil a cela tvoja ochrana je zbytocna.
-
audiotrack
VIP
súhlasím s numlajnom (nikdy som neveril že to niekedy napíšem). Snažiť sa komoliť mail je dosť paranoidné v dnešnej dobe. To si radšej poriadne nastavte antispamový filter
Alebo cely mail dat ako obrazok, pripadne asoon zavinac dat do obrazku.
tym by nebol mail kopirovatelny. minimalne ten zavinac.