Vratenie penazi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vratenie penazi

Príspevok od používateľa Pigesko »

Zdravím.

Prejdem rovno k veci...povedzme, že mi jeden grafik mal spraviť webdesign, no už to trvá takmer 3 mesiace a stále ho nedokončil, ani mi nedodal dôkaz / info / screen o tom ako na tom s designom je. V podstate sa mi už viac ako týždeň neozval. Neodpisuje ani na Skype (pritom tam chodí) a neodpisuje ani na jednom nemenovanom fóre (taktiež tam chodí pravidelne)...

- design je zaplatený (50€), posielané cez IB (dôkaz mám), no problém je, že on je Čech, čiže peniaze som posielal na český účet...je nejako možné reklamovať túto platbu? resp. je nejako možné žiadať peniaze späť pomocou banky??

Za každú odpoveď ďakujem. :)
110mat110
Light Professional
Light Professional

Re: Vratenie penazi

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ak si mu to poslal tak banka s tym nic nema
Ak je to umelec niekde registrovany (neviem ako to je, ci ma mat zivnost, alebo nejaky zvaz a pod.) kontaktovat danu organizaciu
Ak je to len clovek ktory si takto priviraba "nacierno" tak zrejme nic ine ako sa ho pokusit kontaktovat ti zrejme neostava
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Poziadat svoju banku, banka potom poziada o sotrno a vratenie cesku banku. On sa moze bratit, ze to bolo za robotu, hodi mailovu komunikaciu, obrazky a kto vie ako by to dopadlo.

Podla mna uz peniaze neuvidis. Mozes mu spravit hanbu na fore kam chodi, teda negativnu reklamu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neverím že tie peniaze ešte uvidíš. Mali ste si spísať zmluvu o vykonanej práci (ak je živnostník tak ti mal vystaviť faktúru). Nie len tak poslať 50€ niekomu z netu koho ani nepoznáš. Banka s tým nič nemá, ty si tam poslal dobrovolne peniaze. Nešlo o preklep v čísle účtu, nekonal si tak pod nátlakom a podobne. Je to normálne platba, a nestornovali by to len tak na základe tvojej prosby (hlavne keď si to platil už dávnejšie, možno ešte v ten deň by si pochodil)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dik chlapi :wink:

Iba si privirába. A na tom fóre je moderátor. V podstate som chcel postupovať tak, ako vraví "test"...a asi to tak aj spravím, keďže celú komunikáciu mam uloženú a tá je jasne v môj prospech, keďže je tam jasne napísané, za čo platím, a kedy má hotový design odovzdať. A ešte je tam jasne vidieť že už asi 8 krát nedodržal termín dokončenia + jeho výhovorky typu "musel som náhle odcestovať do kanady" :roll:

Ak by mal ešte niekto nejakú radu, budem vďačný :)

//audiotrack: No ide o moderátora na jednej oficiálnej podpore + mal dobré referencie od uživatelov, takže ma ani vo sne nenapadlo, že sa môže niečo podobné stať :?

//A musí byť predsa nejaký spôsob, ako sa k tým peniazom dostanem...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pigesko napísal://A musí byť predsa nejaký spôsob, ako sa k tým peniazom dostanem...
Nájdi si nejakých bezkrkých, nech si ho počkajú pred domom.... najistejší spôsob, ako z neho nejaké peniaze dostať. Bohužiaľ v dnešnej dobe je ťažké dostať peniaze od ľudí, s ktorými máš zmluvu (prípadne rovno rozsudok zo súdu) a nie takéto bez zmluvy, bez popisu. Skús tú banku, ale podľa mňa v nej nepochodíš, pretože takto sa môže vyhovoriť hocikto a banku by nemalo zaujímať, čo je v pozadí. Ak Ti to banka uzná, povedz jej názov a hneď sa jej budem vyhýbať veľkým oblúkom.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nj..viem, moja sprostosť že som mu tie peniaze poslal :oops: No nič, skúsim tú banku, za to nič nedám :) A ak ani to nepomôže, aspoň tú hanbu na fóre mu spavím.

//samozrejme k+
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Banku nezaujima či si dostal za tie peniaze službu alebo nie. Zaplatil si, tvoj problem. Banka take veci rieši len v pripade ak pošleš peniaze na nespravny učet. Vtedy kontaktuje druhu banku so žiadosťou o storno.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Bohužial, platba prebehla cca 2 týždne dozadu. Takže nesprávne číslo účtu mi už asi nespapajú...Aj keď aj to určite skúsim. :)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Stala sa mi podobná vec.Chcel som si upiť od jedného chlapa hru.Dohodli sme sa a ja som mu poslal peniaze na účet,on mi mal poslať hru ako balík.Tvrdil mi že balík odoslal 1.triedou(stredu).Myslím že keby to odoslal tak by som to už mal doma.Suma je 21€ viem je malá ale aj tak.Na maily mi od štvrtku neodpovedá.Mám šancu že mu jeho banka stiahne peniaze z účtu? Za odpovede ďakujem.

Ešte doplním že jeho meno viem a číslo účtu tiež.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Pytaj si od neho podaci listok nie?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

"od jedného chlapa" Ked ho nepoznas, tak vzdy radsej ries dobierku. Prachy vopred v takejto sume nie. Kedze s tym potom si mozes leda tak piskat.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

balthier napísal:Pytaj si od neho podaci listok nie?
Lenže on mi na maili už neodpovedá.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

soviet: a co vyriesi dobierka? V tom baliku moze byt len papier a nic viac. Postarka ti nedovoli otvorit ho skor ako zaplatis.
Napísať odpoveď