Gorila
-
Sagittarius
Guru
Re: Gorila
No veď tomu nerozumejú aj také kapacity ako Sheldon Cooper... 
Naozaj ? Treba prijímať dobré zákony a voliť dobrých politikov ? Ten človek znovuobjavil koleso.Krajina nepotrebuje takúto revolúciu. Potrebuje prijímať dobré zákony a mať na kľúčových miestach štátnej správy chytrých ľudí s víziou budúcnosti. Dobré daňové zákony a daňová správa sa postarajú o korupciu oveľa efektívnejšie ako nekonečné stranícke a mimovládne „programy boja proti korupcii".
Ale napísal jeden lepší článok, viď.: http://draxler.blog.sme.sk/c/205748/Robert-Fico.html
http://spravy.pravda.sk/protestovalo-ma ... domace_p58
to len k tomu včerajšku....
Aspoň sa na tej záležitosti s Ondrušom ukázalo, že ide o obyčajnú bandu primitívov.... Toľko sa tí protestujúci dušovali, akí sú slušní ľudia.... a ukazuje sa pravý opak....
Aspoň sa na tej záležitosti s Ondrušom ukázalo, že ide o obyčajnú bandu primitívov.... Toľko sa tí protestujúci dušovali, akí sú slušní ľudia.... a ukazuje sa pravý opak....
Tak protestovat tam chodi hocikto, su tam aj idioti ako sa ukazalo aj minule, ale tí su vsade co uz.
Toto strašné pohoršovanie sa mi páči. Je naozaj úprimné, Pinhead ? Ak áno, tak neviem či sa mám smiať alebo plakať. Politici v Grécku sa pomaly boja vyjsť von, tam sa im môže stať (a viackrát sa stalo) niečo oveľa horšie.
Neuveriteľné.
Neuveriteľné.
...slušné katolícke slovensko 
hughito,
a čo konkrétne tým ľudom ten Ondruš urobil???? Alebo podľa Teba im ublížil len tým, že išiel akurát okolo???? Ak toto považuješ za normálne, tak ďakujem pekne....
a čo konkrétne tým ľudom ten Ondruš urobil???? Alebo podľa Teba im ublížil len tým, že išiel akurát okolo???? Ak toto považuješ za normálne, tak ďakujem pekne....
Toto vôbec nemožno hodnotiť ako udalosť samu o sebe, vytrhnutú z kontexte. V tom čine bola stelesnená všetka zlosť, ktorá je v ľuďoch kvôli neprávosti, ktorú pociťujú. Ondruš je jej reprezentant, takisto ako grécky politik, ktorý počas protestov kráčal vyšiel z budovy a behom chvíle dostal od "davu" niekoľko slušných rán.
Tvoj pohľad a akési skryté moralizovanie v ňom je úplne odveci.
Tvoj pohľad a akési skryté moralizovanie v ňom je úplne odveci.
Tak môj pohľad je odveci preto, lebo človeka berem individuálne a snažím sa nezovšeobecnovať????
Ak niekto považuje za "slušné" a normálne napadnutie človeka a zničenie jeho majetku len tak z rozmaru a z dôvodu nasratosti voči systému, aspoň pekne vidno v akej "zburanizovanej" spoločnosti to žijeme....
S ľuďmi treba nakladať individuálne na základe toho, čo reálne urobili (či neurobili), nie na základe frustrácie zo svojej neschopnosti a "nespravodlivého sveta".... a to hovorím, ako niekto, kto nemá problém s kýmkoľvek nepekne vyje***, ak mám na to dôvod.... Keď dôvod nie je, tak si nedovolím sa človeka ani dotknúť (či už fyzicky alebo slovne)....
Ak niekto považuje za "slušné" a normálne napadnutie človeka a zničenie jeho majetku len tak z rozmaru a z dôvodu nasratosti voči systému, aspoň pekne vidno v akej "zburanizovanej" spoločnosti to žijeme....
S ľuďmi treba nakladať individuálne na základe toho, čo reálne urobili (či neurobili), nie na základe frustrácie zo svojej neschopnosti a "nespravodlivého sveta".... a to hovorím, ako niekto, kto nemá problém s kýmkoľvek nepekne vyje***, ak mám na to dôvod.... Keď dôvod nie je, tak si nedovolím sa človeka ani dotknúť (či už fyzicky alebo slovne)....
V tomto prípade sa to nedá aplikovať, keďže politik je symbol dnešného systému a reprezentuje všetko, prečo sú dnes ľudia nasraní a v uliciach. A keď sme už pri tom, tak Ondruš je jeden z hlavných apologétov politiky SMERu, veľký aktivista - teda v podstate kryje všetku tú špinu, ktorý za SMERom je a teda že jej nie je málo. Čiže v tomto prípade bol ten dôvod aj individuálny.
Toto tvoje pohoršovanie je na úrovni toho, keď sa ľudia ohromne pohoršovali kvôli banánom a vajciam na parlamente.
Ako som spomínal, Odruš ešte dopadol veľmi dobre.
Toto tvoje pohoršovanie je na úrovni toho, keď sa ľudia ohromne pohoršovali kvôli banánom a vajciam na parlamente.
Hughito, tuto sa nezhodneme.... Máme na vec diametrálne odlišné postoje....
Z môjho pohľadu to je, ako keď v téme o Cigánoch niekto navrhuje hromadne všetkých zlikvidovať.... vôbec s tým nesúhlasím, lebo ako som už písal, s kriminálnikmi vyje*** treba, ale nie s niekým, kto nič neurobil.... a to si mi tam aj dal za pravdu, ak sa pamätám dobre....
A s tými politikmi to berem presne v rámci tej rovnice....
Z môjho pohľadu to je, ako keď v téme o Cigánoch niekto navrhuje hromadne všetkých zlikvidovať.... vôbec s tým nesúhlasím, lebo ako som už písal, s kriminálnikmi vyje*** treba, ale nie s niekým, kto nič neurobil.... a to si mi tam aj dal za pravdu, ak sa pamätám dobre....
A s tými politikmi to berem presne v rámci tej rovnice....
Vedel som, že príde podobná analógia. Prepáč, ale porovnávať etnikum a 150 ľudí je trošku mimo. Ako som povedal - politik je symbol tej špiny, čo sa tu deje. Áno, je ich 150 a určite nie sú všetci rovnakí zlodeji, rovnakí hajzli, rovnakí pokrytci - ak vôbec všetci aspoň sčasti sú. Výnimka sa vždy nájde a potvrdí pravidlo.
Dá sa však generalizovať v tom, že aj keby zrovna politik x nekradol, tak je tam, je v systéme, drží hubu a krok, vytvára oponu. Nebol si to ty kdesi v iných témach, kde ti veľmi prekážala straníckosť počas minulého režimu ? No, toto je to isté. Aj ten komunistický straník určite nemusel byť hajzel a nejaký vyznávač represií či gulagov, ale určite nežil vo vzduchoprázdne a vedel, kde je a čo robí.
Takže tak.
Dá sa však generalizovať v tom, že aj keby zrovna politik x nekradol, tak je tam, je v systéme, drží hubu a krok, vytvára oponu. Nebol si to ty kdesi v iných témach, kde ti veľmi prekážala straníckosť počas minulého režimu ? No, toto je to isté. Aj ten komunistický straník určite nemusel byť hajzel a nejaký vyznávač represií či gulagov, ale určite nežil vo vzduchoprázdne a vedel, kde je a čo robí.
Takže tak.
Dav nikdy nekona racionalne a cim pod vacsou emociou je, tym je aj uspesnejsi.Pinhead napísal:http://spravy.pravda.sk/protestovalo-ma ... domace_p58
To je takisto pravda, psychológia davu je zaujímavá vec. Pravdou je, že nejakú racionalitu tam ťažko hľadať. Takisto tam funguje obrovská konformita.
Clanok je podla mna dobry a odraza realitu na SVK.Pinhead napísal:http://draxler.blog.sme.sk/c/291097/Spo ... onara.html
ten človek má zaujímavý pohľad na vec....
Ja by som len dodal,ze slovak je zlodej-samozrejme vo vseobecnosti.A preto to je tak,ako to je...
Hughito makne ti mozog. Pinhead má recht. A morálka je presne to čo chýba dnešnej spoločnosti. Ak začnú hlupáci napádať základne piliere našej spoločnosti (lebo sú chudáčikovia frustrovaný zo "systému"), tak skončíme veľmi zle. Nevidia to len hlupáci.
Na tvojom mieste by som si dal prestávku od televízie, internetu, rádia aspoň na tri mesiace. Začni namiesto toho čítať nejakú fakt dlhú dobrú knihu klasickej svetovej literatúry. A tak podobne.. uvidíš, že keď sa potom vrátiš.
Vravím, ti to lebo bývali časy keď si nebol až tak "vzatý vetrom". Samozrejme ja tu nie som sudca toho čo je správne a čo nie, máš svoj rozum, ale toto je priateľská a dobre mienená rada.
Na tvojom mieste by som si dal prestávku od televízie, internetu, rádia aspoň na tri mesiace. Začni namiesto toho čítať nejakú fakt dlhú dobrú knihu klasickej svetovej literatúry. A tak podobne.. uvidíš, že keď sa potom vrátiš.
Vravím, ti to lebo bývali časy keď si nebol až tak "vzatý vetrom". Samozrejme ja tu nie som sudca toho čo je správne a čo nie, máš svoj rozum, ale toto je priateľská a dobre mienená rada.
slay, ja klasické diela čítam, ale mám obavu, či ich čítaš aj ty.
Piliere tejto chorej spoločnosti treba napádať, je to úplne legitímne. A o morálke pomlč, vystupuješ tu ako osvietenec, ktorý všetko vie a má nadhľad, ale napr. ja som nikdy nedal hlas a otvorene nepodporoval zlodejov v parlamente ako ty.
Piliere tejto chorej spoločnosti treba napádať, je to úplne legitímne. A o morálke pomlč, vystupuješ tu ako osvietenec, ktorý všetko vie a má nadhľad, ale napr. ja som nikdy nedal hlas a otvorene nepodporoval zlodejov v parlamente ako ty.
Tieto tvoje otcovské rady mi vytvárajú úsmev na tvári, keďže v TV sledujem max. tak nedeľnú politiku ako šou a rádio nepočúvam. Inak žijem práve pri tých papierových zdrojoch informácií či v prachobyčajnej realite.Na tvojom mieste by som si dal prestávku od televízie, internetu, rádia aspoň na tri mesiace.