Zaujimava Policajna Pokuta
Zaujimava Policajna Pokuta
Zdravim, chcem sa opytat par otazok ohladom pokuty ktoru som dostal dnes nadranom o 4am.
Zastavili ma policajti v Oscadnici (Okres Cadca), ked som siel zaviezt kamosov rano z diskoteky. Prezreli auto, papiere, vsetko bolo ok, no ked sli dozadu auta, uvideli ze tie dve male svetla nesvietia na SPZ-ku, cize SPZ-ka nebola osvetlena. Povedal som, ze sa mi to muselo stat teraz na ceste ,lebo ked som sadal v ZA do auta, tak to svietilo, a taktiez som ich uistil, ze si to dam hned rano ked pridem domov do poriadku, ze nie som mechanik a na mieste za 30 sekund to neviem proste opravit.Pan policajt mi povedal ze mi da taku malu pokutu. Ze 20,-Eur. Povedal som ze nemam tolko, ze som vsetky peniaze minul na diskoteke a ze mam 10,-Eur, ze mu ich dam bez listka a bez blocika a vsetci budeme radi a mozeme ist domov. Odmietol s tym, ze ak chcem vyjednavat, tak ma posle na dopravny inspektorat, kde ma to bude stat 60,-Eur. Samozrejme ze som sa zlakol, lebo neovladam policajne zakony ani neviem ako to funguje, tak som mu strelil tych 20,-Eur, on si zobral papiere moje, siel do auta a cosi tam vypisoval. Prisiel naspat po 10-ich minutach asi, dal mi podpisat jeden papier v takej malej knizke, kde bolo napisane pokuta a blah blah blah na 10,-Eur ! , podpisal som to jednym podpisom, ale on mi dal dva take tie male blociky (ustrizky) , kde je na kazdom po 10,-Euro. Cize mne z toho vychadza, ze si na mne zarobil 10,-Euro, lebo:
1.) Za ziarovky nad SPZ-kou by policajt nemal dat pokutu, pretoze to nie je priestupok. Povedal som , ze v ZA mi to svietilo, ale ked ma zastavili, tak mi to uz nesvietilo. Ako Ja mam vediet ze mi to prestalo svietit? Mam kazdy kilometer zastavit a ist sa dozadu pozriet ci mi to svieti?
2.)Preco Ja mam 2xblocik po desat euro ale podpisoval som v knizke len jeden papier kde bolo napisane 10,-Euro?
Prosim Vas, napiste mi ak sa niekto vyznate v tomto, ci mi moze dat za takuto vadu policajt pokutu a ci mam nejaku sancu dostat tychto 20,-Euro naspat.
Dakujem,
Palo
Zastavili ma policajti v Oscadnici (Okres Cadca), ked som siel zaviezt kamosov rano z diskoteky. Prezreli auto, papiere, vsetko bolo ok, no ked sli dozadu auta, uvideli ze tie dve male svetla nesvietia na SPZ-ku, cize SPZ-ka nebola osvetlena. Povedal som, ze sa mi to muselo stat teraz na ceste ,lebo ked som sadal v ZA do auta, tak to svietilo, a taktiez som ich uistil, ze si to dam hned rano ked pridem domov do poriadku, ze nie som mechanik a na mieste za 30 sekund to neviem proste opravit.Pan policajt mi povedal ze mi da taku malu pokutu. Ze 20,-Eur. Povedal som ze nemam tolko, ze som vsetky peniaze minul na diskoteke a ze mam 10,-Eur, ze mu ich dam bez listka a bez blocika a vsetci budeme radi a mozeme ist domov. Odmietol s tym, ze ak chcem vyjednavat, tak ma posle na dopravny inspektorat, kde ma to bude stat 60,-Eur. Samozrejme ze som sa zlakol, lebo neovladam policajne zakony ani neviem ako to funguje, tak som mu strelil tych 20,-Eur, on si zobral papiere moje, siel do auta a cosi tam vypisoval. Prisiel naspat po 10-ich minutach asi, dal mi podpisat jeden papier v takej malej knizke, kde bolo napisane pokuta a blah blah blah na 10,-Eur ! , podpisal som to jednym podpisom, ale on mi dal dva take tie male blociky (ustrizky) , kde je na kazdom po 10,-Euro. Cize mne z toho vychadza, ze si na mne zarobil 10,-Euro, lebo:
1.) Za ziarovky nad SPZ-kou by policajt nemal dat pokutu, pretoze to nie je priestupok. Povedal som , ze v ZA mi to svietilo, ale ked ma zastavili, tak mi to uz nesvietilo. Ako Ja mam vediet ze mi to prestalo svietit? Mam kazdy kilometer zastavit a ist sa dozadu pozriet ci mi to svieti?
2.)Preco Ja mam 2xblocik po desat euro ale podpisoval som v knizke len jeden papier kde bolo napisane 10,-Euro?
Prosim Vas, napiste mi ak sa niekto vyznate v tomto, ci mi moze dat za takuto vadu policajt pokutu a ci mam nejaku sancu dostat tychto 20,-Euro naspat.
Dakujem,
Palo
Re: Zaujimava Policajna Pokuta
Pokutu si dostal opravnene, pretoze SPZ musi byt osvetlena. Tvoja povinnost je overit si technicky stav vozidla pred jazdiu, ved to ucia v autoskole dlhe roky. Ked ti dal dva pokutove blocky, tak urcite na tebe nezarobil, teda porovnaj si seriove cisla blockov a ci sedi popis, peciatka a tak. Ked otocis blocek, tak sa vzadu docitas, ze voci blokovej pokute sa nie je mozne odvolat.
Mozes byt rad, ze ta neriesil ako vodica, ktory chcel dat uplatok.
Mozes byt rad, ze ta neriesil ako vodica, ktory chcel dat uplatok.
spz MA byt za jazdy osvetlena
- ako mozes vediet ze ked si sadal do auta v ZA, tak to svietilo?
- ako mozes podpisovat nieco co si necital?
Bloková pokuta, t. j. rozhodnutie vo forme bloku je jedným z rozhodnutí v priestupkovom konaní upravenom zákonom 372/1990. Zaplatením blokovej pokuty na mieste si sa priznal a uznal svoju vinu a tým pádom zaplatením sa celé toto konanie končí...ako bolo poznamenané, nie je možné sa voči bloku odvolať.
btw. Neznalosť zákona neospravedlňuje
Avšak ak máš pocit, že si bol poškodený daným policajtom, môžeš podať na neho sťažnosť jeho nadriadenému.
btw. Neznalosť zákona neospravedlňuje
Avšak ak máš pocit, že si bol poškodený daným policajtom, môžeš podať na neho sťažnosť jeho nadriadenému.
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
CheZteR: mohol vyjst z garaze, nechat nastartovane a ist ju zavret, ako sa vracal k autu videl spz
Ked som vychádzal zo ZA, fajčil som pri aute, aj vzadu, okolo auta, tak som videl že mi ŠPZ-ka svieti.CheZteR napísal:spz MA byt za jazdy osvetlena
Určite sa však zajtra pojdem sťažovať na políciu.
no urcite budu ochotni ked tam pojdes zajtra robit ramena pre 20€ 
a co im chces povedat?
- spz mi pred jazdou vozidla svietila, no nemam o tom ziadny dokaz
- priamo som navrhoval policajtovi uplatok, ktory nevedno preco neprijal
- nieco mi nesedi na blockoch pokut, preco som vlastne platil 2x10€?
- mozem si precitat co som vlastne podpisal?
prosim ta...zajdi do obchodu, kup radsej nove ziarovky do svetiel
- spz mi pred jazdou vozidla svietila, no nemam o tom ziadny dokaz
- priamo som navrhoval policajtovi uplatok, ktory nevedno preco neprijal
- nieco mi nesedi na blockoch pokut, preco som vlastne platil 2x10€?
- mozem si precitat co som vlastne podpisal?
prosim ta...zajdi do obchodu, kup radsej nove ziarovky do svetiel
dostal si 20 eur pokutu t.j. dva bloky po 10 eur su spolu 20 eur. Ako na tebe zarobil 10 eur?? nerozumiem. Treba si asi obcas priznat vlastnu chybu.
-
hojko
Site Admin
Ja si veru nevsimam, ci mi SPZ svieti alebo nie. Zaujimave, ze ty si si to prave vsimol. Pokutu si dostal opravnene, uz to tu bolo spomenute. Skor ma zaujalo tvoje stazovanie...
Odporucam ti precitat si toto, konkretne vyberiem vetu, ktora sa tyka teba: ,,Proti blokovému konaniu sa nemožno odvolať, nemožno ho obnoviť ani preskúmať mimo odvolacieho konania.", viac sa docitas tu: http://www.minv.sk/?blokove-konanie Ak prides zajtra na policiu, tak nemaju ani dovod sa s tebou bavit, vyhovorit sa, ze pred 15min to este svietilo je komicke a asi nikto by ti to neuveril, ani ty sam by si tomu neveril, ak by si bol v ich pozicii na mieste policajta. Na tvojom mieste by som to nechal tak, aby si si este nezlisol slahacku z torty vo forme § 332 zakona c. 300/2005 Z.z. Trestny zakon za podplacanie.
Odporucam ti precitat si toto, konkretne vyberiem vetu, ktora sa tyka teba: ,,Proti blokovému konaniu sa nemožno odvolať, nemožno ho obnoviť ani preskúmať mimo odvolacieho konania.", viac sa docitas tu: http://www.minv.sk/?blokove-konanie Ak prides zajtra na policiu, tak nemaju ani dovod sa s tebou bavit, vyhovorit sa, ze pred 15min to este svietilo je komicke a asi nikto by ti to neuveril, ani ty sam by si tomu neveril, ak by si bol v ich pozicii na mieste policajta. Na tvojom mieste by som to nechal tak, aby si si este nezlisol slahacku z torty vo forme § 332 zakona c. 300/2005 Z.z. Trestny zakon za podplacanie.
-
Hellboy248
Guru wannabe
hojko: ak fakt pocas jazdy ti prestane svietit osvetlenie spz, tak myslis ze to je na pokutu? z moralneho hladiska len dohovorenie, ten kto hned pokutuje je zakomplexovany dement co chce z pokuty si dat nieco do vrecka 
Na Slovensku sú také doničené cesty, že na každom staršom aute by prestali svietiť tieto zadné ŠPZkové svetlá kebyže po nich prešlo rýhclejšie
//autoeditácia príspevku (27 Feb 2012, 0:01)
Dík aj tak za komentár, aj všetkým.
Palo
Ja som dostal 2 krát malý bločík po 10 euro, ale keď som im to v takej malej ich knižke podpisoval, bolo tam napísané len 10,-Eur, tak mi to pripadá, že oficiálne na papieri som zaplatil 10 Eur, ale poliši zobrali 20 Eur, ale už kašľať na to, nejde mi o tých 20 Eur , ale o princíp, Ja nežijem na Slovensku a neviem zákony, a ktovie koľkým nevinným ľuďom toto urobia za deň, ale shak nech si zarobia, potom to na Slovensku aj tak vypadá . . . .Pre mňa henten policajt nie je policajt ale vypečený lišiak a podvodník, toľko k tomu.martiner napísal:dostal si 20 eur pokutu t.j. dva bloky po 10 eur su spolu 20 eur. Ako na tebe zarobil 10 eur?? nerozumiem. Treba si asi obcas priznat vlastnu chybu.
Palo
ked si dostal dva blocky po 10e tak ta nemal ako okaslat, kedze tie blocky maju svoje cisla a ked uz raz jednu cast toho blocka odtrhol a dal ju tebe ako dokaz o zaplateni, tak tu druhu nema ako schovat...
radsej drz hubu a krok, pokusil si sa podplatit policajta, mozes byt rad ze si tak dobre obisiel
radsej drz hubu a krok, pokusil si sa podplatit policajta, mozes byt rad ze si tak dobre obisiel
-
hojko
Site Admin
Hellboy248: No Slovensku su cesty take ake su, co to mam odjazdene, ale este som sa nestretol s tym, aby niekomu prestalo svietit osvetlenie SPZ preto, ze su na ceste jamy a vodic po nich presiel. Okrem toho su tam dve svetielka (teda aspon myslim, ze na vacsine aut su dve) tak by to bola velka nahoda (ak nepocitam vypalenu poistku). Z moralneho hladiska sa divam na to tak, ze taketo vyhovorky moze pouzit hocikto, aj ked na druhej strane davat pokutu za SPZ je rovnako taka ista kravina ako ju davat za neplatnu lekarnicku, ktoru by pri nehode 95 percent vodicov zo strachu a soku nevedelo pouzit.
Dewey: Netaraj, vyhovarat sa na jamy nema vyznam. Cesta zo Ziliny do Oscadnice je v dobrom stave, teda aspon bola, tento rok som po nej este nesiel, ale nebol tam problem. Je pravda, ze v Oscadnici to byvala ku koncu dediny jama za jamou, ale myslis si, ze ti SPZ prestalo svietit prave kvoli tomu??? To si behal od jamy do jamy schvalne??? Aka je sanca, ze sa ti poskodili na jamach obe ziarovky??? Preco sa ti potom neposkodili ziarovky na stretavacich, parkovacich, dialkovych a hmlovysch svetlach, pripadne ziarovky z interieru auta???
Dewey: Netaraj, vyhovarat sa na jamy nema vyznam. Cesta zo Ziliny do Oscadnice je v dobrom stave, teda aspon bola, tento rok som po nej este nesiel, ale nebol tam problem. Je pravda, ze v Oscadnici to byvala ku koncu dediny jama za jamou, ale myslis si, ze ti SPZ prestalo svietit prave kvoli tomu??? To si behal od jamy do jamy schvalne??? Aka je sanca, ze sa ti poskodili na jamach obe ziarovky??? Preco sa ti potom neposkodili ziarovky na stretavacich, parkovacich, dialkovych a hmlovysch svetlach, pripadne ziarovky z interieru auta???
Kdesi som čítal, nie som si isty, či to nebolo dokonca aj tu na fóre, že ak ťa policajt zastaví, že ti nesvieti nejake ustanovené osvetlenie a ty to na mieste opravíš, tak ti pokutu nedá. Ako to teda je? Môže a nemusí ju dať alebo nemôže?
Preco by nemohli prestat svietit ked auto prejde po jame? Skus ist do Oscadnice smerom od hotela Gajuz hore ku krizu a odboc dolava. To je tam koniec sveta. Cesta (hlavna) neosvetlena, diera za dierou. Ked po takej diere prejdes 40-kou, ako mozes tvrdit ze sa ti tam vzadu neutrhnu kabliky alebo spoje, na tych SPZ svetlach?hojko napísal:Hellboy248: No Slovensku su cesty take ake su, co to mam odjazdene, ale este som sa nestretol s tym, aby niekomu prestalo svietit osvetlenie SPZ preto, ze su na ceste jamy a vodic po nich presiel. Okrem toho su tam dve svetielka (teda aspon myslim, ze na vacsine aut su dve) tak by to bola velka nahoda (ak nepocitam vypalenu poistku). Z moralneho hladiska sa divam na to tak, ze taketo vyhovorky moze pouzit hocikto, aj ked na druhej strane davat pokutu za SPZ je rovnako taka ista kravina ako ju davat za neplatnu lekarnicku, ktoru by pri nehode 95 percent vodicov zo strachu a soku nevedelo pouzit.
sory ze sa miesam do vasej debaty ale ja to fakt blbost co pises..Dewey napísal: Preco by nemohli prestat svietit ked auto prejde po jame? Skus ist do Oscadnice smerom od hotela Gajuz hore ku krizu a odboc dolava. To je tam koniec sveta. Cesta (hlavna) neosvetlena, diera za dierou. Ked po takej diere prejdes 40-kou, ako mozes tvrdit ze sa ti tam vzadu neutrhnu kabliky alebo spoje, na tych SPZ svetlach?
tymi vytlkami na ceste ti tak akurat moze prasknut tlmic, ohnut disk, vybit capy ale nie aby sa utrhli kabliky, ovsem pokial to nieje stary vrak ktory presiel za malu pozornost a dobru znamost cez STK
Viac € prevezieš, keď sa pôjdeš sťažovať ... kašli na to. Aj keby si mal pravdu, pre tých par eur sa ti to neoplatí. A riskovať, že na teba naozaj vytiahnú
ten "ponúknutý" úplatok
... môžeš byť rád, ako si dopadol.
len tak mimo témy: zaujímalo by ma, za čo by policajti napĺňali tú ich kvótu, keby sme všetci naozaj chodili predpisovo
ten "ponúknutý" úplatok
len tak mimo témy: zaujímalo by ma, za čo by policajti napĺňali tú ich kvótu, keby sme všetci naozaj chodili predpisovo
Neviem co si podpisoval ale Tie bloky su ceniny. 10 eurovy blok ma hodnotu 10 eur, kedze ti dal pokutu 2x10 musi pokladnikovi odovzdat tvojich 20 eur. Ak ich neodovzda, tak ich musi zaplatit zo svojho kedze ma za ne /tie bloky/ hmotnu zodpovednost. Takze aky lisiak a podvodnik?Dewey napísal:Na Slovensku sú také doničené cesty, že na každom staršom aute by prestali svietiť tieto zadné ŠPZkové svetlá kebyže po nich prešlo rýhclejšie
Ja som dostal 2 krát malý bločík po 10 euro, ale keď som im to v takej malej ich knižke podpisoval, bolo tam napísané len 10,-Eur, tak mi to pripadá, že oficiálne na papieri som zaplatil 10 Eur, ale poliši zobrali 20 Eur, ale už kašľať na to, nejde mi o tých 20 Eur , ale o princíp, Ja nežijem na Slovensku a neviem zákony, a ktovie koľkým nevinným ľuďom toto urobia za deň, ale shak nech si zarobia, potom to na Slovensku aj tak vypadá . . . .Pre mňa henten policajt nie je policajt ale vypečený lišiak a podvodník, toľko k tomu.
Palo
Vie niekto, akou formou sa tie bločky kontrolujú? Viem, že každý bloček má svoje číslo na základe ktorého sa dá zistiť, koľko pokút a v akej hodnote rozdal a že pokuty musí vyučtovať. To vyučtovanie prebieha akou formou alebo aká je tam kontrola toho celého?
A ako tak pozerám, tak tuto martiner o tom bude určite vedieť.
A ako tak pozerám, tak tuto martiner o tom bude určite vedieť.