Martiner je policajt, ak si pamatam dobre z inych tem, tak to vysvetli najlepsie.
Opravte, ak sa mylim, ale policajt poskonceni kontroly alebo sluzby odovzdava pokuty, blocky a zapisy do uzamykatelneho boxu, ktore sa rano odnesu na dopravny inspektorat a tam to spracuju. Neuhradene pokuty a teda pokuty na vypisanej postovej poukazke ale aj pokuty z nasledneho dopravneho konania putuju na krajske riaditelstvo kde sa to cele spracuva.
Zaujimava Policajna Pokuta
Re: Zaujimava Policajna Pokuta
Dostaneš z pokladne bloky napr. v celkovej hodnote 500 eur, ked ich minieš /t.j.rozdáš pokuty/ potom vrátiš 500 eur v hotovosti do pokladne a dostaneš nové bloky a tak dookola...pinco napísal:Vie niekto, akou formou sa tie bločky kontrolujú? Viem, že každý bloček má svoje číslo na základe ktorého sa dá zistiť, koľko pokút a v akej hodnote rozdal a že pokuty musí vyučtovať. To vyučtovanie prebieha akou formou alebo aká je tam kontrola toho celého?
A ako tak pozerám, tak tuto martiner o tom bude určite vedieť.
policajt si zapisuje komu, kde a kedy dal pokutu a pod akým číslom bloku.
test: 1/ napr. bloky za priestupky v doprave sa zapisujú do evidenčnej karty vodiča a tam je napísané všetko, aj č. bloku.
2/ pri krádeži sa to eviduje do evidencie majetkových priestupkov
Sú to samozrejme informačné systémy a je ich viac, cez ne sa to napr. overiť
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Frikso: Dnes sa uz pokuta za svetla nedava, teda ak ti nesvieti napriklad predne ci zadne svetlo, pokutu nedostanes. Mal by si si to ale hned opravit ako je to mozne. Kedysi ma zastavil policajt a kontroloval povinnu vybavu, tak mu hovorim, ze vsetko mam, aj svetla, ale ze su mi na nic, pretoze ich aj tak na mieste nevymenim. A on hovori, ze sam to dobre pozna, ze riesil nedavno nieco podobne a neslo mu to. Tak mu hovorim, ze ja musim vytiahnut vzduchovy filter, resp. posunut servo olej, aby som sa dostal k vybojkam a ze navyse v noci neexistuje to spravit, okrem toho nenosim v aute golu, aby som mohol uvolnit co treba.
Dewey: Pretoze keby ti svetlo prestalo svietit, ked prejdes po jame, tak na Slovensku svietia svetla asi jednej desatine vodicov. Ked su na ceste jamy, tak je logicke, ze tadial nepojdem styridsiatkou ako si napisal, ale pojdem pomaly a opatrne, aby som sa jamam vyhol. Skontroloval si si SPZ a mozes povedat, ze sa ti odtrhol kablik??? Lebo stretnut sa s odtrhnutym kablikom po prejdeni po jame je take scifi. Skor by som to videl na vypalene ziarovky, ktore ti nesvietia uz dlhodobo.
Dewey: Pretoze keby ti svetlo prestalo svietit, ked prejdes po jame, tak na Slovensku svietia svetla asi jednej desatine vodicov. Ked su na ceste jamy, tak je logicke, ze tadial nepojdem styridsiatkou ako si napisal, ale pojdem pomaly a opatrne, aby som sa jamam vyhol. Skontroloval si si SPZ a mozes povedat, ze sa ti odtrhol kablik??? Lebo stretnut sa s odtrhnutym kablikom po prejdeni po jame je take scifi. Skor by som to videl na vypalene ziarovky, ktore ti nesvietia uz dlhodobo.
-
cikork
Light Expert
ja som počul že žiarovky už aj vypadli z povinnej vybavy a dôvod je asi taky že vačšina nových aut ma už xenony ktoré sa tažšie niekedy bez potrebneho vybavenia nedaju vymeniť na mieste
No nemusia to byť iba xenóny...
cikork - Ziarovky prednych a zadnych svetiel.
-
Hellboy248
Guru wannabe
niekde treba cele svetlo vybrat aby koli jednej ziarovke, to je zabava!
Policajt ti dal spravne 2 bolky po 10 euro, stale sa vsak podpisuje len 1 blok s tvojimi udajmi, a tam sa dopise, ze pokuta bola na 20e a ze sa sklada z dvoch blokov.
Ked dostanes pokutu napr 140e, policajt ti da napr 7x20e bloky no podpises len 1 on ti da 7 ustrizkov. Alebo ti moze dat 2x50e a 2x20e stale to bude dokopy 140. Tam kde podpisujes je nad tym uvedena suma, tie bodky, tam sa napise tych ci uz 140 alebo kolko no proste tolko kolko dostavas pokutu. Inak za neosvetlenu znacku je pokuta do 300e, pozri si ako to nespackat na sme.sk. Netreba sa rozculovat, na jednej strane netreba davat pokutu kazdemu, treba podla paragrafu 12 brat ohlad na pachatela, sposob spachania priestupku a bla bla, ale sem tam sa stane ze sa sarkani nevedia niekedy zmestit do koze hlavne ked ich je viac v aute a maju vypite, nevravim ze je to tvoj pripad. Tak ci tak mozes byt rad, mohlo to byt aj horsie. Auto si daj dokopy a prajem vela stastnych kilometrov
Ked dostanes pokutu napr 140e, policajt ti da napr 7x20e bloky no podpises len 1 on ti da 7 ustrizkov. Alebo ti moze dat 2x50e a 2x20e stale to bude dokopy 140. Tam kde podpisujes je nad tym uvedena suma, tie bodky, tam sa napise tych ci uz 140 alebo kolko no proste tolko kolko dostavas pokutu. Inak za neosvetlenu znacku je pokuta do 300e, pozri si ako to nespackat na sme.sk. Netreba sa rozculovat, na jednej strane netreba davat pokutu kazdemu, treba podla paragrafu 12 brat ohlad na pachatela, sposob spachania priestupku a bla bla, ale sem tam sa stane ze sa sarkani nevedia niekedy zmestit do koze hlavne ked ich je viac v aute a maju vypite, nevravim ze je to tvoj pripad. Tak ci tak mozes byt rad, mohlo to byt aj horsie. Auto si daj dokopy a prajem vela stastnych kilometrov