GPS navigacia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: GPS navigacia

Príspevok od používateľa hojko »

Ak ma pamat neklame, tak prave Mio C520 (alebo 510?) som mal pred cca. dvomi rokmi pozicany od kamarata. Zariadenie by som oznacil za retardovane a nepouzitelne, ale po nahrati iGo to bol iny kusok. Skoda, ze zariadenie je starsie, nema dostatocny hardware a tak ani iGo nebolo to prave orechove, no navigacia bola daleko pouzitelnejsia ako so systemom Mio. Unlock zariadenia nebol vobec zlozity, na ceskych forach boli navody, dalo sa to zvladnut za par minut. Fakticky islo len o nakopirovanie iGo do spravnych adresarov, uprava bootovacieho suboru a bolo po probleme. Sice som to nezvladol na prvykrat a musel som to skusit, bola to skor moja nepozornost alebo nesikovnost pri citani navodu. Za 10 eur to nie je zla kupa, urcite by som vsak dal par desiatok eur navyse a kupil, ako uz Shark spomenul, osvedcene zariadenie z Ciny, ktore ma nie len dobry GPS cip, ale aj celkovy hardware, zariadenie bude tak rychle a spolahlive. Pri iGo sa mozes clovek rozhodnut, ci pouzije mapy TeleAtlas alebo Navteq, teda bolo tomu tak pred dvomi rokmi, pretoze boli obe mapove podklady k dispozicii.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Tak som sa teda dohodol, ze znamy mi to da....skusim tam nahrat iGo a pokial to bude ok, tak mu dam par eur....respektiv ho niekam pozvem....ak nie, tak mu to vratim

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2012, 22:11)
Ahojte...chcel by som sa spytat ci navigacie ktore zobrazuju rychlostne limity(tomtom, garmin..) budu ukazovat rychlosti aj na slovensku(je to u nas podporovane
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

moja mio v735 ukazuje rychlostne limity vizualne (riadne nakresli dopravnu znacku obmedzujucu rychlost) aj zvukovo upozornovacim tonom a da sa to vypnut v nastaveniach... u ostatnych znaciek netusim ako to je...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GPS navigacia

Príspevok od používateľa Shark NX »

Arashid už som to raz pisal. Záleží na mapových podkladoch. Program je nepodstatný.
Teleatlas - tzn. TomTom, Sygic, iGo má rýchlostné limity všade.
Navteq - tzn. Garmin, Navigon, iGo má rýchlostné limity na hlavných tahoch.
Slovensko nie je Tanzánia. Aj tu sú rýchlostné limity :/
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

...mate niekto skusenosti s rozoberanim cinskych navigacii?? potrebujem jednu rozobrat (neviem presne aky je to model) ...nie su tam ziadne srobky a akosi mi dochadzaju napady, ako to otvorit :/
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Gitarove trsatko alebo kreditka. Plast je do seba jednoducho zacvaknuty. Chce to trochu treningu a otvoris ju v priebehu 30s.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Ja som svoju nemohol oddeliť asi bude zlepená ? Mám s nej taký pocit :o
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

vdaka, Shark NX, pomocou ihly a kreditky som dal dolu vrchnu foliu, pod nou su skrutky...
1Darkstanley1
Light Expert
Light Expert

GPS

Príspevok od používateľa 1Darkstanley1 »

Zdravim. Asi sa opytam peknu blbost ale potrebujem aby ste mi povedali ci vyuzijem gps aj v lese na hubach..myslim ked najdem nejake miesto plne hub tak ci mi ukaze suradnice a potom podla tych suradnic ci by som sa vedel na to miesto vratit..Ma tuto funkciu kazde gps??...nie je dufam gps len navigacia v aute ze? Dakujem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: GPS

Príspevok od používateľa uplink »

Má. Sú to bookmarky, spravíš si ho hocikde kde je vidieť oblohu a zapamätá si to 4ever. Ak máš mobil, tak to aj zozdielaš na FB, Twitter, alebo inde.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako pise uplink, bud su to zalozky, oblubene miesta alebo niekde dokonca oznacenie ako vlastne POI body (body zaujmu).
1Darkstanley1
Light Expert
Light Expert

Vdaka za rady...Nakoniec som si kupil Tomtom xxl...a este sa chcem opytat musi byt vzdy aktualizovana mapa aby ma pripojilo so satelitami? Pretoze sa mi dnes stalo ze ma nechcelo pripojit a az ked som aktualizoval tak ma pripojilo :/ dakujem
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

GPS nema ako zistit aktualnost map bez internetu, jedine tak odhadom podla nastaveneho datumu. Navigacia pojde aj na tri roky starych mapach.
1Darkstanley1
Light Expert
Light Expert

test napísal:GPS nema ako zistit aktualnost map bez internetu, jedine tak odhadom podla nastaveneho datumu. Navigacia pojde aj na tri roky starych mapach.
dakujem... a este sa chcem opytat...ukazuju gps presne? alebo je tam nejaka odchylka asi 1m 2m...urcite to trochu moze ujst lebo stale mi ukazuje ine suradnice na jednom mieste :/ (v bytovke)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co cakas v bytovke? Suradnice si meraj na ulici alebo na luke. Presnost zalezi od Sifr cipu a poctu spojenych satelitov. Otvor Google a hladaj, najdes to tam vysvetlene komplet.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

presnost moze lietat od jednotiek az po stovky metrov v zavislosti od signalu, ja som mal najmenej 3m, to som mal spojenie s 11 satelitmi
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Už som tu dávnejšie žiadal radu o kúpu pri GPS, mal som vybrané dva kúsky:

http://www.dealextreme.com/p/4-3-touch- ... maps-72910 - podľa komentárov má však v skutočnosti iné parametre ako píšu,
http://www.ebay.com/itm/170668049217?ss ... 1423.l2649 - návrh Shark_NX - má to odskúšané, veľkosť som si odsúhlasil, čiže môže byť.

Lenže medzitým sa riešili iné veci a zrazu sa objavili aj tie Androidky, tak som kúpu načas odložil. Ale pomaly mi to začína horieť, čiže už budem musieť niečo kúpiť, preto sa chcem opýtať, či nemáte nejaké nové tipy na GPSka - či už WinCE alebo Android, ak sa oplatí. Moja požiadavka ostáva nezmenená - základ je dobrý strojček, dodatočné vychytávky ako FM transmitter, MP3 prehrávač atď. nie sú dôležité, veľkosť 4,3" - 5", cena +/- 70€ (ak bude niečo naozaj super, dám aj 100€).

Ďakujem! :)

Tieto Androidy?
http://www.chinavasion.com/android-tabl ... ansmitter/
http://dx.com/5-0-touch-screen-android- ... 4gb-114911
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

brm: Skusenost nemam ziadnu, ale pri pouziti Sygic Aura to moze byt vyborna navigacia za predpokladu, ze je tam skutocne SiRF IV cip.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm na ten prvy link sa vykasli (Tu 4,3"). 64MB je malo.

Ono rozdiel medzi Windows CE a Android je nasledovny.
Na oba systemy najdes navigacie ako Sygic, iGO Primo a pod ... Avsak oba systemy mozes na Win CE plne modifikovat a Androidu mozes pouzit danu instalacku a dovi. Ziadne skiny, ziadne vlastne mapy a pod.

Androidacke krabicky su zas dobre v tom, ze to nie je jednoucelove zariadenie. Vo Win CE krabickach mas vacsinou iba sproste AV programy ktore ledva otvoria nejaky subor. Do Androidu nahodis co len chces.

btw zariadenia v spodnych linkoch su identicke ;) Je to rovnaky vyrobca a rovnaky model.
... Rozdiel je v tom ze v CV platis postu ale zas pisu na krabicku nizke hodnoty tovaru (Na GPS mi pisali $25, $21 a Slovensky colnici mi nechali 3 GPSka prejst bez CLA) a su neznamym odosielatelom. Pri DX uz colnici vedia jak vyzeraju ich etikety a veda ze ked je na krabici $28 tak to stalo okolo $50 a tak to hned kontroluju.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čiže ak zoberiem toho Androida, nebudem mať problémy? nebude mi to sekať alebo niečo? V podstate ten Android je presne to isté, čo bežný androidový telefón, avšak bez foťáku a bez SIM karty, a s lepším GPS strojčekom. Chápem to dobre? Čiže by som si na tom vedel pozerať filmy, v dosahu wifiny surfovať po nete a tak? Zatiaľ nemám žiadny Androidový telefón, takže by sa mi to možno zatiaľ hodilo. Tak asi teda skúsim objednať toto z chinavision..... a potom by som na neho nahodil Auru. Tú som už inštaloval 3 kolegom do ich Androidových telefónov, avšak zatiaľ som ju nevidel funkčnú, bo furt si ju doinštalovávali (ťahali mapy) doma cez WIFI... a už sa neprišli pochváliť s výsledkom. :)
Napísať odpoveď