Najlepšie žiarovky H4
Re: Najlepšie žiarovky H4
Je to zmes viacerých obvodov, ktoré som dal do jedného. Automatické zapínanie po istom čase (cca 5 sekúnd), potom PWM spínanie na svietivosť cca 95% (odhadom by the oko
) a následne komparátor, ktorý pri 95% svietivosti (samozrejme závislosť napätia) prepne relé a svetlo potom svieti na 100%...Raz som čítal, že PWM vadí halogénkam, avšak u mňa už vyše 2 roka tento obvod funguje a spokojnosť. PWM ide len v nábehu...
No to diky za navod
....Objednal som tie extreme vision za 22,5€/2 ks tak uvidime co pride a ako to dlho vydrzi
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
chlapi, nezisli by sa niekomu taketo w5w t10 ziarovky do parkovaciek? najlepsie niekomu, koho poznam... u nas sa to tazko zhana a je to drahe, tak snad niekomu pomozem, inak by uz davno leteli do kosa...
http://www.dealextreme.com/p/t10-3w-12v ... pair-48175 (nizsie su aj fotky od spotrebitelov)
objednal som ich, ale cakal som inu, bielejsiu farbu svetla, su trochu do modra a to ja nemusim, ja mam najradsej klasicke zlte
ak by to niekto chcel, dajte vediet, napisem viac info, prip. zaslem viac foto...
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 15:45)
...a hlavne mi nepiste SS, ja si to totizto precitam a tyzden zabudam odpisovat
ale prvy sa ozval smejo, druhy chezter, obaja su znami, takze uprednostnime smeja alebo sa fesaci dohodnu... nechcem za to nic, len budem rad, ak to niekto vyuzije...
smejo: farba je podstatne bielejsia ako na mojej fotke, neda sa to totizto dobre odfotit... ziarovka ma ale velmi jemny purpurovy nadych, velmi prijemna farba pre mna, ale iba v kombinacii s bielymi/modrymi ziarovkami... okrem toho ja mam parkovacky oddelene od stretavaciek, takze to neukazuje moc dobre... homologizacia nie je, ale nema to preco vadit... ale je pracda, ze su ovela silnejsie ako akekolvek ine parkovacky...
farbu najlepsie vidno tu: http://www.dealextreme.com/customerphot ... 5978bd.jpg
chezter: prave na fotke vyzera byt konektor trochu skoseny, ale myslim, ze v praxi nebude problem si ho upravit ostrym nozom...
http://www.dealextreme.com/p/t10-3w-12v ... pair-48175 (nizsie su aj fotky od spotrebitelov)
objednal som ich, ale cakal som inu, bielejsiu farbu svetla, su trochu do modra a to ja nemusim, ja mam najradsej klasicke zlte
ak by to niekto chcel, dajte vediet, napisem viac info, prip. zaslem viac foto...
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 15:45)
...a hlavne mi nepiste SS, ja si to totizto precitam a tyzden zabudam odpisovat
smejo: farba je podstatne bielejsia ako na mojej fotke, neda sa to totizto dobre odfotit... ziarovka ma ale velmi jemny purpurovy nadych, velmi prijemna farba pre mna, ale iba v kombinacii s bielymi/modrymi ziarovkami... okrem toho ja mam parkovacky oddelene od stretavaciek, takze to neukazuje moc dobre... homologizacia nie je, ale nema to preco vadit... ale je pracda, ze su ovela silnejsie ako akekolvek ine parkovacky...
farbu najlepsie vidno tu: http://www.dealextreme.com/customerphot ... 5978bd.jpg
chezter: prave na fotke vyzera byt konektor trochu skoseny, ale myslim, ze v praxi nebude problem si ho upravit ostrym nozom...
OK, parametre sedia s tym co potrebujem, takze ja sa na to podujmem -> SS
PS: az by som s nimi bol prudko nespokojny, tak ich posuniem chezterovi, kedze sme obaja z KE... spravim aj "fotoreportaz"
PS: az by som s nimi bol prudko nespokojny, tak ich posuniem chezterovi, kedze sme obaja z KE... spravim aj "fotoreportaz"
-
RATZINGER666
Darca
vybordelne, posli adresu do SS... akurat poprosim trosku trpezlivosti, lebo ja som clovek lenivy, pohodlny, nedochvilny a s 12 hodinovou pracovnou dobou, takze snad sa mi to podari v priebehu buduceho tyzdna odoslat 
tak som spravil nejaku kolaz fotiek aj s popisom
stratavacky - xenesis tru match
stare parkovacky - povodne, od vyroby
nove parkovacky - LED
s xenesisami som velmi spokojny (az na cenu), ako s farbou (po presadnuti do auta s klasickymi ziarovkami je to akesi hnusne zlte
, avsak oproti xenonom to je stale len odvar
), tak aj s intenzitou
kedze povodne parkovacky posobili prilis zlto pri tychto xenesisoch, tak som chcel nejake belsie parkovacky
v porovnani s tymito ledkami je xenesis opat ako klasicka zlta ziarovka (pri pohlade na svetlo, nie z pohladu vodica), naopak ta LEDka posobi obcas dost modro (niekedy skor belsie, inokedy viac modro)
obcas sa citim ako kolotocar
, ale zatial to necham tak, kym mi nepride pod ruku nieco idealne... btw, skusal som cez den ist len s parkovackami, neblikal mi nikto
ps: ak niekde takeho kolotocara uvidite (zvacsa vychod), kludne blikajte
obrazok som musel zmensit, aby som ho mohol dat do prilohy, v pripade zaujmu ho najdete TU vo vacsom rozliseni
// veru, pravdu mas - co fotka, to ina farba
stratavacky - xenesis tru match
stare parkovacky - povodne, od vyroby
nove parkovacky - LED
s xenesisami som velmi spokojny (az na cenu), ako s farbou (po presadnuti do auta s klasickymi ziarovkami je to akesi hnusne zlte
), tak aj s intenzitou
kedze povodne parkovacky posobili prilis zlto pri tychto xenesisoch, tak som chcel nejake belsie parkovacky
v porovnani s tymito ledkami je xenesis opat ako klasicka zlta ziarovka (pri pohlade na svetlo, nie z pohladu vodica), naopak ta LEDka posobi obcas dost modro (niekedy skor belsie, inokedy viac modro)
obcas sa citim ako kolotocar
ps: ak niekde takeho kolotocara uvidite (zvacsa vychod), kludne blikajte
obrazok som musel zmensit, aby som ho mohol dat do prilohy, v pripade zaujmu ho najdete TU vo vacsom rozliseni
// veru, pravdu mas - co fotka, to ina farba
skoda ze fotak to strasne skresluje, nazivo to vyzera uplne inak, viem podla svojich lediek a xenonov na fotkach a v skutocnosti 
Napíšem sem...
Máte skúsenosti s Osram Night Breaker Plus a Osram Long Life ?
Uvažujem, že do stretávačiek dám Long Life a do diaľkových Night breaker. Fakt sú tie Night Breakery také dobré ako píšu a fakt Long Life vydržia dlhšie?
Alebo sú to podľa vás vyhodené euráčiky a treba dať noname za 3€ ?
Uvažujem, že do stretávačiek dám Long Life a do diaľkových Night breaker. Fakt sú tie Night Breakery také dobré ako píšu a fakt Long Life vydržia dlhšie?
NightBreakery plus mam asi 3 mesiace a som s nimi spokojny, zatial sice neviem robit zavery ohladom zivotnosti, ale maju jasnejsie - bielsie svetlo a aj lepsie osvetlenie vozovky. (konkretne ja mam H7).begbeee napísal:Napíšem sem...
Uvažujem, že do stretávačiek dám Long Life a do diaľkových Night breaker. Fakt sú tie Night Breakery také dobré ako píšu a fakt Long Life vydržia dlhšie?![]()
Taktiez sa teraz chystam kupit NB plus do HB3
-
RATZINGER666
Darca
begbeee: ja som sem uz o nich par krat pisal, pohladaj, ale zatial som bol s nimi najspokojnejsi 
-
Shark NX
Addict
Mne NightBreakery vydrzali 15000km, zato Longlife ti potiahnu aj 40000km (Ratam to na km, lebo tak si to pocitam v knihe jazd)
Zato svietivost je neporovnatelna ... NightBreakery aj v dazdi osvetlia cestu a za sucha mam na ceste svetlo uplne vsade.
Teraz mam na skusku Silverstar co je nieco na pol ceste medzi SparePart a NightBreaker. Svietia tiez silnejsie ako standardne, svetlo nemaju tak intenzivne do biela ale aj zivotnost je vacsia.
Spare Part a Long Life ... Longlife svietia najslabsie a trochu do zlta - radsej by som vymenil ziarovku 3x ale mal cestu osvetlenu jak prezidentsky palac ako kupoval Long Life.
Zato svietivost je neporovnatelna ... NightBreakery aj v dazdi osvetlia cestu a za sucha mam na ceste svetlo uplne vsade.
Teraz mam na skusku Silverstar co je nieco na pol ceste medzi SparePart a NightBreaker. Svietia tiez silnejsie ako standardne, svetlo nemaju tak intenzivne do biela ale aj zivotnost je vacsia.
Spare Part a Long Life ... Longlife svietia najslabsie a trochu do zlta - radsej by som vymenil ziarovku 3x ale mal cestu osvetlenu jak prezidentsky palac ako kupoval Long Life.
Mňa to láka vymeniť za Night Breakery Plus, len u mňa nie je výmena záležitosť 10 min.
Uvažoval som o kombinácii Long Life v stretávačkách a NB+ v diaľkových.
Uvažoval som o kombinácii Long Life v stretávačkách a NB+ v diaľkových.
-
RATZINGER666
Darca
tie NB+ uz vydrzia o dost viac oproti starym NB... poskusajte, uvidite, ci vydrzia dostatocne a ci budu svietit podla predstav, ved su to len ziarovky za par korun, to snad ani nie je na diskusiu 
ak ich chces do dialkovych kvoli vykonu, to uz odporucam radsej rovno nejake 100W alebo 120W...
ak ich chces do dialkovych kvoli vykonu, to uz odporucam radsej rovno nejake 100W alebo 120W...
tak zase na 100W - 120W ziarovky treba uz urobit par opatreni.. clovek by uz mal mat na ten vykon vetranu parabolu a minimalne porcelanovy konekor na pripojenie ziarovky, lebo umelohmotny sa kvalitne roztapa..
ale poviem to asi takto.. v H4 parabole som mal viac ziaroviek, ale nezalezi ani tak na ziarovkach.. ak su svetla dobre nastavene, tak v nich budete vidiet aj so smejdovou ziarovkou.. v sluzobaku som mal nejake BOSCH H4-ky.. jednu som odpalil na paradnom vytlku u nas v meste, zalozil som tam nejaky odpad za 1€ co nam kupuje firma a ziadny rozdiel, svietili rovnako...
btw, ked sme uz pri tomto, tak sused objednal nejake H4 plnene halonovym plynom (to mi povedal on, tak ma neberte za slovo) udajne 2 ks ziaroviek 27€ a mam ich vyzdvihnut ja.. ked pridu, tak sem dam viac info...
ale poviem to asi takto.. v H4 parabole som mal viac ziaroviek, ale nezalezi ani tak na ziarovkach.. ak su svetla dobre nastavene, tak v nich budete vidiet aj so smejdovou ziarovkou.. v sluzobaku som mal nejake BOSCH H4-ky.. jednu som odpalil na paradnom vytlku u nas v meste, zalozil som tam nejaky odpad za 1€ co nam kupuje firma a ziadny rozdiel, svietili rovnako...
btw, ked sme uz pri tomto, tak sused objednal nejake H4 plnene halonovym plynom (to mi povedal on, tak ma neberte za slovo) udajne 2 ks ziaroviek 27€ a mam ich vyzdvihnut ja.. ked pridu, tak sem dam viac info...
-
RATZINGER666
Darca
treba to sledovat, ci sa ti tam nieco neroztapa, ale so 100-120W som zatial nemal v ziadnom aute problem a ani nikto zo znamych, co to pouzivaju... pozeral som kedysi aj na internete, ale ziadne negativne skusenosti som v podstate nenasiel... okrem toho je to v dialkovych, ktore nebyvaju zapnute dlhodobo... takze odporucam 
Ako sa poznám tak 100W riskovať nebudem, ale to čo som vyhútal sa mi zdá ako prijateľný kompromis.
A nesúhlasím s tebou celkom, že je to otázka pár korún, predsa len všelijaké no-name "značky" máš za pár šupov a NB+ a Philips Vision už stoja cca 20€ a keď nevydržia niekomu ani 2 mesiace kvôli výtlkom, tak sú to veľmi zbytočné náklady.
Stretávačkami svietim v kuse, cez deň, prípadne v noci v meste a keď už idem von z mesta tak mám diaľkové a vtedy ocením dobré žiarovky.
A nesúhlasím s tebou celkom, že je to otázka pár korún, predsa len všelijaké no-name "značky" máš za pár šupov a NB+ a Philips Vision už stoja cca 20€ a keď nevydržia niekomu ani 2 mesiace kvôli výtlkom, tak sú to veľmi zbytočné náklady.
Stretávačkami svietim v kuse, cez deň, prípadne v noci v meste a keď už idem von z mesta tak mám diaľkové a vtedy ocením dobré žiarovky.
-
RATZINGER666
Darca
teraz som kupoval najlacnejsie v Tescu a aj tak ma vysli na 3e za kus, co je 6e... NB zacinaju na 12e za 2ks a NB+ na 14... to uz je aky rozdiel? este k tomu ked predsa bezne kvalitne ziarovky v aute menis aj pri velkych najazdoch maximalne raz za rok...
ak si to myslel tak, ze Ti ju vyrazi, lebo je to NB, tak ak uz Ti vytlk vyrazi ziarovku, vyrazi akukolvek, tu nejde o to, co je to za znacku... ak si to myslel tak, ze niekto ma vysoku spotrebu ziaroviek kvoli vytlkom, tak to je ojedinele, samemu sa mi to este nestalo, pocul som o tom mozno dvakrat...
ak si to myslel tak, ze Ti ju vyrazi, lebo je to NB, tak ak uz Ti vytlk vyrazi ziarovku, vyrazi akukolvek, tu nejde o to, co je to za znacku... ak si to myslel tak, ze niekto ma vysoku spotrebu ziaroviek kvoli vytlkom, tak to je ojedinele, samemu sa mi to este nestalo, pocul som o tom mozno dvakrat...
Na nete som našiel najlacnejšie set 2ks NB+ H7 12V 55W za 18€ na alza.sk.
-
RATZINGER666
Darca
ja NB+ za 13,49e
http://www.top-auto.sk/topauto/eshop/3- ... 12V-60-55W
alebo za 14,60e
http://www.comco.sk/osram-night-breaker ... t-2ks-p272
klasicke NB sa zhanaju tazko, ale to uz asi nikoho ani nezaujima...
...a aj keby stali rovno tu dvacku, tak sa to oplati taktiez
// aha, H7, pomylil ma nazov temy... H7 su najdrahsie zavity, ale to aj pri klasickych ziarovkach...
http://www.top-auto.sk/topauto/eshop/3- ... 12V-60-55W
alebo za 14,60e
http://www.comco.sk/osram-night-breaker ... t-2ks-p272
klasicke NB sa zhanaju tazko, ale to uz asi nikoho ani nezaujima...
...a aj keby stali rovno tu dvacku, tak sa to oplati taktiez
// aha, H7, pomylil ma nazov temy... H7 su najdrahsie zavity, ale to aj pri klasickych ziarovkach...
-
tacosi
Moderátor
Len begbeee ma na mysli h7 a Ty H4
No neviem,preco sa tu riesia h7,ked je to tema o H4
No neviem,preco sa tu riesia h7,ked je to tema o H4