vypisanie cisla kazdym priebehom cyklu PHP
vypisanie cisla kazdym priebehom cyklu PHP
Chcel by som poradit
vytvoril som si fotogaleriu a upload obrazkov do nej.
po nahrati vsetkych obrazkov sa vyuzije php script ktory zmeni vsetky obrazky na pozadovanu velkost (napr ak uzivatel uploadne 200 obrazkov v rozliseni 1600x1200 tak mi to zmeni na 800x600)
ak vsetko prebehne spravne tak na konci mi vypise hlasku ze vsetko prebehlo v poriadku
lenze pri vela obrazkoch to moze trvat dlho, a predtym ako hlasku vypise script sa vykovana ale nic nezobrazuje, pre mna to je jedno, ale pre pouzivatela to moze posobit chaoticky, lebo ta stranka posobi ze je zamrznuta abo co, ale v skutocnosti sa vsetko vykonava spravne..
chcem spravit aby kazdym prechodom cyklu vypisalo cislo o 1 vyssie a vypisalo to..
napr po prvom cykle: spracovane obrazky 1
po druhom cykle: spracovane obrazky 2
po tretom cykle: spracovane obrazky 3
da sa to spravit v PHP ?
vytvoril som si fotogaleriu a upload obrazkov do nej.
po nahrati vsetkych obrazkov sa vyuzije php script ktory zmeni vsetky obrazky na pozadovanu velkost (napr ak uzivatel uploadne 200 obrazkov v rozliseni 1600x1200 tak mi to zmeni na 800x600)
ak vsetko prebehne spravne tak na konci mi vypise hlasku ze vsetko prebehlo v poriadku
lenze pri vela obrazkoch to moze trvat dlho, a predtym ako hlasku vypise script sa vykovana ale nic nezobrazuje, pre mna to je jedno, ale pre pouzivatela to moze posobit chaoticky, lebo ta stranka posobi ze je zamrznuta abo co, ale v skutocnosti sa vsetko vykonava spravne..
chcem spravit aby kazdym prechodom cyklu vypisalo cislo o 1 vyssie a vypisalo to..
napr po prvom cykle: spracovane obrazky 1
po druhom cykle: spracovane obrazky 2
po tretom cykle: spracovane obrazky 3
da sa to spravit v PHP ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: vypisanie cisla kazdym priebehom cyklu PHP
nedá. Môžeš zapojiť ajax a javascript, ale to už nebude také jednoduché
-
doddo999
Light Expert
co takto spustit vypoctovy script paralelne vo zvlast subore, ten by ukladal medzivysledky do databazy odkial by si ich script viditelny uzivatelovi nacitaval ? 
-
harrison314
Hardcore addict
doddo999: to radcej ani neskusaj
Kedysi som videl jednoduche riesenie, ktore spocivalo v malom JS:
-najskor si odoslal kus kodu ktora zabezpeci vykreslenie processbaru
-potom pri spracovani si odosielal
-nakoniec si odoslal
- a nakoniec zvysok stranky
( samozrejme vsetko treba flusovat !!!! a je to principialny kod )
Niesom si isty nakolko je toto riesenie funkcne v modernych prehliadacoch a urcite nie je najlepsie ale je jednoduche a pochopitelne.
Kedysi som videl jednoduche riesenie, ktore spocivalo v malom JS:
-najskor si odoslal kus kodu ktora zabezpeci vykreslenie processbaru
-potom pri spracovani si odosielal
Kód: Vybrať všetko
<script> progresbar.setValue(10); // akoze 10%
</script>
<script> progresbar.hide(); </script>
( samozrejme vsetko treba flusovat !!!! a je to principialny kod )
Niesom si isty nakolko je toto riesenie funkcne v modernych prehliadacoch a urcite nie je najlepsie ale je jednoduche a pochopitelne.
-
audiotrack
VIP
flushovanie na nových prehliadačoch už nefunguje, a v starých funguje ako kedy (napríklad ak máš pandu ako antivírus tak ti fungovať nebude a pod.). Jediná možnosť je zapojiť ajax/flash/asp/jsp. Ale v php také nič nespravíš
-
doddo999
Light Expert
preco sa vam nepaci moje riesenie ? 
-
weroro
Flash coder
5sebo5: Potrebuješ odoslať veľa fotiek naraz alebo ti stačí aj po jednej? Ja osobne to robím tak, že uploadujem po jednej a zobrazujerm priebeh uploadu, následne priebeh zmenšovania a nakoniec výpis o úspešnom uploade. Potom môžeš nahrať ďalšie foto. Robím to cez flash a bez refreshu stránky.
-
audiotrack
VIP
začni ho programovať a zistíšdoddo999 napísal:preco sa vam nepaci moje riesenie ?
-
doddo999
Light Expert
par chybiciek krasy tam asi bude... ale nevidim v tom ziaden zasadny problemaudiotrack napísal: začni ho programovať a zistíš
http://x.n18.eu-
harrison314
Hardcore addict
toma napadlo, cital som to pred cca 5-timi rokmi.audiotrack napísal:flushovanie na nových prehliadačoch už nefunguje, a v starých funguje ako kedy (napríklad ak máš pandu ako antivírus tak ti fungovať nebude a pod.). Jediná možnosť je zapojiť ajax/flash/asp/jsp. Ale v php také nič nespravíš
Tak potom pomocou ajaxu uplodalvat subori po jednom ( podobne ako na gmaile ), jquery ma nato niekolko pluginou.
no ano mam spraveny multiupload nejako cez javu a jquery co som nasiel... kusok som to opravil mojim potrebam.. ale viac tomu nerozumiem....weroro napísal:5sebo5: Potrebuješ odoslať veľa fotiek naraz alebo ti stačí aj po jednej? Ja osobne to robím tak, že uploadujem po jednej a zobrazujerm priebeh uploadu, následne priebeh zmenšovania a nakoniec výpis o úspešnom uploade. Potom môžeš nahrať ďalšie foto. Robím to cez flash a bez refreshu stránky.
ono oznacim vsetky fotky v priecinku a automaticky mi to zacne po jednej uploadovat ...vypisuje mi aj priebeh uploadu kazdej jednej aj po kazdej mi vypise hlasku ze uploadnute... najlepsie by bolo tu zmenu velkosti pripojit hned tam... lenze to neviem ako...
ale mne to je jedno kedy to zmeni, moze aj na konci.
hlavne aby som sa vyhol tomu ze na konci cakam 2 minuty kym mi skonci script, a tym padom sa caka aj na vypisanie hlasky ci je to v poriadku alebo nie..
ani mi nemusi pocitat kolko fotiek je spracovanych...
mohol by som to urobit takto ze uploadnem fotky (to mam)
potom kliknem ze "Dokoncit" a pocas toho ako script bude spracuvavat oprazky mi bude vypisovat ze "spracovava sa, pockajte chvilu" a na konci mi vypise ze hotovo
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2012, 15:36)
nakoniec som to nejako vymyslel ze fotky sa uploadnu. kliknem na ulozit a prehodi ma na stranku kde informujem ze a to spracovava a chvilku vydrze a cez header('Location: '); ma prehodi na stranku so scriptom ktory spracuje tie obrazky.... kym to nespracuje a nevypise konecnu hlasku ze vsetko prebehlo uspesne.. stae bude zobrazena 2 stranka kde je text o tom ze sa to spracuvava
ale narazil som na dalsi problem, na localhoste mi ten upload sliapal perfektne... ale na hostingu uz ten upload nefunguje... existuju tam nejake rozdieli aby by trebalo nieco zmenit ? ked tak ponuknem cely ten moj multiupload
-
awtt
Medium Professional
skontroluj si zapisovacia prava a GD kniznicu
kde skontrolujem zapisovacie prava a tu kniznicu ?
-
audiotrack
VIP
na ftp a v phpinfo
javascrip, ajax, progressbar