okna v C++
-
Biohazard66
Light Expert
Re: okna v C++
zacni pomocou: "Getting Started", a pokracuj prvymy tutorialmy
http://doc.qt.nokia.com/4.7/gettingstartedqt.html
dalej
http://doc.qt.nokia.com/4.7/tutorials.html
ked sa tym preklikas tak aj toto je dost dolezite a budes to potrebovat http://doc.qt.nokia.com/4.7/signalsandslots.html
a potom jedine a najlepsie si myslim je dat si ciel nejake vlastne zadanie a pri nom vyuzijes vela veci ktore si budes musiet nastudovat a tym sa do toho postupne dostanes ...
pod nastudovat chapme prejst si ku danej funkcionalite napr. nejakemu komponentu "Q SQL Table" k tomu prejst pochopit dokumentaciu example a pouzit u seba a tak ...
dalej
ked sa tym preklikas tak aj toto je dost dolezite a budes to potrebovat http://doc.qt.nokia.com/4.7/signalsandslots.html
a potom jedine a najlepsie si myslim je dat si ciel nejake vlastne zadanie a pri nom vyuzijes vela veci ktore si budes musiet nastudovat a tym sa do toho postupne dostanes ...
pod nastudovat chapme prejst si ku danej funkcionalite napr. nejakemu komponentu "Q SQL Table" k tomu prejst pochopit dokumentaciu example a pouzit u seba a tak ...
-
Biohazard66
Light Expert
dik dufam ze sa k niecomu dostanem len ta moja anglictina
dufam ze kym sa budem musiet tymto zivit tak ma ju v skole naucia aby som tomu rozumel 
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2012, 16:06)
1) Vies QT a ak hej programujes v tom alebo pouzivas nieco ine?
2) Pocul som ze v PHP su frameworky na 2veci ze je lepsie pisat si sam je to pravda???
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2012, 16:06)
Mal by som 2 otazky :c-ice napísal:zacni pomocou: "Getting Started", a pokracuj prvymy tutorialmy
dalej
1) Vies QT a ak hej programujes v tom alebo pouzivas nieco ine?
2) Pocul som ze v PHP su frameworky na 2veci ze je lepsie pisat si sam je to pravda???
1) vediet je silne slovo som stym oboznámený 1.5roka sa o to zaujimam a budem v tom robit bakalarku + nejake ine zadania do skoly ak pride... Qt je C++ ale este maju QML tomu som sa venoval cez leto ale ktomu potrebujes JavaScript, a inak ked raz pochopis ze jazyk je "len syntax", pomocou ktoreho zapises algoritmus tak prides na to ze je jedno aky jazyk chytis do ruk pokial je vhodny na riesenie daneho problemu vyriesis ho nim a FrameWork je len kopa funkcii ktore ti cele riesenie ulahcia... v podstate jazyk ti ponuka konstrukcie ktore sa naucis a kombinujes ich k dosiahnutiu ciela...
2) ja o PHP moc neviem ale nebyt frameWorkov a podpora OOP od PHPcka tak sa ho nechytim ... v mojom pripade jednoznacne ak mam nieco robit v PHP tak OOP +(alebo aj) FrameWork ... Ale skor ovladam ASP.NET, ci JavaEE JSF
2) ja o PHP moc neviem ale nebyt frameWorkov a podpora OOP od PHPcka tak sa ho nechytim ... v mojom pripade jednoznacne ak mam nieco robit v PHP tak OOP +(alebo aj) FrameWork ... Ale skor ovladam ASP.NET, ci JavaEE JSF
-
Biohazard66
Light Expert
jj to som uz o frameworkoch pochopil len keby som tie funkcievedel a vedel ich pouzivat 
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2012, 19:48)
sorry že sa pýtam taku blbosť
asi ma ukrižujete zato
fakt ale nemal som cas hľadať to a radćej sa opýtam aj keď blbosť ako to 2 týždne hľadať na webe. Takže: ako si mám na QT uložit projekt myslím .exe už zkompilovaný atď. .exe su len 2 súbory a to jeden v Debug a druhy v rease ale to keď chcem spusťiť pýse mi chyby nemam DLL a keď ich stiahnem tak aj tak zas inu atď do okola.
Sometimes i am feeling like donkey
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2012, 19:48)
sorry že sa pýtam taku blbosť
Sometimes i am feeling like donkey
Prekopiruj ich do zlozky s exe suborom pokial linkujes dynamicky (resp. neviem ani ci pri QT bola moznost linkovat staticky)
-
Biohazard66
Light Expert
Ale ze keby som napr chcel niekomu poslat ten program mu rovno mam posielat aj tie kniznice nie?
Neni to trochu na 2 veci ked to je malycky programik co zobrazuje len okno
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2012, 21:31)
aj tak postahoval som ich 6-7 nemam na to nervi aj tak sa mi to nezda no je to v priecinku debug a na spustenie tolko dll omg ved normalny program veci kolko by vtom mal 100 dll????
Neni to trochu na 2 veci ked to je malycky programik co zobrazuje len okno
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2012, 21:31)
aj tak postahoval som ich 6-7 nemam na to nervi aj tak sa mi to nezda no je to v priecinku debug a na spustenie tolko dll omg ved normalny program veci kolko by vtom mal 100 dll????
Keď nechceš toľko knižníc, napíš si tie okná pekne sám vo winAPI. Určite budeš kľudnejší 
-
Biohazard66
Light Expert
sorry za moju reakciu proste vo FrameWorku robím prvý raz a celkom som to nepochopil cakal som že tie knižnice nebudem musieť sám hľadať
ale fakt som necakal že ich bude toľko 
(som už z QT unavený na dnes to balím ale čakal som že to bude ľahšie ale vždy lepšie ako vo WinApi
)
(som už z QT unavený na dnes to balím ale čakal som že to bude ľahšie ale vždy lepšie ako vo WinApi
1. ked chces nieco "publikovat" pouzi Realease je to 10satina ... v Debug DLLkach mas symboli a popis atd aby si mohol debugovat
2. Ano musis ktomu prilozit dost DLLiek ale je to zapricinene iba tym ze win nema vstavane Qt napr. na takom Ubuntu by si nemusel v podstate prikladat nic
ako to riesit ... Bud statickym linkovanim ti to nahodi vsetko do EXE bude vecsie execko ale mne sa tato moznost nikdy nepodarila a stravil som na tom peknych par hodin a Rebuild QT Libiek je casovo draha zalezitost takze. Mne sa najviac osvedcilo Cista Virtulka WinXP don nakopirovat svoj EXE tam nainstalovat aj Dependency Walker (program ktory ti ukazuje co tomu EXE chyba) a potom uz len prihadzovat DLLky ale !!! z release !!! najst by si ich mal vsetky v mieste kde si si naisntaloval SDKcko ...
na Stranke v dokumentacii mas cely tento postup dost siahodlho popisany takze lepse ako tu pisat je tam si vyhladat nieco ako How To Deploy, Realease my App alebo nieco take... proste by ta malo byt vidno priamo v menu tej dokumentacia ...
ak to chces ulahcit si, pohladaj si tu na fore nejake moje Instalacky programov co som robil a pozri ake DLL tam prikladam ja (vacsinou nemozes pouzit moje lebo su to starsie verzie DLLiek pravdepodobne ale nazvy ostavaju)
//autoeditácia príspevku (25 Feb 2012, 12:45)
ak som pisal stacilo napisa deploy my app a som na mieste tu si to mozes precitat co som v skratke napisal ja...
http://developer.qt.nokia.com/doc/qt-4. ... ndows.html
2. Ano musis ktomu prilozit dost DLLiek ale je to zapricinene iba tym ze win nema vstavane Qt napr. na takom Ubuntu by si nemusel v podstate prikladat nic
ako to riesit ... Bud statickym linkovanim ti to nahodi vsetko do EXE bude vecsie execko ale mne sa tato moznost nikdy nepodarila a stravil som na tom peknych par hodin a Rebuild QT Libiek je casovo draha zalezitost takze. Mne sa najviac osvedcilo Cista Virtulka WinXP don nakopirovat svoj EXE tam nainstalovat aj Dependency Walker (program ktory ti ukazuje co tomu EXE chyba) a potom uz len prihadzovat DLLky ale !!! z release !!! najst by si ich mal vsetky v mieste kde si si naisntaloval SDKcko ...
na Stranke v dokumentacii mas cely tento postup dost siahodlho popisany takze lepse ako tu pisat je tam si vyhladat nieco ako How To Deploy, Realease my App alebo nieco take... proste by ta malo byt vidno priamo v menu tej dokumentacia ...
ak to chces ulahcit si, pohladaj si tu na fore nejake moje Instalacky programov co som robil a pozri ake DLL tam prikladam ja (vacsinou nemozes pouzit moje lebo su to starsie verzie DLLiek pravdepodobne ale nazvy ostavaju)
ak som pisal stacilo napisa deploy my app a som na mieste tu si to mozes precitat co som v skratke napisal ja...
-
Biohazard66
Light Expert
c-ice napísal:1. ked chces nieco "publikovat" pouzi Realease je to 10satina ... v Debug DLLkach mas symboli a popis atd aby si mohol debugovat
Dik už mám skoro všetky dll len s jednou mám problém MSVCR100.dll skúšal som ju stiahnuť z webu ale asi tam majú staršiu lebo nevie najšt vstupný bod procedúry _invalid_parameter_noinfo_noreturn tak ju hľadám v QtSDK už asi 3 hod. Potvora sa mi skrýva
Nainstaluj si Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package
-
Biohazard66
Light Expert
nainstaloval som to aj tak stale ten istý problem
//autoeditácia príspevku (27 Feb 2012, 14:49)
Dobrá správa na Linuxe mi to ide OK
//autoeditácia príspevku (27 Feb 2012, 14:49)
Dobrá správa na Linuxe mi to ide OK
BTW viem ze je to trosku OT,
ale ja potrebujem urobit aplikaciu v Qt cez Visual Studio...
Tak som si to pekne stiahol, že? Potom som to nmainštaloval, pričom mi to nainštalovalo kopec somarin... Ale našiel som si v priečinku Desktop nejake tie headre a kniznice. A tak si pekne zapnem vs, vytvorim novy projekt, nastavim include directory, vytvorim primitivny program, a co sa nestane? Linker mi vyhadzuje dajake pismenka @!#&..... A neviem ako sa mam dalej pohnut. Z nejakej tej malej skusenosti co v VC++ mam viem, ze takuto chybu mi vyhadzuje ked nemam nastavenu potrebnu kniznicu v input v nastaveniach projektu. Tak som v plnej polnej vyrazil do priecinku lib, a najdem tam kopec .obj suborov, no ziadne dll. Idem do bin\ a tam najdem x kniznic ako QtWebKit4.dll, QtGui4.dll, QtHelp4.dll.... Chcem sa teda len spytat, aku kniznicu tam mam nastavit, aby mi to fungovalo?
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2012, 17:16)
ale ja potrebujem urobit aplikaciu v Qt cez Visual Studio...
Tak som si to pekne stiahol, že? Potom som to nmainštaloval, pričom mi to nainštalovalo kopec somarin... Ale našiel som si v priečinku Desktop nejake tie headre a kniznice. A tak si pekne zapnem vs, vytvorim novy projekt, nastavim include directory, vytvorim primitivny program, a co sa nestane? Linker mi vyhadzuje dajake pismenka @!#&..... A neviem ako sa mam dalej pohnut. Z nejakej tej malej skusenosti co v VC++ mam viem, ze takuto chybu mi vyhadzuje ked nemam nastavenu potrebnu kniznicu v input v nastaveniach projektu. Tak som v plnej polnej vyrazil do priecinku lib, a najdem tam kopec .obj suborov, no ziadne dll. Idem do bin\ a tam najdem x kniznic ako QtWebKit4.dll, QtGui4.dll, QtHelp4.dll.... Chcem sa teda len spytat, aku kniznicu tam mam nastavit, aby mi to fungovalo?
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2012, 17:16)
BTW, zda sa to iba mne alebo je msvcr100.dll v WINDOWS\system32\ ?Biohazard66 napísal:
Dik už mám skoro všetky dll len s jednou mám problém MSVCR100.dll skúšal som ju stiahnuť z webu ale asi tam majú staršiu lebo nevie najšt vstupný bod procedúry _invalid_parameter_noinfo_noreturn tak ju hľadám v QtSDK už asi 3 hod. Potvora sa mi skrýva
Ratam ze mas 2010 http://www.holoborodko.com/pavel/2011/0 ... udio-2010/
Ja som nikdy s QT v kombinacii s VS nepracoval, takze dufam ze som aspon trocha poradil.
Ja som nikdy s QT v kombinacii s VS nepracoval, takze dufam ze som aspon trocha poradil.
OK. Dik. Uz sa mi to podarilo samemu, no mam dalsi problem:
Nejaky error LNK@xyz: cannot read..... corrupt file on (nejake hexadecimalne cislo, decimalne je nieco ako 748)
Nevie pls niekto ako to opravit?
BTW ja si myslim ze si asi budem musiet stiahnut VC++ 2008 express, pretoze kniznice su casto pre nich, napr. by som skusil Qt v tom... Inak aj SFML 1.6 mi robi problem vo VS2010.
Nejaky error LNK@xyz: cannot read..... corrupt file on (nejake hexadecimalne cislo, decimalne je nieco ako 748)
Nevie pls niekto ako to opravit?
BTW ja si myslim ze si asi budem musiet stiahnut VC++ 2008 express, pretoze kniznice su casto pre nich, napr. by som skusil Qt v tom... Inak aj SFML 1.6 mi robi problem vo VS2010.
-
failExperiment
Expert
zavri VS a nainstaluj si QTCreator
failExperiment napísal:zavri VS a nainstaluj si QTCreator
... pričom mi to nainštalovalo kopec somarin ...
-
failExperiment
Expert
pokial su tie somariny prekladac tak ano,
C++ pre VSC nie je uplneto iste ako pre g++
a hlavickove subory QT su pre g++ , okrem toho QT kreator mi pride ovela krajsi ( najme highiling ) ako MVS
//edit:
necital som celi tvoj pripevok, asi si len niekde zadal zle cesty, mne ide vstko normalne a ziadne hlavicky sa mi neobjavili tam kde nemali
C++ pre VSC nie je uplneto iste ako pre g++
a hlavickove subory QT su pre g++ , okrem toho QT kreator mi pride ovela krajsi ( najme highiling ) ako MVS
//edit:
necital som celi tvoj pripevok, asi si len niekde zadal zle cesty, mne ide vstko normalne a ziadne hlavicky sa mi neobjavili tam kde nemali