Zdravím, takže mám takýto problém... Robil som na motore generálku hlavy valca ( ventily, pružiny,...). Ale problém bol v tom že som použil staré tesnenie a keď som to celé poskladal tak som sa išiel trochu previesť 10 km od domu. Lenže keď som sa vracal domov tak som sa pozrel na motor a zbadal som že z pod valca vyteká hromada oleja. Vytiekla mi asi polovica prevodovky kým som sa dostal domov. Ku koncu sa s toho motora podozrivo dymilo, tak som ho znova rozobral, vymenil tesnenia a nalial nový olej. Potom som išiel na ďalšiu testovaciu jazdu kde som zistil že mi z odvzdušnovacej hadičky ktorá je vyvedená s prevodovky prská olej a poriadne sa z nej dymí. Takže mám dojem že mi pri prvej jazde z nedostatku oleja odišli piestne krúžky alebo valec. Kompresia poklesla len trošku a motor je dosť problematické naštartovať... čo si o tom myslíte? kde by mohol byt ešte problém? Zajtra to idem celé rozobrať a som pripravený na všetko...
btw... motor je jednovalec honda o objeme 125ccm, r.v. 1998. Prevodovka je prepojená s priestorom kde sa nachádza klukový hriadel...
ďakujem za rady...
Dym z prevodovky
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dym z prevodovky
Ja som mal podobny problem pri generlake embecky.
Prskal mi olej z vyfuku a dymilo to ako lokomotiva ... Prve ma napdali piestne kruzky, ze presakuje olej do valca ako druha vec alebo druha vec ventili prepustaju olej.
Nakoniec som to poriesil poriadne pritiahnutim hlavy valcou ale fakt ze poriadne
olej prestal prskat a uz olej ani nepapa
Prskal mi olej z vyfuku a dymilo to ako lokomotiva ... Prve ma napdali piestne kruzky, ze presakuje olej do valca ako druha vec alebo druha vec ventili prepustaju olej.
Nakoniec som to poriesil poriadne pritiahnutim hlavy valcou ale fakt ze poriadne
Re: Dym z prevodovky
Takže už je to vyriešené... Z nedostatku oleja sa mi roztavil piest a zavaril sa so všetkými krúžkami (zázrak že sa to nezadrelo) a vyletela ešte z neho segerka ktorá mi do valca spravila ryhy. Takže valec pôjde na výbrus a treba kúpiť komplet piestnu sadu. Takže môžte lock...