Windows 8

Informácie o software, ankety...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa Hensym »

Mám nainštalovaný Developer Preview, je možné presedlať na Consumer Preview bez straty nejakých podstatnejších nastavení? Prípadne ešte lepšie, zachovaní aplikácií a programov? Mám len jednu partíciu.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

skusal si to?akurat taham
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

skús cez upgrade, ktorý ponúkne pri inštalácii
inak som to akurát nahodil do virtuálky :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

No tak zatial mam z toho dost zmiesane pocity. Cele sa to hybe pekne plynulo. Problem je v tom ze ten Windows teraz ako keby vobec nevedel cim chce byt. Keby to bolo cele v style metro, tak by to fungovalo perfektne. Takto v podstate sa jedna o akysi hybrid - nepodarok a cele to posobi dost amatersky. :?
Hensym
VIP
VIP

Ja som si po asi týždni zvykol, a teraz naň nedám dopustiť. Ale som zvedavý aké zmeny prinesie táto Beta. :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

akurat stahujem customer preview, hodim to do virtulau nech sa teda na to pozriem aj ja... :)
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Myslím si, že práve toto pretlačí tablety do nevídaných rozmerov. Je to taký medzistupeň v radikálnej zmene operačného systému... Chcel by som si Windows 8 vyskúšať na tablete, myslím, že by to bolo absolútne super. Ináč neviem či len mne, ale vo Windows 8 ide všetko tak 2x rýchlejšie. Google Chrome mi takto rýchlo nikdy nenačítaval...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ze to prinasa vela pre pouzivatelov tabletu, to je dlhodobo zname. Kedze nemam velmi cas ani chut sa srat s tym vo virtualke, vie niekto napisat nejake pozitivum pre bezneho pouzivatela desktopu? Ako referencny system si stanovme Windows 7
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Pripajam sa ku Kocimu.
Celkovo sa chcem opytat, ked si upgradnem win 7, nechce sa mi to instalovat niekde napr na externy HDD, nic tym nepokazim? Alebo mam pocitat s reinstalom neskor zas na win 7? Alebo celkovo musim reinstalovat programy ktoru mam vo win7 po upgrade na win8? Skusil by som to sam, ale nemam teraz moc chut za tym sediet par hodin, tak ak to mate odskusane, hodte postrehy. aspon karmou teda pohrozim, aby ste mali motivaciu, no : )
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Externy USB disk mozes nastavit ako Bootovatelny a nainstalovat si to na neho. Spomalene to prilis nebude, na skusku bohate staci.
Ja som pre istotu vymenil fyzicky disk ... Nechce sa mi obnovovat Grub a vsetky blbosti okolo keby nahodou.

Osobne, krasny system. Dotykove ovladanie je famozne ... Mam Lenovo S10-3t a je to nadhera. MultiTouch funguje, prikazy su skvele, odozva genialna.

Ale ked ho chcem vypnut, musim bud zamknut obrazovku alebo sa odhlasit, az potom na mna vybehne vypinacie tlacitko.
Alebo ist na plochu a klasika ALT+F4

Taktiez obrovske sklamanie z rozlisenia. Akoze chvalia sa ze je to optimalizovane pre ATOMy, ARM CPUcka a celkovo slabsie stroje ... A tie hoveda zakazu 1024x600 rozlisenie? Co je v 90% zastupene prave na netbookoch s ATOMom? Ako WTF????
Prílohy
430204_3012080218663_1162236156_32543749_1079611260_n.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

W8 pri sucastnom trende, otvorenosti, skalovatelnosti a moznostiach Androidu bude mat tazke nasadenie. Teraz pri momentalnych nasadzovania ICS do tabletov sa opat stazuje pouzitie W8 v tabletoch, riesenim je predavanie cenovo dostupnych modelov s W8 a hromadna podpora bezplatnych aplikacii.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ono myslim si, ze W8 bude mat furt navrch. Android ICS neprerobis na plnohodnotny operacny system. Furt to je len Android telefon bez GSM modemu.
W8 moze byt vdaka metro nieco na styl Windows Phone 7, XBOX360 a PC zaroven ...
KoCi
Darca
Darca

Takze zmeny su zatial len v pridani metra, tj desktopovy pouzivatel s vypnutym metrom velmi rozdiel oproti sedmicke nespozoruje? :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Po kliknuti na Desktop v metre sa ti otvori uplne klasicka plocha ... Ktora ale postrada Start Tlacitko.
Status panel v rohu sa inac ovlada, cele to je animovane, takze vsetko plynule vybieha z rohov a pod ... Spozorujes vela rozdielov, ale asi takych ako pri prechode z Visty na 7.

Metro je proste ako keby Launcher aplikacii (Pekny)

Ten najvacsi plus je, ze kompletne zmenili system vypinania a zapinania ... System sa defaultne ako keby Hybernuje a tym padom nabieha za cca 7s
Plny start prebehne len pri pade systemu ... Takze sa to velmi podoba na mobily.
Farlo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Farlo »

mam taky problem pri inštalacii ... pri vybere na ktoru particiu to chcem inštalovat mi nejde pokračovat ... že je možne nainštalovat iba na GPT ja mam MBR ale win7 som normalne nainštaloval ... vie niekto čo s tym ?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

daju sa tam hrat xbox hry?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hodil som si to na pc ,chcem sa spytat ,da sa nejako nastavit klasicky start ? metro je pre mna na notebooku fail ,dakujem

poznamka ku k- ,aspon sa podpis je*o ,neviem ci je korektne davat k- za to ze som sa neztotoznil s novou formou startu ....
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

A to je ta sranda, vobec netusim kde mozes vypnut Metro a tym zapnut plasicky Start Button.
Hensym
VIP
VIP

Nedá sa to. Musíte sa s tým zmieriť. Ja som si zvykal asi týždeň a teraz si ho neviem vynachváliť.

KoCi, je tam kopa rozdielov aj pre desktopových uživateľov, zmena nie je len v Metre. Spomenul by som napríklad nový Task Manager, vylepšený Control panel, absolútne vynovený a perfektný explorer (nemyslím browser), možnosť otvárania a editácie ISO súborov, pričom ISO sa správa ako priečinok, nie ako image, ... myslím že podobne aj RAR. A celkovo veľa zmien. Samozrejme k lepšiemu. Už len to by bol dôvod. Tiež je rýchlejší, a to o dosť.
KoCi
Darca
Darca

Vo VirtualPC nenainstalovatelne (lebo vsak MS produkt), vo VirtualBoxe nestabilne a spomalene.. Na dalsie virtualky ma aj presla chut po tom, co som videl metro, ktore sa vazne snazia nanutit aj desktopovym pouzivatelom. This is madness!
To, co je skvele pre dotykove ovladanie, je nepouzitelne pre mys (+klavesnicu). Ved urobili z desktopoveho OS, system pouzivatelsky obmedzeny na uroven androidu. Lenze u androidu je to rozhranie aspon intuitivne. Tu som neprisiel na iny sposob zavretia metro aplikacie, nez stlacit ALT+F4, alebo klavesy Win (co aplikaciu nezavrelo, ale ponechalo spustenu v pozadi).
Doposial som si myslel, ze sotva niekto pride na trh s obmedzenejsim systemom, nez je MacOS X. Microsoft to dokazal.

Je to len Consumer Preview, este sa moze co to pomenit a aj by som poprosil. Ludia boli roky zvyknuti u PC OS na koncepciu s oknami. Taketo zasadne prekopanie by malo byt volitelne.
Alebo si pockame na dorobeny windows v podobe Windows 9?

Nadsencom sa ospravedlnujem za ten negativizmus, ale po prvotnych skusenostiach sa neda inak. Nie nadarmo sa hovori, ze prvy dojem je dolezity.
Napísať odpoveď