DPH, clo-dovoz veci z Číny
DPH, clo-dovoz veci z Číny
Ak chcem nakupovať veci z Číny na ďalší predaj, musím platiť DPH a clo aj keď jednotlivé zásielky budú malej hodnoty (22 Eur)?
Alebo musí byť automatický preclený každý balík bez ohľadu na cenu?
Diki.
Alebo musí byť automatický preclený každý balík bez ohľadu na cenu?
Diki.
Re: DPH, clo-dovoz veci z Číny
večšinou do nízkej ceny to nikto nerieši , alebo si vybav aby ti to chodilo ako gift a hotovo , tam sa cena zásielky nepíše. Jedine žeby ti to námatkovo stopli a musíš dokázať cenu balíka .
ale on to chce ďalej predať ...
Chceš si založiť eshop ? Alebo živnosť ? Nie? Tak to nerieš.
Práveže to chcem oficiálne cez živnosť.
A pri kontrole z DÚ im asi musím dokladovať či bol zaplatené clo a dph, nie?
Ide mi o to či platia ti cenové stropy 22 Eur resp. 150Eur aj pri tovare určenom pre ďalší predaj.
A pri kontrole z DÚ im asi musím dokladovať či bol zaplatené clo a dph, nie?
Ide mi o to či platia ti cenové stropy 22 Eur resp. 150Eur aj pri tovare určenom pre ďalší predaj.
Mňa by zaujímalo, či potom ako doklad stačí výpis z PayPalu o transakcii a výpis z účtu v banke.
Zatiaľ som sa nestretol s tým, že by mi niekto zaslal aj faktúru
Zatiaľ som sa nestretol s tým, že by mi niekto zaslal aj faktúru
S tým Paypal-om som už zisťoval u dvoch daňových poradcoch.
Doporučili mi mať doklad o založení Paypal účtu a následne mať vytlačený doklad o každej položke zakúpenej na eBay + doklad od paypalu a výpis z podnikateľského účtu.
Ide mi o to že keď si objednám napr. 10 kusov nejakej veci (celková hodnota 15 USD) a to prejde cez colnicu bez povšimnutia, tak či to musím následne ja nejako ohlásiť colnici aby som to mal ok pri kontrole.
Doporučili mi mať doklad o založení Paypal účtu a následne mať vytlačený doklad o každej položke zakúpenej na eBay + doklad od paypalu a výpis z podnikateľského účtu.
Ide mi o to že keď si objednám napr. 10 kusov nejakej veci (celková hodnota 15 USD) a to prejde cez colnicu bez povšimnutia, tak či to musím následne ja nejako ohlásiť colnici aby som to mal ok pri kontrole.
Veď budeš platcom DPH nie ? ... tak by si nemal platiť. Inak by to znamenalo, že si 2 krát zaplatil daň ... alebo sa mýlim ?
A ako je to potom so clom?
Podľa toho čo čítam , budú od teba vyžadovať jednotný colný doklad tzv. JCD.
Nikde sa ale neviem dopátrať k úplne jednoduchej jednotnej odpovedi čo treba...
Nikde sa ale neviem dopátrať k úplne jednoduchej jednotnej odpovedi čo treba...
nechcem ťa odrádzať ale takých ako ty si tu už bolo , je toho plné aukro a je aj zopár stránok kde špekulanti nakupia podľa objednania z tých čínskych obchodov a predávajú s 200% maržou, ako úspešne to neviem ... ja len aby si si nenabil hubu
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Plne inzeraty, aukro a lacne stranky s cinskymi vecami a este k tomu facebook skupiny kde to predavaju. Natahuju ludi a ty to kupuju lebo sa im to zda lacné 
toto už je trocha OT, ale nedá mi to ... je to proste využitie situácie, než o tom bude každý vedieť ... ty si povieš, čo za nenažranca, že si na to prihodí aj 100% ...
Ale ideš do obchodu, kúpiš si značkové triko, za ktoré dáky robotník dostane tam na východe pár centov ... a celá firma má na tom viac než 1000% !

A musíš to brať aj tak, že niekto si to radšej kúpi už priamo tu i keď to bude o niečo drahšie... Nemusí sa báť, že mu tovar stopnú n colnici a vrátia ho späť.
To má na pleciach predajca " ak predáva aj kópie (čo samozrejme odsudzujeme!
)" A často krát, už je ten tovar aj na SVK keď ho dotyčný predáva... odpadá to neurčito dlhé čakanie na zásielku 
Ale ideš do obchodu, kúpiš si značkové triko, za ktoré dáky robotník dostane tam na východe pár centov ... a celá firma má na tom viac než 1000% !
A musíš to brať aj tak, že niekto si to radšej kúpi už priamo tu i keď to bude o niečo drahšie... Nemusí sa báť, že mu tovar stopnú n colnici a vrátia ho späť.
To má na pleciach predajca " ak predáva aj kópie (čo samozrejme odsudzujeme!
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna viac nez vacsina ludi v mojom okoli a celkovo problem objednat vec z Slovenskej stranky a celkovo kde ti ta vec pride este aj dobierkou, lebo slovaci inak nenakupuje ziadna dovera 
Neze to este poznaju PayPal a platbu vopred a cakanie na balik a vsetko co vravíš je pravda a plne suhlasim
Priklad: Pred casom pisala slecna na FB : Nekupujte veci z Iofferu, objednala som si botasky, napisali mi ze mam zaplatit vopred co som nechcela, kde to sme platit vopred, ked nemam tovar, tak som ich ukecala na dobierku a presli dva mesiace a ziaden tovar nedosiel.
Neze to este poznaju PayPal a platbu vopred a cakanie na balik a vsetko co vravíš je pravda a plne suhlasim
Priklad: Pred casom pisala slecna na FB : Nekupujte veci z Iofferu, objednala som si botasky, napisali mi ze mam zaplatit vopred co som nechcela, kde to sme platit vopred, ked nemam tovar, tak som ich ukecala na dobierku a presli dva mesiace a ziaden tovar nedosiel.