Kam to tie tablety speju.

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kam to tie tablety speju.

Príspevok od používateľa Curuj »

podľa mňa sa bude tak 5 rokov rozrastať tento trh, výkon, rozlíšenie, blbostičky. kto viac... :D potom príde zas čosi iné. pre masy je to fajn - fb (pre niekoho internet) na tom ide, video sa dá pozrieť. čo chce bfu viac?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to si este asi nevidel toto:

ked ta transformer tak nadchol
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Je zaujímavé sledovať tento pokrok a snažiť sa si domyslieť, kam to vlastne bude spieť. Osobne si myslím, že veľké slovo prinesie ešte Microsoft. Na Windows 8 síce každý nadáva, ale aj tak si ho mnoho ľudí do počítača nainštaluje. Zvyknú si používať Metro a to bude podľa mňa strašne kľúčové. Skoro všetko čo pobeží v počítači na Windows 8, pobeží aj v tablete či v mobile. Teda, ten istý operačný systém a tie isté aplikácie, bez ktorých mi príde teraz tablet iba ako hračka. Potom už to bude vo veľkej miere len otázka pohodlia a ľudia začnú vymieňať počítače za tablety. Po pravde, ak bude tablet pracovať na rovnakom operačnom systéme ako môj notebook, tak nemám najmenší problém notebook prestať používať. Stačí len nejaká doc stanica s klávesnicou pre písanie vysokoškolských prác...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No ja by som menil len v tom pripade, ak by mal rovnaky vykon ako moj notebook. To si myslim ze sa tak skoro nestane a myslim, ze rovnaky nazor ma vacsina pc hracov.
Ja by som bol skor zvedavy, kedy bude urobeny android na klasicke pc/notebooky ako nahrada za windows/linux
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

guess.whoo: Vacsina PC hracov ma stolny pocitac a nie notebook ;) Druha vec je, ze tablet je skor na ucelom svojej spratnosti, vydrze a moznosti vyuzivat 3G siet, je to male, tenke..., proste spratnejsie ako notebook ci netbook. Vykonovo sa to podla mna da v pohode prirovnat netbookom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak ja poznam dost studentov co maju prave notebook na hranie
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja sa stotoznujem s lamom, tablet mi zatial stale pripada viac ako hracka ako pomocka, no verim tomu ze v blizkej dobre sa to uplne zmeni a velke stolne pc nahradia prave tieto tablety, nebudu vsak urcene na hry

ten padfon vyzera fantasticky akurat by ma zaujimalo ak si ten fon zasuniem do monitora, ci kam sa to zasuva, do toho tabletu, ako sa mi ludia dovolaju :)
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

guess.whoo: Lenže svet hier taktiež dospieva, možno ti to teraz príde nepredstaviteľné, ale nové technológie a hlavne dotykové ovládanie sa stávajú čoraz viac populárnymi. Jasné, že sa to ťažko predstavuje, keďže si CoD alebo CS s dotykovým ovládaním dobre nezahráš, lenže prichádza nový koncept hier, ktorý môžu tablety využiť viac ako sa zdá. Osobne ma teda dotykové hry lákajú viac, ako tie "stolové". Viď Cut the Rope alebo Riptide GP a podobne. To sú hry, ktoré ťa vtiahnu viac do virtuálneho sveta a približujú sa viac realite (aj keď tento koncept je ešte len v náčrte). Grafické a výkonnostné prevedenie niektorých 3D hier na tabletoch je lepšie, ako sa zdá. Výrobcovia sa v súčasnosti predbiehajú vo výrobe čo najlepšieho hardwaru pre mobilné zariadenia a tablety. Napríklad Tegra 3 (aj keď výkonnostne podľa najnovších testov na tom nie je tak geniálne ako sa rozprávalo) už posúva hry na tabletoch niekde úplne inde, ako boli doteraz.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no v tomto mas z casti pravdu. samozrejme ze mam rad aj dotykove hry a casto ich hravam na Eve, ale neviem si predstavit zatial, ze by som dotykom ovladal ci uz CoD alebo aj Fifu alebo NBA. Urcite sa tesim a viem, ze niekto pride s takym napadom len som zvedavy kedy a ci to bude stat za vymenu klasickeho PC za Super Tablet
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

spomínate tu hry... ale čo ostatní, ktorý majú PC ako pracovný nástroj? profi software asi nebudú výrobcovia prekopávať na ARM a nie ešte na optimalizáciu pre tablety. navyše by tam chýbal výkon poriadneho desktopu
guess.whoo napísal:tak ja poznam dost studentov co maju prave notebook na hranie
lebo chodia do školy a tam si desktop nedonesú :D a ešte je dnes stále in mať notebook. postupne to preberajú práve tie tablety (ako ja to označenie neznášam)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak ked nechodia domov 2x za semester tak je pohodlnejsie a lacnejsie ako mat 2 herne desktopy..jeden v skole a jeden doma :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Curuj: Specialne softy sa na tablet robit nebudu, bolo by to nakladne a zbytocne. Ale bezne veci, ktore clovek vyuzije ako jednoducha uprava obrazku, praca s dokumentami..., to vsetko pre tablety uz existuje a je to pouzitelne. Samozrejme, ze ak niekto potrebuje robit grafiku, tak ma na to PC s poriadnym displejom a moze si tam zapnut 3D Max, Photoshop...
Napísať odpoveď