Pestovanie chilli
Re: Pestovanie chilli
Ja zvyknem kazdy rok vypestovat nove a zasadit hlavne okolo 15.3. , vtedy mam najlepsie vysledky z rastliniek
. Prezimovanie som skusal, ale nedopadlo podla mojich ocakavani
.
co sa tyka prezimovania, urcite sa to oplati, skorsie kvety - skorsie plody.. da sa cela rastlina na juznom okne bez problemu (ja som takto jednu nechal prezimovat, ale koncom decembra sa mi na nej objavili vosky co je pre man uplnou zahadou, tak v polke januara cca som ju uplne zostrihol, zacala pustat nove vyhonky ako diva, akurat teras neviem preco mi ide do kvetu pri tych zopar listkoch co ma) alebo potom tak ze ju nekedy koncom oktobra zostrihnes, a stcis nekam kde je chladnejsie tych 10-15 stupnov, raz do mesiaca trocha polejes - zalezi od vlhkosti, a v marci ju vytiahnes na okno, mala by zacat pustat..
no a co sa vosiek tyka, ak mas rastliny v kvetinacoch tak osprchovat poriadne do poslednej vosky, pockat kym sa vyliahne nova genracia znova osprchovat, a potom sa uz len semtam nejaka objavi, to manualne popucis.. aspon ja som to takto riesil, bolo to efektivne a bez chemikalii.. ak to mas priamo v pode tak mne pomohol tabakovy caj...
no a co sa vosiek tyka, ak mas rastliny v kvetinacoch tak osprchovat poriadne do poslednej vosky, pockat kym sa vyliahne nova genracia znova osprchovat, a potom sa uz len semtam nejaka objavi, to manualne popucis.. aspon ja som to takto riesil, bolo to efektivne a bez chemikalii.. ak to mas priamo v pode tak mne pomohol tabakovy caj...
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
nemate niekto na predaj bolivian rainbow? 
http://www.seminka-chilli.cz ja som odtial objednaval, spokojnost, maju tam cobodaj, aj bolivian rainbow
-
mihalswk
Medium Professional
ak máte niekto záujem o chilli pozrite si aj moje stránky http://chilli-novo.webnode.sk/
ludia nechapem jednej veci.. som sadil rovnake sorty jak frajerka, do rovnakeho substratu, rovnakych teglikov, v rovnakych podmienkach, obaja na juznom okne, ja som ich mal vyklicene asi tak o 10 dni skor ako ona, a jej rastliny su 2x vecsie ako moje
((( mi to vysvetlite dakto 
Zla energia v byte.. 
-
PhYs0c
King
nesadila hlbsie semiacka ? ja som dal semiacka pod zem, aj ked som nemusel a stryko zahradnik povedal ze to nevadi, ze akurat bude pevnejsia stonka a mozno vacsi kvet
ne v tom to nebude obaja sme davali do raselinovych tabliet...
-
PhYs0c
King
inak s kamošom sa nám stalo presne to isté, jemu vyklíčili skôr o týžden a jeho sú teraz o polovicu menšie 
// vytvarame komunitu https://www.facebook.com/pestujeme pridajte sa
// vytvarame komunitu https://www.facebook.com/pestujeme pridajte sa
-
mihalswk
Medium Professional
Ponúkam na predaj rastlinky týchto druhov chilli papričiek
Habanero Red
Black Cuban
Red star Hungary
Rodeo
Ghost of Africa
Koral
Plamienok žltý
Plamienok červený
Kristian
Habanero Orange
Ohnivec
Mini red
Kilian
Habanero Red
Black Cuban
Red star Hungary
Rodeo
Ghost of Africa
Koral
Plamienok žltý
Plamienok červený
Kristian
Habanero Orange
Ohnivec
Mini red
Kilian
fuha je sanca zeby som to na intraku vypestoval?! slnka tu je dost ale balkom nemame a este jedna vec ako vyuzivate to chilly napr. k comu to jedavate alebo recepty alebo vyuzitie o ktorom neviem 
-
mihalswk
Medium Professional
ak tam svieti slnko ako hovoris tak sa im tam bude dobre darit
.,,.a vyuzitie ,.pozri nejake recepty na nete rozne omacky ,.,.ja si nechavam susene a ako korenie pridavam do jedla 
-
rufus59
Light Professional
Posadil som si do kvetinaca chilli, vyrastlo mi plno rastliniek, je na case to presadit, kolko rastliniek davat do kvetinaca jednu ? A aky velky kvetinac pouzit ? zajtra nahodim fotku.
-
PhYs0c
King
ja ich napriklad jem cele, konzervovane, dnes som mal napr nejake z vychodneho slovenska, nikto to nemoze jest...ja som tiez zvladol len nejake 4 a zapijal som mliekom
jedavam to k chlebu s pastekou ako dnes, alebo k parkom atd
ale raz som spravil zevraj uzasnu omacku s kuracimi prsiami a ryzou
aj k cestovinam robievam chilli omacku
michalswk: tvoj e-shop nesplna podmienky potrebne k prevadzke sustavnej zarobkovej cinnosti na internete, nehovorim to preto aby som odradil pripadnych zakaznikov, hovorim to pre tvoje dobre, neznalost zakona neospravedlnuje...z jedneho nemenovaneho fora sa clen len pred casom vratil z vazania za podobne cinnosti a tvrdi ze tam mal vela casu premyslat, jeho rada znie:
predtym nez nieco spravite, rozmyslite si ci vam to naozaj za to stoji
podla mna tym dost riskujes a drzim ti palce aby ta vyhladavace nemali radi a neprisli na teba kompetentní
michalswk: tvoj e-shop nesplna podmienky potrebne k prevadzke sustavnej zarobkovej cinnosti na internete, nehovorim to preto aby som odradil pripadnych zakaznikov, hovorim to pre tvoje dobre, neznalost zakona neospravedlnuje...z jedneho nemenovaneho fora sa clen len pred casom vratil z vazania za podobne cinnosti a tvrdi ze tam mal vela casu premyslat, jeho rada znie:
predtym nez nieco spravite, rozmyslite si ci vam to naozaj za to stoji
podla mna tym dost riskujes a drzim ti palce aby ta vyhladavace nemali radi a neprisli na teba kompetentní
-
againstsionist
Amateur
Nazdar hosi. Zhanam osivo tej odrody, ktorej obrazok je hned v uvode tejto temy... Cize podla toho nazvu by malo ist o Chinese Chilli Pot.
A este zhanam odrodu Aribibi Gusanito. Kto ma, nech pise sukromnu spravu.
A este zhanam odrodu Aribibi Gusanito. Kto ma, nech pise sukromnu spravu.
Objednavka od IMI prisla velmi kvalitne zabalena,velka spokojnost, este raz dakujem a uvidime co z toho bude v takto neskorom obdobi 
Mam na predaj este par modelov, za dobre ceny
:
Jamaican Red Mushroom,
Yellow Caribic,
Black Hungarian,
Fresno Red,
Satan´s Kiss,
Noname z Indie,
Jamaican Mellow,
Red Cayenne,
Habanero Orange,
Bulgarian Carrot,
Heart of Soul,
Chinese Chilli Pot,
Red Chilltepin,
Tabak Virginsky
+
Este mam na predaj par semienok z exotickeho ovocia : Mochyňa, Goji, ale nezarucujem 100% klicivost, kedze tieto rastlinky sa pestuju v inych oblastiach
.
Na sklade mam uz iba par semienok z modelov, ktore su zvyraznene tymto textom
. Pre viac info mi napiste PM a urcite sa dohodneme
. Klicivost 8-9/10 .
Jamaican Red Mushroom,
Yellow Caribic,
Black Hungarian,
Fresno Red,
Satan´s Kiss,
Noname z Indie,
Jamaican Mellow,
Red Cayenne,
Habanero Orange,
Bulgarian Carrot,
Heart of Soul,
Chinese Chilli Pot,
Red Chilltepin,
Tabak Virginsky
+
Este mam na predaj par semienok z exotickeho ovocia : Mochyňa, Goji, ale nezarucujem 100% klicivost, kedze tieto rastlinky sa pestuju v inych oblastiach
Na sklade mam uz iba par semienok z modelov, ktore su zvyraznene tymto textom
Pridávam sem moje 3 ženy
Prvá rastie ako šialená, za chvíľu bude väčšia ako TV., netreba ju ostrihať ?
Prikladám foto, sorry za kvalitu no fotené len telefónom.
Prikladám foto, sorry za kvalitu no fotené len telefónom.
trocha z mojej tohtorocnej urody - poda raselina + ovci hnoj prezrety, hnojim hostejickymi slepicincami a na rast som daval zihlavy.
- Prílohy