High-end stuple

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

High-end stuple

Príspevok od používateľa k6 »

Ahojte, hladam ludi co maju REALNE SKUSENOSTI s niektorymi z uvedenych stuplov:

B&W C5, Sennheiser CXC700, MONSTER TURBINE PRO GOLD Audiophile, DENON AH-C571... pripadne iny POROVNATELNY high-tech. Pocuvam elektroniku (bass na prvom mieste).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: High-end stuple

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Z tychto určite Turbiny. Ostatne nemaju s highend zvukom veľa spoločneho. Denony su veľmi zadunene, zastrete, tie Senny som nepočul, ale kedže maju noise canceling, tak to špičkovy zvuk nebude a B&W su o luxuse a priveľa basoch ako o preciznom zvuku.
Na elektroniku odporučam Sennheiser IE8/IE80 alebo UE Triple fi 10, navyše všetky 3 hraju lepšie ako tebou vybrane.
k6
VIP
VIP

Netrvam na tom, ze to musi byt nieco z mojich typov :)

IE80 vyzeraju uplne kruto - aj dizajnom, aj parametricky. Ostavaju top kandidatom. Pozriem este par recenzii po webe a uvidime. Dakujem za radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vela recenzii o nich nenajdes, je to novinka. Su nastupcom IE8 (uz sa len dopredavaju), je tam rozdiel v dizajne a udajne aj mierne upravene niektore "nedostatky", ktore maju IE 8. Neskusene ucho mozno preto rozdiel ani ne postrehne. Pre predstavu si preto prejdi aj recenzie IE 8, ktorych je aj v sk/cz dost. Nejake porovnania potom najdes na headfi.org.
Za zvazenie stoja aj tie Triply, maju tlakovy 3 menic, takze je tam lepsia kontrola na basoch ale celkovo nie len pre mna hraju o miniaturny chlp horsie ako IE 8. Su ale relativne velke, dost trcia z ucha.
Sam mam momentalne IE 8 a prechadzal som na nich prave z Triplov.

Este mozes pozriet Shure SE530/535, su ale o dost drahsie ale zvukovo od vyssie spominanych nijako lepsie, a super su aj Westony (3, 4 menicove) su o nieco lepsie, ale aj o dost drahsie (nakup zvonku). Plus nejake tie vrcholne modely Sony a dalsie exotiky. Vsetko je to ale 300+ eur a to sa uz velmi neoplati, to uz radsej nejake customy.

Dobre voditko najdes aj tu: www.head-fi.org/t/478568/
k6
VIP
VIP

No cenovo je IE80 a fi10 na podobnej urovni, to uz mi pride rozumnejsie ist do IE80 (ako sam pises, ze si presiel...). Shure uz je trosku moc, povodny plan bol okolo 200€ :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len to ze som presiel ja, neznamena ze tebe nemozu sadnut lepsie. Kazdopadne chybu neurobis ani jednymi. Inak este lepsie a lacnejsie ako tie 2 su Vsonic GR07. Tie su ale vyrovnane, takz basov je tam menej ako tych dvoch.
k6
VIP
VIP

Jasne, to mas pravdu. Je to skor psychologicke - novsi model, cenovo porovnatelny atd. Ale ako citam, velky rozdiel tam nepredpokladam. Skoda, ze clovek u nas nema prilis sancu si take nieco dopredu skusit :(
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čo vyskušať. Horšie je že sa nedaju z hygienickych dôvodov ani vratiť v 7-dňovej lehote pri nakupe cez net.
Napísať odpoveď