Nazdar,, niesom elektronik, ale potreboval by som poradit,,,
mam dva el. obvody, na pripojenom obzarku je to vidno, jeden je 12V 15A a druhy je 12V 40A , a potreboval by som medzi tieto obvody dat suciastku taku, ktora by bola ako keby spustac...
to znamena, ked je pod prudom OBVOD 1, tak suciastka by sa stala vodicom aj pre OBVOD 2 ,,, spojili by sa teda kontakty a OBVOD 2 by sa uzatvoril,,, viete mi poradit konkretnu suciastku, ktora by bola pouzitelna pre moj prípad?? Dakujem...
Aka je toto elektronicka suciastka?
Re: Aka je toto elektronicka suciastka?
Ak spravne chapem, tak potrebujes rele.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tie prúdy tam potečú kontinuálne ? A je to striedavý alebo jednosmerný obvod ?
Treba viac rozvinúť, najlepšie opísať o akú aplikáciu ide, toto sa mi javí ako trochu obtiažne riešiteľné pre laika.
Treba viac rozvinúť, najlepšie opísať o akú aplikáciu ide, toto sa mi javí ako trochu obtiažne riešiteľné pre laika.
No jedna sa o jednosmerny prud v aute, priamo na baterku /OBVOD 2/ chcem zapojit spotrebic, ale spustanie toho spotrebicu bude prebiehat este cez klasicky manualny spinac....Racius napísal:Tie prúdy tam potečú kontinuálne ? A je to striedavý alebo jednosmerný obvod ?
podmienka, preco pouzit tu suciastku je, ze OBVOD 2 moze ist iba vtedy, ked je v OBVODE 1 prud...
-
weroro
Flash coder
K6 ti už odpovedal
elektromagnetické relé. (slangovo - relátko)
-
Designer
Light Professional
A čo takto tyristor ?
-
Andi_Cibula
Addict
Napíš konkrétne presne čo chceš spraviť, lebo takto je to len hádanie. Neviem si predstaviť cievku relátka ktorá by zniesla 5A pri 12V
Aspoň rozmermi do aute, nie do lokomotívy.
Ehm, tyristorom ?
Ehm, tyristorom ?