sledovanie IPTV
sledovanie IPTV
Chcel by som sparviť jednu vec.Od lokálneho rpividera tu v meste ktorý má vybudovanú metropolitnu opticku sieť mám nielen internet ale aj digitalnu televiziu cez IPTV.celé to je riešené tak že koncová prípojka internetu ma dva vývody jeden ide do set top boxu a druhy ide do routra.Nepoznám ip adresy jednotlivých streamov viem iba MAC adresu set top boxu a IP adresu set top boxu..ale teraz neviem či ten set top box má už pridelenú IP adresu pevne alebo je mu pridelovaná cez DHCP mojho ISP..a netuším ani ako by bolo možné sparviť to tak žeby som si z toho druheho vyvodu internetovej zásuvky natiahol kabel do switchu tam to rozdelil na linku k settop boxu a na linku k mojmu pc ktorý má dve sieťové karty.Celé by som to chcel realizovať tak že do jednej sieťovej karty by išel connect IPTV a do druhej connect od routra..naozaj netušíém či by sa to takto dalos parvoť neviem ani aký program na to potrebujem ani ako sa to nastavuje..viete mi niekto poradiť prosím? alebo ako to vyriešiť? Ten settopbox je motorola presný typ teraz neviem ale má výstupy SCART,HDMI a USB a LAN vstup.Ešte doplním že v konfigurácii STB nieje žiadne nastavenie siete ani ničoho podobneho iba ked si zvolím cez ovládač info o STB tak tam vidím verziu firmwaru,IP adresu,MAc adresu a taketo srandy..ale absolutne netuším ako to rozbehať aby som mohol IPTV kukať na svojom kompe.Skúšal som to cez VLC player ale absolutne ked som bol aj pripojený priamo na sieť bez routra ani tak nenatiahlo sieťove streamy takže neviem...
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: sledovanie IPTV
a co tak sa spytat u providera?
aj to mi napadlo..inak to asi nepojde však?
Bez znalosti systemu ako to maju rozchodene a bez pokrocilych znalosti tcp/udp sietariny s tym sotva nieco spravis. Najlahsie je spytat sa. Ten settopbox nemusi vobec dostavat IP, moze byt zaradeny do multicast grupy na zaklade MAC a podobne. Moznosti je vela. Dve sietovky v compe s tym, ze jednu pouzijes na net a druhu na IPTV nieje take jednoduche ako to mozno vyzera.
Ten provider nemá nejaké fórum pre zákazníkov? Pobehaj ich webku.. alebo hoď jeho názov do googla, možno to už niekto riešil - každopádne ako píšu vyššie, univerzálna rada na túto vec neexistuje a radšej kontaktuj providera, či je možné sledovať TV aj v PC. Ja čo mám Antik, jedno obdobie sa dali programy sledovať cez VLC (nejaký software vyhľadal presné linky), ale keď začali masovejšie šíriť IPTV, spravili na tento účel špeciálny soft - virtuálny STB. Samozrejme Antik má iba jeden kábel.
//Ryan Giggs: môže byť, ale pohodlnejšie je cez ten virtuálny STB, aj keď by ho človek niekedy najradšej hneď odinštaloval..
//Ryan Giggs: môže byť, ale pohodlnejšie je cez ten virtuálny STB, aj keď by ho človek niekedy najradšej hneď odinštaloval..
No dobre tak ja sa opýtam..osbne by som privítal keby tá spoločnosť mala na svojom webe fórum ale nemá..Ostáva sa mi tam iba ísť spýtať..ďakujem za rady
-
Ryan Giggs
VIP
Cez VLC sa da pozerať ešte stale.brm napísal:Ja čo mám Antik, jedno obdobie sa dali programy sledovať cez VLC (nejaký software vyhľadal presné linky), ale keď začali masovejšie šíriť IPTV, spravili na tento účel špeciálny soft - virtuálny STB. Samozrejme Antik má iba jeden kábel.