Intercooler
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Intercooler
čaute , na stile 1.9jtd mam všetko zas*ate od intercooleru . tečie z toho nejaky olej . neviete čo s tym ? ako zistim ci je prasknuty chladic ? ja som ho zhodil lebo som povodne myslel ze to je chladic klimi a isiel som s tym domov vyvapkovat ho no pocul som ze ked zoplo turbo isiel s tade strasny hluk takze som prisiel na to ze je to intercooler .spodna hadica ktora ide do motora je tiez cela od oleja ale aj za zahybom hore. to znamena ze keby to stekalo od chladica nestecie to na konci tej hadice smerom hore je teda mozne ze to tecie aj tam aj tam ? uskodil som niecomu ked som presiel pol kilometra na tom bez toho chladica ? ked som odpojil ten chladic nic z tade netieklo ani nic .. nemal by tam byt olej ?
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Intercooler
Intercooler sluzi na schladenie vzduchu, ktory ohrial a stlacil turbokompresor (Turboduchadlo).
Ak mas v intercooleri olej, tak ti podla vsetkeho prska lozisko v turboduchadle. Ako je na tom vstupna a vystupna hadica turboduchadla?
Ten hluk bolo co? Sirenove zavijanie turboduchadla?
Vyzera to tak, ze ti zodralo hriadel turboduchadla a presakuje ti cez to olej, ktory je dalej tlaceny vystupom do Intercooleru. Bud rad ze mas intercooler a nie priamy zvod. Bol by si svedkom nezastavitelneho kolosu.
Mozu v nom byt stopy oleja, ale nie kaluz, olej sa tam dostane jedine cez odvetravaci otvor vackovej hriadele.
Ak mas v intercooleri olej, tak ti podla vsetkeho prska lozisko v turboduchadle. Ako je na tom vstupna a vystupna hadica turboduchadla?
Ten hluk bolo co? Sirenove zavijanie turboduchadla?
Vyzera to tak, ze ti zodralo hriadel turboduchadla a presakuje ti cez to olej, ktory je dalej tlaceny vystupom do Intercooleru. Bud rad ze mas intercooler a nie priamy zvod. Bol by si svedkom nezastavitelneho kolosu.
Mozu v nom byt stopy oleja, ale nie kaluz, olej sa tam dostane jedine cez odvetravaci otvor vackovej hriadele.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
vnutry intercooleru je jemny cierny povlak od oleja .. tie hadice aj intercooler su len zvonku spinave asi to bude z niecoho ineho
-
Shark NX
Addict
Ok takze pokial to je len jemny povlak tak je to ok. Su to len stopy z odvetravania klukovky, tade obcas prenikne nejake to male mnozstvo oleja a trochu to zaspini vstup aj vystup turboduchadla.
Ten olej sa ti samozrejme dostane aj do intercooleru. Ale pokial tam nie je doslovne kaluz a nevylejes odtial 0,5l tak je to ok.
Ten olej sa ti samozrejme dostane aj do intercooleru. Ale pokial tam nie je doslovne kaluz a nevylejes odtial 0,5l tak je to ok.
-
RATZINGER666
Darca
povlak je ok, pokial odtial nevali olej, ako pise shark... musi valit z ineho miesta...
ten hluk bol sposobeny tym zhodenym chladicom...
ale zatial to ani moc na turbo nevyzera, ale preventivne - co mas za rocnik, km? kedy si menil turbo?
ten hluk bol sposobeny tym zhodenym chladicom...
ale zatial to ani moc na turbo nevyzera, ale preventivne - co mas za rocnik, km? kedy si menil turbo?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
auto je 2004 mam ho par mesiacov tak zaspinene od oleja je to uz dooost dlho .. od kedy ho mam od nejakeho novembra aj dovtedy to uz take bolo .. ale co je horsie ze vzdy je tam trochu cerstveho oleja ..
-
RATZINGER666
Darca
skus to uplne vycistit a sleduj, ci sa to urcite spini dalej... a sleduj aj mierku oleja... a dopis najazdene kilometre... je rozdiel, ci ma 50 000 alebo 200 000km...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
auto bolo kupene v roku 2008 z aaa auta cize km boli stocene takze bohvie kolko je v skutocnosti .. teraz ma 240 000 km . olej som menil prave teraz . vycistene to uz je uvidime co to urobi .. riesim to lebo chcem auto predat .
-
RATZINGER666
Darca
predaj ho naspat do acok, odkial si ho zobral
nech sa tam staraju o to, co predavaju 
-
Suffel
Guru
presne tak ako hovori Ratzi dal by som ho do acka, aj ked je dost pravdepodobne ze by ho stocili a predavali s 140 000km... inak ten olej si vysleduj kadial ti ho tlaci von pripadne ci sa ti nestraca vecsie mnozstvo ale to by si musel spozorovat pri kontrole oleja..
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
daju mi za to dve koruny .. to neni len tak
a este ma zavru ked to tam najdu za to ze som nieco skryl
-
RATZINGER666
Darca
ved ty si nic neskryl, ty si o nicom nevedel... auto si skontroluju a odkupia, zvysok je ich starost...
No a potom sa mozeme tesit na toho blbca, co to kupi, ze? Znova stocene na 130t km. Skus sa potom prist pozriet po par dnoch kolko KM to auto bude mat. A budes znacne v soku.
-
RATZINGER666
Darca
aaa auto ma v ponuke urcite cez 3000 aut, myslim, ze jedno auto nasho znameho sa tam uplne strati... okrem toho nech by to dal do akehokolvek bazaru, nemyslim si, ze by ho nechali uplne v takom istom stave, ako je teraz... tiez mi pride ako hlupost do auta nasypat stovky eur - pokial samozrejme nepojde o sukromnu inzerciu a auto v 1A stave... bazar je o dohode - nieco mas, chces to predat, navrhnes si cenu, kupujuci si to skontroluje, dohodnete sa na sume, spise sa zmluva a prebehne predaj...
Takze vlastne toto spravanie obhajujes. Bo inak to nevyznelo. A myslis, ze je OK ak aj napr. predavajuci donesie auto tesne pred smrtou (rozumej investiciami vo vyske par tisic euro oproti jeho zostatkovej hodnote) a akabati bazar? Viem, ze sme uz OT, ale som naozaj zvedavy, bo inak mas v pohode nazory.
-
RATZINGER666
Darca
tak este raz: specifikoval som to ako ojedinely pripad, o jedno auto nasho znameho a odvolal som sa iba na AAA auto, ktorym by som toto spravil uplne bez akychkolvek problemov... ked auto predavam, kupujuci - v tomto pripade autobazar s pochybnymi praktikami - podstupuje rovnake riziko, ako hociktory iny kupujuci, ktory si od nich nejake auto kupi... plus autobazar ma samozrejme mnozstvo vyhod ako moznost urcenia si ceny alebo tim mechanikov...
pri beznom predaji formou sukromnej inzercie samozrejme nie je problem zavadu objasnit a nastavit podla toho cenu, pripadne predtym zoservisovat... tak by to samozrejme malo byt... kedze ja vzdy odporucam vsetko spisat do zmluvy, urcite sa mi to viac oplati zoservisovat pred predajom, ako keby ma mali neskor nahanat nespokojni kupujuci, vyvolavat mi a rozpravat, koho som ako oj*bal, pripadne ma este tahat po sudoch alebo co... konieckoncov aj tak by som to musel zaplatit, a to bud plnu cenu (este k tomu urcite aj v autorizaku) alebo aspon nejaku 50% spoluucast...
pri beznom predaji formou sukromnej inzercie samozrejme nie je problem zavadu objasnit a nastavit podla toho cenu, pripadne predtym zoservisovat... tak by to samozrejme malo byt... kedze ja vzdy odporucam vsetko spisat do zmluvy, urcite sa mi to viac oplati zoservisovat pred predajom, ako keby ma mali neskor nahanat nespokojni kupujuci, vyvolavat mi a rozpravat, koho som ako oj*bal, pripadne ma este tahat po sudoch alebo co... konieckoncov aj tak by som to musel zaplatit, a to bud plnu cenu (este k tomu urcite aj v autorizaku) alebo aspon nejaku 50% spoluucast...
ja zacriem trosku z ineho sudka. skus odfotit ako mas zagrcany ten motor od oleja, nech mame predstavu, najlepsie z viacerych uhlov.. jedna a najpravdepodobnejsia moznost je EGR ventil. je to proste debilizmus ktory prepusta cast vyfukovych plynov spat do sania, tak si vies predstavit... da sa odstavit.. na sluzobnom som ho este neodstavil z prevadzky ale chystam sa na to niekedy v blizkej buducnosti. grcia z toho nejake mizive percento oleja.. problem je v tom, ze ked ho aj odstavim, tak problem s presakovanim neodstranim len zmiernim...
ale to ci ty mas tn isty problem, to su len moje dohady.. kludne to mozu byt zalezitosti alebo spolufaktory toho co pisali chalani vyssie...
ale to ci ty mas tn isty problem, to su len moje dohady.. kludne to mozu byt zalezitosti alebo spolufaktory toho co pisali chalani vyssie...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
egr ventil je na aute zapchaty uz dlho , nemam uz co odfotit
teraz je to vyumyvane