Kvalitna zvukova karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kvalitna zvukova karta

Príspevok od používateľa wladas »

ak nepotrebujes 100 kanalovy zvuk a staci ti stereo urcite asus ani creativ nekupuj
btw nechapem ako si niekto moze kupit logitechy take drahe...
M-Audio BX5a za cca rovnaku cenu ale kvalita reprodukcie uplne niekde inde
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

wladas: To je fajn porovnavat reproduktory prevazne na film (efektove) a stereo studiovky, nemyslis? Z5500 urcite nie su drahe len preto, ze sa tam pouzili drahe plasty...Tiez som uvazoval o M-audiu BX8a Deluxe ale nakoniec som si nechal poradit od inych a nezobral som ich. Tie reproduktory su velmi stredove, zahraju presne vsetko tak ako maju (preto su vhodne na skladanie pesniciek) ale cely ten ich zvuk je taky neutralny. Najlepsia volba je, samozrejme ak su peniaze a chce sa, zosilovac + reproduktory.
wladas
Redeemer
Redeemer

v pohode, mas na to iny nazor
moj nazor je, ze 5.1 k pc je uplny nezmysel lebo v 99% sa pc nenachadza v strede izby - nepouzitelne
a vseobecne dosiahnut dobre rozmiestnenie nieje vobec jednoduche
tiez som sa volakedy hnal za 5.1 a tak isto aj zvukovka k tomu
rychlo som ale zistil ze je to naprd a len to duni jak sproste
to dunenie je presne pre nactiletych ktory to povazuju za kvalitne repro

ja som z toho uz davno vyrastol

a ver ze tie logitechy su drahe prave kvoli designu a tomu zbytocnemu ovladaniu s displayom
jednoducho "styyyyl"

ale mas spravdu ze zosik + pasivne bedne je najidealnejsie riesenie
ale aktivne monitory su take idealne kompaktne riesenie pre menej narocnych a hlavne lacnejsie
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dunenie je pre nactiletych ako hovoris. Kazdy z toho potrebuje vyrast. Isteze tym "nactiletym" sa nebude pacit obycajny zvuk. Kazdy si tym musi prejst, tak ako som si tym presiel aj ja. Kazdy sa uchyluje k 2.1 a 5.1 setom od pocitacovych znaciek, pretoze nie su az take drahe v porovnani keby chceli ozajstne repro. A akosi s tebou nesuhlasim ze studiove monitory su idealne a hlavne lacnejsie pre menej narocnych. Najlacnejsie studiovky ktore stoja aspon za nejaku zmienku zacinaju okolo tych 130€. (nejake M-audia AV40, aj ked su to male prditka). A vobec, pocul si uz zvuk z takych studioviek? Je strasne neutralny, presiel som "zopar" obchodov pri vyberani spravnych repro a po pravde sa mi zo studioviek zvuk az tak nepacil, aj ked bol fajn cisty ale strasne stredovy a neutralny. Myslim si osobne ze je nanic radit nastrocnym deckam aby si kupovali studiove monitory alebo ine drahsie repro, ked po prve na to nemaju a po druhe nie su este natolko zreli aby vedeli rozoznat kvalitny zvuk a sli si tvrdo za tym. Kto chce od repro viac, tak na to pride aj sam a zacne sa obzerat po inych moznostiach a radi mu v takom pripade poradime.

A co sa tyka Z5500, neschvalujem ich cenu ale aspon to nie su nejake sustitka. Osobne som ich skusal niekolko dni, a aj ked na hudbu je to priemer ale pri filmoch som si tie reproduktory velmi uzil. Takisto zabudovany dekoder DTS a Dolby Digital nie je pri filmoch a kvalitnom DTS audio, ktoreho mam neurekom, na zahodenie. Taktiez ako subwoofer nepouzili seriovy subwoofer od logitechu ale Tang Band, ktory aspon co-to zahra. Aj spracovanim na tom nie su zle, to ovladanie je celkom sikovne vymyslene. Ale su to repro iba na filmy a audio v DTS DD5.1, bass a vyska.
wladas
Redeemer
Redeemer

studiove monitory mam uz dlhsie doma, konkretne tie co som pisal (BX5a)
a vobec sa mi nezdaju hrat neutralne aj ked neviem co tym chces povedat
pocuvam na tom hlavne hudbu co je logicke, ale na filmy su tiez uplne super
pri kupe som si myslel ze po rokoch pouzivania "pocitacovych 5.1" budu mat slabe "dunenie" kedze su male ale je to uplne dostacujuce a paradne vtiahnu do deja filmu
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

subák v z5500 je veľmi dobrý.
ja odporúčam klasiku Logitech z2300, v tej cenovej kategórii nič iné nezoženieš čo je aspoň tak dobré. Samozrejme sa bavíme o aktívnych reproduktoroch. Už by som videl chalana z pokecu, čo nevie písať ako si zapája pasívne repra a hľadá k tomu dobrý zosilovač...
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak :) Suhlas s Filipitom.

2wladas: Tak si zbehni vypocut nejake pasivne repro v tejto triede napojene na zosik a uvidis o com hovorim. Jedinu vyhodu vidim v studiovkach pre "bezneho" uzivatela, ze sa daju lahko prenasat, kedze maju zabudovany zosik.
wladas
Redeemer
Redeemer

presne kvoli prenasaniu som sa rozhodol pre monitory
na chatovacke nesmu chybat :D
.su velmi dobre robusne takze daco aj vydrzia
bull30
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bull30 »

Cau, nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu :D

Chcel by som si kupit tuto http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 281079.htm alebo tuto http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 120277.htm zvukovku mam logitech z5500 ale neviem ci by na tieto repro nestacila nejaka lacna Creative za 20-30e? Bude v tom zvuku vobec rozdiel? Teraz mam integrovanu VIA HD V1708S tuto http://www.via.com.tw/en/products/audio/codecs/vt1708s/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokiaľ ti to nešumi, alebo nelezie do zvuku nejaky bordel, tak sa ti to neoplati. A už vôbec ak to pripajaš digitalne.
bull30
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bull30 »

ok dakujem za odpoved takze by to bola zbytocna investicia.
Napísať odpoveď