Autoradio

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Autoradio

Príspevok od používateľa Meken »

Obnova temy 23.02.12. Kedze to radio mi nedodali kym som odisiel do zahranicia, tak som nakoniec nekupoval nic.. a teraz som sa konecne rozhybal a rozhodol kupit nove radio, tak by som poprosil o radu ake radio do auta vlastne kupit, kedze repraky nechavam povodne (zatial) (auto wv passat), tak nechcem nic extra. Malo by to mat usb a ipod vstup + moze byt aj CD mechanika...

takze stale rozmyslam nad Alpine CDE-111R http://www.car-hifi.sk/alpine-cde-111r alebo ak mate lepsie riesenie rad si necham poradit. :) + ak mate lepsiu stranku (lepsia cena atd).

alebo niektore z tychto? 133BT 131R 123R http://www.alza.sk/search.htm?exps=ALPINE%20CDE

Dakujem vopred a K+ samozrejme za snahu pomoct
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: Autoradio

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Model 100 - je totálne základ - robený hlavne pre Austráliu a preto nemá rds
111 - druhý najzákladnejší - pekný zvuk, ľahké ovládanie, usb, cd
x311 (a jemu podobné) - nemá CD mechaniku!!!, mal by už mať 24 bitový prevodník - čiže kvalitnejší zvuk
9888 - 24 bit prevodník, CD - tí čo kupujú audio ,,strednej" triedy tak riešia toto autorádio - veľmi dobre sa dá doladiť zvuk - je tam omnoho viac možností ako v nižších modeloch
133BT - bluetooth, 24 bit prevodník, CD

+posledné písmenko je farebná mutácia - vyššie modely už majú cca 4 farby

Toto sú základné rozdiely.
Meken
King
King

dakujem velmi pekne dost si mi pomohol pri vybere... inak este jedna otazka je tam velky rozdiel medzi kvalitou zvuku 111 a tymi co maju uz 24 bit. prevodnik? K+
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Tak rozdiel.......záleží od reprákov

Na lacných shitoch takmer nespoznáš, ale ak dáš do auta audio za 300-400 eur (myslím repro, bez rádia) tak rozdiel tam je. V tomto prípade väčšina ľudí siahne po tej 9888.

Osobne mám 111 oranžovú a som spokojný, kamarát má starší model 101 zelenú a takisto spokojný, rádio ide ako hodinky.
Meken
King
King

Jj tak na 90 percent si objednam tu CDE-111R :). Dakujem za objasnenie :)
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

idem sice off topic ak vas zaujima asi mi date K- ale kupil som si Pionieer 6900IB ma kvalitny zvuk za 130€ hovorim vyborne,prevadzkujem v zadu mam TS-G1702i a v predu mam TS-170CI
Meken
King
King

ja som si objednal ten CDE-111R alpine, no presli 2 tyzdne a nic :P... tak cakam, zatial stare ide, takze no problem :D
cena 135 eur
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

mne to trvalo necely tyzden :) prajem vela stastia nech ti to dojde cim skor
Meken
King
King

Obnova temy 23.02.12. Kedze to radio mi nedodali kym som odisiel do zahranicia, tak som nakoniec nekupoval nic.. a teraz som sa konecne rozhybal a rozhodol kupit nove radio, tak by som poprosil o radu ake radio do auta vlastne kupit, kedze repraky nechavam povodne (zatial) (auto wv passat), tak nechcem nic extra. Malo by to mat usb a ipod vstup + moze byt aj CD mechanika...

takze stale rozmyslam nad Alpine CDE-111R http://www.car-hifi.sk/alpine-cde-111r alebo ak mate lepsie riesenie rad si necham poradit. :) + ak mate lepsiu stranku (lepsia cena atd).

alebo niektore z tychto? 133BT 131R 123R http://www.alza.sk/search.htm?exps=ALPINE%20CDE

Dakujem vopred a K+ samozrejme za snahu pomoct
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

nepíšeš aký máš rozpočet, ale ja by som poradil niečo z tohto
http://autoradia.heureka.sk/jvc-kd-r721/
http://autoradia.heureka.sk/jvc-kd-r821/
- iPod bez problémov, USB tiež, má aj CD, a navyše BT- kvalita zvuku je taktiež na dobrej úrovni, takže sa nieje čoho báť
do najnižšej rady od Alpine by som nešiel, ja som si kúpil ani nie pred rokom strednú triedu Alpine 123R a už bol na reklamácii kvôli zošúchaniu tlačítok, teraz sa odlomil kryt na USB, a celkovo to spracovanie už nie je také ako bolo niekedy u Alpine-u, zvuk je síce fajn ale keď budem najbližšie kupovať rádio tak budem vyberať spomedzi Pioneer/JVC
+ zabudol som, že tie JVC majú na výber kopu farieb podsvietení, takže si to môžeš jednoducho zladiť s interierom :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmmm ja mám toto: http://www.alza.sk/sencor-scd-7605bmr-d155081.htm
Nestačilo by? BT, USB, Pam. karty, Jack in, Ovládanie na volante.

// Prečo by som si robil srandu? Nenapísal rozpočet tak dávam niečo lacného (pod 90€ ho nájdeš) a fungujúceho. Mám ho dlho a ide OK.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

rozmýšľa nad Alpine čo je zvukovo špička a ty mu sem hodíš Sencor ? vážne ? nepochybujem o tvojich znalostiach z oblasti PC ale načo prispievaš do témy o autorádiu, keď o tom vieš zjavne .... ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak pardon :D
Mne bolo jedno ake autoradio kedze prave repro (original z oktavky predny, vzadu mam Pioneery) mi pomaly odchadza a susti.
Meken
King
King

robo1152: A nevies mi nahodou povedat preco ta 123R je o 40 euro drahsia (160 euro stoji cca) ako ta 131r? (120 eur) http://www.alza.sk/alpine-cde-131r-d286722.htm ... ved 131r je novsia nie, vies aky je tam rozdiel?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

123R je vyššia rada, má navyše 2 ďalšie výstupy na zosik (predný|zadny|woofer), má USB aj vzadu, nie len vpredu, podporuje iPod/iPhone, android, nokiu s klasickým USB kablom ( to je u alpine nezvyk, a ak sa nemýlim tak u 131r treba ku každému zariadeniu zvlast špeciálny kabel - cena jedneho je 15-20e)
To je asi tak všetko čo som si všimol, a osobne sa mi dizajn nových alpine radii nepáči, CDE-123R mám ja v aute a výborne radio, aj keď som čakal pevnejšie prevedenie, ale je to len stredna trieda, a plast je plast :-)
Keby ale kupujem ďalšie rádio tak asi kupim JVC, za rovnaku cenu viac vybavenia, 3 riadkovy displej, a toho ze je to JVC sa netreba báť, odkedy sa spojili s Kenwoodom, tak aj kenwood rádia majú vnútra z JVC :-)
Ak by si chcel ešte popozerat nieco iné, tak vyberaj z Alpine, Pioneer, Clarion, Kenwood, JVC...
Meken
King
King

Takze nakoniec som sa rozhodol pre JVC r721 z http://www.mall.sk/autoradia-bluetooth/jvc-kd-r721

//autoeditácia príspevku (01 Mar 2012, 16:49)
Nasiel som ho aj za 103, je to dobra stranka? http://talkive.sk/index.php?page=shop.p ... 1&vmcchk=1 TALkive?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

myslím, že s talkive by nemal byť problém :) a dúfam, že s rádiom budeš spokojný :)
Meken
King
King

Radio je doma, sam som vytiahol stare (pomocou pinzety :D), a napojil nove JVCcko, prva vec co ma trapi, je ze ked je zapnute tak zvlastne vyrci a este aj piska radio (nie v reprakoch), ked ho zapnem, tak hra pekne, ci CD ci AUX...

Dalsia vec, kabelaz, napojil som original, ale v manualy pisali, ze na vw atd, treba prehodit zlty kabel s cervenym... Funguje radio aj bez prehodenia, ale pri vytiahnuti kluca sa radio vypne, takze pri vlozeni sa zapne, potom nastartujem, tak sa ako keby vypne/zapne a ide... akurat, ze vsetko je zmazane, neukladaju sa nastavenia. Myslim si , ze to bude tymi kablami, ak sa nemylim
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

hej hej, tie káble prehoď, keď to prehodíš, tak sa tu nebude pamäť stále zmazávať, nič tým nepokazíš :)
a to vrčanie netuším čo to môže byť, nie je to čítanie CD-čka alebo tak ? hučí to aj keď nie je v mechanike žiadne CD ?
Meken
King
King

To vrcanie mozno bude tym, ale to piskanie nie... Ten zvuk ako ked niekto zomre a pocujes piiiiiip :D... Nie moc hlasno, ale pocut ho... aj stare repraky niektore tak piskaju.. Tiez kable sam neprehodim asi co? Ci to normalne odtial vytiahnem "vytrhnem a potom vopcham? Alebo sa to musim pajkovat ci ako sa to povie :P
Napísať odpoveď