Klavesove skratky
Klavesove skratky
Existuje nejaky program, kde by sa dalo definovat, ze napr. pri stlaceni kombinacie klaves Alt+x mi vpíše do daneho okienka nejaky text?
Napr: Alt+x = 123abc
Dakujem
Napr: Alt+x = 123abc
Dakujem
Re: Klavesove skratky
mozes skusit AutoHotKey, no na prvy pohlad to vyzera troska zlozitejsie...
http://www.pepak.net/software/autohotkey/
http://www.pepak.net/software/autohotkey/
Autohotkey 
/Edit: ako vidím, niekto ma predbehol
/Edit: ako vidím, niekto ma predbehol
Jj, ten som pozeral pred tymto prispevkom ako som napisal, no nejde mi spustit nijako.
Stale mi spusti iba nejaky textovy subor a to je vsetko.
Podla popisu som myslel, ze to bude ono, ale smola.
Stale mi spusti iba nejaky textovy subor a to je vsetko.
Podla popisu som myslel, ze to bude ono, ale smola.
potrebujes to pre browser alebo nieco ine?
ak pre browser, tak su na to add-ony, kde si nabindujes lubovolne skratky, napriklad autofill pre firefox
ak pre browser, tak su na to add-ony, kde si nabindujes lubovolne skratky, napriklad autofill pre firefox
Ono v podstate AJ do browsera, aj do programu(ov). Ide o to, aby som mal pod nejakou klavesovou skratkou text, ktory vlozim, ked ju pouzijem.
Ako som pisal, stlacim napr. alt+x a vlozi mi text abc123 do policka, kde stoji kurzor. Ci uz to policko je v programe nejakom alebo v prehliadaci.
Ako som pisal, stlacim napr. alt+x a vlozi mi text abc123 do policka, kde stoji kurzor. Ci uz to policko je v programe nejakom alebo v prehliadaci.
Zaujmalo by ma ake to ma vyuzitie? Dik za info...
No predsa aby som ten text nemusel pisat klavesnicou, ale stlacim iba kombinaciu klaves. (2-3 klavesy !)slamo napísal: Ako som pisal, stlacim napr. alt+x a vlozi mi text abc123 do policka, kde stoji kurzor. Ci uz to policko je v programe nejakom alebo v prehliadaci.
Mne sa to zda vysvetlené dobre
nieje jednoduchsie stlacit dve klavesy ako napisat nejaky text. co sa stale opakuje?
abc123 je IBA príklad
Moze to byt napr: abgjrlsjkv158gjse44
Prepac, uz inac alebo jednoduchsie to neviem napisat
Ja citat, viem. Ja som chcel vidiet nejaky priklad z praxe kde by sa to dalo vyuzit!? 
Aha.....napriklad aj vlozit heslo niekam v prehliadaci alebo také iste heslo v programe, ktory ide mimo prehliadac, ze ho netreba otvarat....alebo formulare rozne, kde doplnujes text a vyskytuje sa v nich rovnaka kombibacia znakov.......a co ja viem kde este 
aha ok, tak ja na hesla pouzivam program lastpass, ktory mam integrovany v prehliadaci
+ ked vkladam casto rovnake texty, pri tvorbe webov, tak ich mam ulozene v otvorenom notepade a odtial ich beriem kam potrebujem
+ ked vkladam casto rovnake texty, pri tvorbe webov, tak ich mam ulozene v otvorenom notepade a odtial ich beriem kam potrebujem
Ja hladam program, kde pod nejaku klavesovu skratku viem vlozit hocijaky text a hocikde ho potom nalepit. Ci uz do prehliadaca, programu, notepadu.....HOCIKDE.