Tatarsky biftek

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Tatarsky biftek

Príspevok od používateľa eaten »

Nenasiel som tu temu o tataraku. Mali ste ho uz? Mate ho radi? Robili ste si ho uz sami doma?

Ja sa prave chystam kupit hovadziu svieckovu a spravit si tatarak, akurat sa kus obavam toho ci tam nebudu nejake pasomnice alebo nieco podobne. Pocul som aj o falosnom tataraku ale zas ked si ho chcem spravit fakt len teraz a potom si asi dlho nespravim, tak chcem poriadny :).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Tatarsky biftek

Príspevok od používateľa Grim »

...mal som raz v reštike...bolo toho strašne moc, ledva som to zjedol...bolo to drahé jak sviňa, ale tak chcel som to skúsiť...večer som dostal sračku jak hovado, takže som si spravil jarné upratovanie v črevách a povedal som si, že už mi stačilo...
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Tatarak som nikdy nemal a ani som nan nemal nikdy chut ale mozno raz.

Inak Grim mi pripomenul jedno video :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=C6QqSxmpRMM
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tataráčik veľmi rád a pravidelne... k tomu duplák piva a je vystarané...

ono ak kúpiš naozaj kvalitnú sviečkovú od overeného zdroja, tak sa imho až tak báť nemusíš, ale aj tak by som to doma neriskoval... keďže na slovensku je to pokiaľ viem zakázané a nájdeš to iba v niekoľkých ultradrahých nóbl reštikách, tak sa proste prevez niekedy do brna, kde vynikajúci tatarák robia v každej druhej hospúdke a môžeš to spojiť aj s prehliadkou mesta, malých pivovarov a celé ťa to vyjde ako tá sviečková....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Na SK to určite nie je zakázané, resp. neviem ako to je oficiálne, ale videl som aj taký spôsob, že sa tatarák objednával "bokom," proste sa vedelo, že ho robia, ale videl som aj normálne napísaný na jedálnom lístku. Každopádne, myslím si, že sa dá kúpiť a určite nemusí ísť o nóbl ultradrahé reštaurácie.

Domáci tiež niekedy robíme, samozrejme, mäso mať treba kvalitné, overené. No a je to paráda, také surové mäso to je krása. Kua, dostal som na to chuť. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

say hello to toxoplasma gondii :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Kua, tak Japonci žerú smrtiacu rybu a my sa posieremie z nejakého gondiiho. Tak to nie. :smt006
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

tatarak len v overenej restike... a kedze som blbec, tak si ho davam v podnapitom stave okolo polnoci (tie cesnakove dychy o 4 rano v posteli nasledne stoja za to:)
.
doma si robievame len "tatarak" z lososa (na slany sposob - koreniny, worcester..; alebo s citrusmi - pomaranc, citron).

Maki - zakazane to nie je. v BA da sa najst v pomerne vela podnikoch (urcite nie len v tych nobl). Hladal by som najma v lokalnych restauraciach na sidliskach, kde je vysoka obratka + tlak na kvalitu. lebo tam sa majitel nemoze spoliehat na turistov.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tak mám buď staré alebo mylné info... každopádne viem, že na slovensku to je dosť problém nájsť, kdežto v česku to nie je poriadna hospa ak nerobia tatarák... :)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

je to aj o dopyte.. tu skor ficia k pivu ruracie kridla/rebra/nakladany encian. aspon co viem, tak tatarak nema prilis velku obratku - co by sposobovalo problem s kvalitou.
.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Tatarak, pravidelne bud doma alebo v restike. Mame dve overene kusok od BA, veru spravili ste mi chut... :smt059
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja mam tatarak tiez rad, ale nedavam si ho nejak casto, mozno 2x do roka. Co sa tyka dostupnosti u nas, tak sa samozrejme da zohnat, ale povedal by som, ze v menej ako polovici restauracii/krciem. Vraj na to treba nejaky certifikat aby ho mohli podavat, tak mozno preto, ale aspon by to mohlo byt bezpecnejsie :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cele jedno leto som so sefom chodieval k znamym do restiky prave na tatarak. maso bolo vzdy bud priamo z ich kravy, alebo od overeneho chovatela, takze na strach nebol dovod
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Studujem v Brne, takze som to uz parkrat mal, ale som si pvoedal, ze si to chcem spravit aj sam. Neviem no, asi zbehnem doma dakde do masisarstva a popytam sa na dake kvalitnejsie, pretoze tescu a podobnym obchodom v tomto az tak neverim :)).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dlhé roky som odmietal tatarák, ale raz nám doniesla kolegyňa do práce.. a keďže som vtedy nemal obed a som bol veľmi hladný, ochutnal som ho...... a takmer som zjedol všetko! Druhýkrát som ho mal v Pardubiciach v jednom podniku s nádhernou obsluhou - tiež bol eňoňuňo.. ale odvtedy som sa k nemu nedostal, aj keď mi neraz idú slinky. Už toľkokrát som si chcel kúpiť tento kupón, ale nikto tam so mnou nechce ísť..

:)
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Podavat surove maso bolo nejaky cas zakazane, takze tataraky uplne zmizli z jedalnych listkov. (Velka vdaka hygienikom, ze myslia na nase dobro) Potom sa to povolilo s nastupom sushi restik a ich tlacenkou. Pravy tatarak sa nemelie, ale maso sa skrabe nozom a chvilu to trva. Maso by som nekupoval v tescu, ale radsej v nejakom dobrom masiarstve, google poradi. Tatarak mi chuti k pivu s hriankami. Super kombinacia :).
Mozno by nebolo zle sem postnut aj mena overenych restik... Ak su dobri, reklamu si zasluzia a my sa budeme menej bat :).
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Tatarak to ja mozem :smt048 Par krat som ho jedol v restike a v poslednej dobe ho celkom casto zacal robit otec doma a musim povedat, ze mu to celkom ide a zatial zijeme :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo je zaujímavé, surové mäso je prirodzenejšie nášmu telu a telo ho dokáže aj oveľa rýchlejšie spracovať a využiť pre telo, ako tepelne upravené mäso. Existuje aj skupina ľudí, ktorí jedia len surové mäso a samozrejme, že nie vo forme tataráku. :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mám kamaráta, ktorý bežne doma, keď klepe mäso na rezne, tak odjedá z neho. Vraj schválne kupuje viac mäsa, lebo kým vypraží rezne, tak stihne čo-to pojesť. Neveril som mu, ale raz na spoločnej chate sme robili práve rezne a nemal problém zjesť celý ten kus surového mäsa. Ja som sa na to neodvážil, aj keď tatarák mám rád. Čo sa týka reštaurácií, stretol som sa s tým skôr ako taký "podpultový predaj", čiže v jedálnom lístku to nemajú, ale na požiadanie, vedia spraviť.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Napísať odpoveď