Rozsirenie wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nickolo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Rozsirenie wifi

Príspevok od používateľa nickolo »

Mam so susedom spolocny internet. Byva o poschodie nizsie. Sused ma wifi router a ja by som chcel tu wifi rozsirit do mojho bytu. Vydel som ze to niektory robia tak ze kupia 2 wifi routre. Jeden prijma signal od susedovej wifi a cez kabel ho da do druheho routru a ten signal vysiela, cize sa da nan pripojit napr notebook. Mohli by ste mi prosim dat nejaky dobry a lahky navod aby som to vedel skonstruovat aj ja?

Vopred Vam Dakujem!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozsirenie wifi

Príspevok od používateľa hojko »

Kupis router, nastavis ho do rezimu klient, zapnes wifi a hotovo. Ten router pripojis tak, ze do WAN portu strcis kabel a do terajsieho rountru, ktory mas u suseda do zapnes do niektoreho portu (LAN1, LAN2...).
Prílohy
aaasda.jpg
aaasda.jpg (16.84 KiB) 501 zobrazení
nickolo
Medium Expert
Medium Expert

Lenze ja nechcem natahovat kable. Chcem to urobit takto: http://it.cestuji.info/bild/slaby-signa ... rizeni.jpg

Len neviem ako to ponastavovat. Mohli by ste mi poradit?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ved natiahnes pol metra kabla a novy router das vedla stareho.
nickolo
Medium Expert
Medium Expert

test napísal:Ved natiahnes pol metra kabla a novy router das vedla stareho.
Ja mam spolocny internet som susedom. Cize wifi router je u neho a on byva o poschodie nizsie. a chcem to urobit tak ze kupim 2 routre. Jeden dam do miestnosti ktora je nad tou kde ma on wifi router a ten moj router bude prijmat wifi signal zo susedovej wifi a cez ethernet kabel pojde signal do druheho routru ktory bude wifi signal vysielat(cize sa na tento bude dat pripojit)

Lenze ake mam kupit routre a ako to nastavit?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

hojko nemusi to vobec ist do WAN portu, dokonca to ani nemusi byt router. Staci 2x wifi AP, nemusi vobec vediet NATovat, vsetko moze bezat v jednej subnete (zariadenia idealne na rozsahu mimo dhcp). Druha vec je, ci taketo nieco radit cloveku, ktory o tom nema absolutne sajnu. Resp. ono uplne staci jedno zariadenie s podporou tzv. WDS. Viac info napriklad tu: http://www.tenda.cz/sites/Upload/wds_navod/wds.pdf
Napísať odpoveď