Tatarsky biftek
Re: Tatarsky biftek
Hm ja som bol tiez v tom , ze na Slovensku je to zakazane. Ale pocul som ze v hovadzej svieckovej je vyskyt pasomnice malo pravdepodobny. A svalovec to neviem
. Preto sem aj pisem ci niekto nema zle skusenosti, nie len dohady
.
ja taketo veci vobec nejem, ale pokial viem, tak svieckova sa to maso normalne smazi alebo co, cize tepelne opravuje...no a pokial si maso tepelne upravujes a zeleninu umyvas, tak sa tychto zalezitosti bat nemusis...
tatarak a rozne krvave steaky = podte do mna parazity, vitajte
tatarak a rozne krvave steaky = podte do mna parazity, vitajte
-
D4vid
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Môj kamarát to má veľmi rád... Ja som to ešte nejedol... Ale mal z toho už pásomnicu... Ale už je ok, a je to stále 
Z času na čas - tak 4x krát do roka si ho pripravím.... V niektorých reštikách ho majú dobrý, ale taký doma vlastnoručne pripravený mi chutí viac....
Pochopiteľne je ale podmienka dobré kvalitné mäso, takže nemá zmysel pozerať na cenu....
Pochopiteľne je ale podmienka dobré kvalitné mäso, takže nemá zmysel pozerať na cenu....
Podla poslednych informacii tatarak je stale zakazany, neexistuje ziaden certifikat co by opravnoval jeho podavanie, sushi je rozdielne tym ze je to ryba. Takisto mam pocit ze normy HACCP urcuju teploty minimalne teploty pri vydaji a priprave mäsa. Su na konkretne druhy urcite stupnice
vid obr.
vid obr.
- Prílohy
-
- gen__vyr_426TER-55001.jpg (12.92 KiB) 2155 zobrazení
-
Grim
Darca
...to druhé zospodu je pes?...
Neviem, či je to správne, ale ja tam vidím odspodu kravu, teľa, ovcu, prasa a kuru.
by ma zaujimalo jak vyzeraju nejake francuzske alebo čínske normy...

-
chipp12
Light Star
teda nwm ako je to na Slovensku ale my sme mali tatarak naposledy v utorok ako sme boli v Brne v hospode sadnut
a bol vyborny musim povedat 
No pobehal som cele Brezno, a hovadziu svieckovu nemaju v ziadnom masiarstve. Ale nakoniec mi jedna predavacka poradila ze ona doma robi z hovadzieho zadneho. Tak som to kupil, rovno mi to tam aj pomleli tak na hladko. Vecer si to dam, tak som zvedavy ci ma ide cez vikend krutit
.
Prvykrat som mal tatarak domaci, ten bol skvely, druhykrat som si ho dal v Brne v jednej restike, asi mesiac a pol som mal potom "zvlastne" problemy.. Ale bol som jediny, tak neviem ci to bolo z toho, ani ziadneho parazita vo mne vtedy nenasli.. To ma teda neodradilo a odvtedy chodievam pravidelne, bez nasledkov
Idealne je, ak mas znameho mäsiara, vtedy mas najvacsiu istotu.. Ale zas ak to nekupis v tom Tescu, ale v normalnom mäsiarstve na urovni a nebudes to skladovat v chladnicke dlhsie nez je zdrave, mal by si byt ok
Idealne je, ak mas znameho mäsiara, vtedy mas najvacsiu istotu.. Ale zas ak to nekupis v tom Tescu, ale v normalnom mäsiarstve na urovni a nebudes to skladovat v chladnicke dlhsie nez je zdrave, mal by si byt ok
Tatarák je dosť ťažké jedlo a začiatočník by mal poznať najprv svoju hranicu, koľko toho môže zjesť, aby mu nebolo ťažko. Takže spočiatku by som odporúčal tým, ktorí to ešte nemali, aby sa toho hneď neprepchali.
no uspesne som ho spravil , bol fajny ... uvidime ako mi bude... pridavam fotku este nenamiesaneho
... ale bolo ho vela, dufam rano bude este dobry
....
My zvykneme cast hotoveho, namiesaneho tataraku /co sa nezje/ oprazit ako fasirky. Chuti to tiez luxusne a odpada strach zo skladovania suroveho mäsa 
No dobre, ale tu sa bavíme o tataráku, nie fašírkach. Mňam mňam, keď to vidím, tak sa mi zbiehajú sliny. 
kde v BR? kedze trvali pobyt mam tych koncinacheaten napísal:No pobehal som cele Brezno, a hovadziu svieckovu nemaju v ziadnom masiarstve. Ale nakoniec mi jedna predavacka poradila ze ona doma robi z hovadzieho zadneho. Tak som to kupil, rovno mi to tam aj pomleli tak na hladko. Vecer si to dam, tak som zvedavy ci ma ide cez vikend krutit.
No kupil som ho nakoniec v masiarstve na CSA, oproti byvaleho Aktonu, vedla zubara 
mno ved tiez to bola reakcia cisto na "....ale bolo ho vela, dufam rano bude este dobry...."hughito napísal:No dobre, ale tu sa bavíme o tataráku, nie fašírkach. Mňam mňam, keď to vidím, tak sa mi zbiehajú sliny.
-
w00dy
Light Star
No takže keď sú to voľby (aj z chuti, nie len kvôli voľbám) dneska robím tatarák ( vždycky ho robievame na narodeninách,meninách a oslavách ) + nejaké občerstvenie
Moje skúsenosti s tatarákom sú iba dobré
je to moje T.O.P. jedlo
podľa mňa kvalita tataráku záleží iba od mäsa a od ingrediencíi... či sa dá jesť na druhý deň? SAMOZREJME
len ak si ho robíte z hriankami, tak to ničia iba uschnuté hrianky 
Ja som si dnes vynahradil deficit surového mäsa steakom.
Čo tie ? Ako si ho dávate prepekať ?
Čo tie ? Ako si ho dávate prepekať ?