Ako presvedčiť mamu, aby ma pustila na noc k priateľovi?
Re: Ako presvedčiť mamu, aby ma pustila na noc k priateľovi?
v tomto som puritan.. 16r decko.. ved to je na facku.
Ako citam niektore prispevky, tak pri niektorich ma napada, ze dotycni asi nikdy nemali 16, 17 rokov, ale hned ako sa narodili presupli sa hned na dospely vek.
No nic, poradim ti iba to, ze presviedcaj, presviedcaj, nedaj si pokoj, ked nic nepomoze, zober mamu a sadni si s nou, v klude sa s nou porozpravaj, spytaj sa preco je proti tomu, ak bude mat nejake obavy, ukludni ju, povedz ze nic nehrozi, ona musi na tebe vidiet, ze si zodpovedna, a to sa nestane kym ta niekam nepusti, ked bude vidiet ze sa vies o seba postarat, pusti ta znovu, musi si iba zvyknut, ze uz proste nemas 10 rokov, a ze zacinas dospievat. Alebo zariad nech sa s nou porozprava tvoj priatel, ze da na teba pozor, ze "nic zle" robit nebudete aj ked no
aleboo nech sa skontaktuje s jeho rodicmi, a oni nech jej povedia, ze vsetko bude v poriadku, ze mozes u nich spat a bude o teba postarane
ona sa proste iba boji no, treba ju trochu z toho dostat 
No nic, poradim ti iba to, ze presviedcaj, presviedcaj, nedaj si pokoj, ked nic nepomoze, zober mamu a sadni si s nou, v klude sa s nou porozpravaj, spytaj sa preco je proti tomu, ak bude mat nejake obavy, ukludni ju, povedz ze nic nehrozi, ona musi na tebe vidiet, ze si zodpovedna, a to sa nestane kym ta niekam nepusti, ked bude vidiet ze sa vies o seba postarat, pusti ta znovu, musi si iba zvyknut, ze uz proste nemas 10 rokov, a ze zacinas dospievat. Alebo zariad nech sa s nou porozprava tvoj priatel, ze da na teba pozor, ze "nic zle" robit nebudete aj ked no
aj my sme mali 16, 17 ale v takom veku som si určite nenosil slečny na noc domov, nie to ešte do postele, no 95% dnešných teenagerov si myslí, že oni sú vyspelejší ako okolie a rodičia ich nechápu a chcú im len "do prieku"
inak ciara2303 to že sa chystáš na výšku je síce pekné, ale predpokladám že ani keby si bola na gymnáziu tak tam nepôjdeš v 16stich však ? a to ako si to napísala, vyznelo ako keby si sa tam chystala trt.kať ako zajace, asi pozeráš veľa amerických filmov, hlavne že si zodpovednejšia ako tvoje okolie
inak ciara2303 to že sa chystáš na výšku je síce pekné, ale predpokladám že ani keby si bola na gymnáziu tak tam nepôjdeš v 16stich však ? a to ako si to napísala, vyznelo ako keby si sa tam chystala trt.kať ako zajace, asi pozeráš veľa amerických filmov, hlavne že si zodpovednejšia ako tvoje okolie
Mna napada k tomu jedna jedina vec mnohokrat omielana a vsetkym znama- Kym byvas pod mojou strechou, tak budes dodrziavat moje pravidla.
Porozpravaj sa s mamou a presviedcaj ju,to je jedina cesta.
Porozpravaj sa s mamou a presviedcaj ju,to je jedina cesta.
Ja by som svoju mati nepresviedcala.
Je to prosto jej nazor a jej byt/dom,za ktory plati a sorry,ale furt si este mlade jojo. Podla mna aj s tou sulozou sa dalo trochen pockat.
Ale to uz je asi vazne taka doba
A podla mna je strasne smiesne,ze vsetci si chcu vodit priatelov/priatelky hned domov,hlavne,ked sa potom aj tak vsetci rychlo rozchadzaju.
Je to prosto jej nazor a jej byt/dom,za ktory plati a sorry,ale furt si este mlade jojo. Podla mna aj s tou sulozou sa dalo trochen pockat.
Ale to uz je asi vazne taka doba
A podla mna je strasne smiesne,ze vsetci si chcu vodit priatelov/priatelky hned domov,hlavne,ked sa potom aj tak vsetci rychlo rozchadzaju.
Este si mlada, spavat mas doma. Ak tak, mozno obcas vynimocne na noc cez vikend k nemu. Neprichadzas o nic, ak sa chces pri nom prebudzat, lebo ta to bude drzat par krat. Potom ked zistis, ze sa ludia nebudia ako vo filmoch, ale budia sa spoteny, strapaty, smradlavy a s nie moc sviezim dychom, tak ta to prejde.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ciara2303 napísal:a Grim.. debil to nie je, poznám ho..
-
vendo
Guru
v 16-17 tich som sa staral o to ako sa najlacnejsie nachniapat, kedze moje vreckove pokryvalo hlavne naklady na cestovanie busom
na vazne vztahy mas casu dost, si mlada, a je velmi silny predpoklad ze s nejakym tvojim vyvolenym (ci uz to bude tento ci dalsi, ktori pridu) budes spavat kazdy den do konca zivota, naco tym obtazovat svoju mamku, tr*kat mozete aj tak, a ak ti to jeho chrapanie a prdenie az tak chyba, povedz ze ides ku kamaratkam, nauc sa klamat, je to skarede ale velmi potrebne
na vazne vztahy mas casu dost, si mlada, a je velmi silny predpoklad ze s nejakym tvojim vyvolenym (ci uz to bude tento ci dalsi, ktori pridu) budes spavat kazdy den do konca zivota, naco tym obtazovat svoju mamku, tr*kat mozete aj tak, a ak ti to jeho chrapanie a prdenie az tak chyba, povedz ze ides ku kamaratkam, nauc sa klamat, je to skarede ale velmi potrebne
Sex po roku ? Bitch please.
Chce to trochu vzdoru. On chrápe u vás, máte sex, ste spolu pol roka..kua, tak načo takéto estrády. Ja som takisto spával u frajerky najprv neoficiálne a tiež sa svet nezrútil.
Chce to trochu vzdoru. On chrápe u vás, máte sex, ste spolu pol roka..kua, tak načo takéto estrády. Ja som takisto spával u frajerky najprv neoficiálne a tiež sa svet nezrútil.
Súhlasím s testom, grimom, insomniou a asi s väčšinou, že si na to mladá. Aj na sex si mladá, ale keď ho už máte, čo s vami
Len pekne spávaj doma
Keď nevieš robiť takéto rozhodnutia sama s tým, že si sama zvážiš možné dôsledky svojho konania, tak pekne počúvaj mamu, očividne ešte potrebuješ, aby ťa povodila za ruku.
Inak, čo na to hovorí tvoj frajer ? Núti ťa spať uňho ? Prekáža mu, že ťa k nemu nepustia ?
-
cikork
Light Expert
Dievča bud rada že ti dovoli s nim spať u vas doma a to že ta nepusti k nemu na to moc netlač proste ja neviem maš 16 neviem kde speje tato mladež ale bud rada že ti dovoli s nim vobec spať a ked sa ti jej pristup k tebe nepači zapni si na MTV 16 a tehotna možno pochopiš
no ty si to zabil...mas 60?cikork napísal:Dievča bud rada že ti dovoli s nim spať u vas doma a to že ta nepusti k nemu na to moc netlač proste ja neviem maš 16 neviem kde speje tato mladež ale bud rada že ti dovoli s nim vobec spať a ked sa ti jej pristup k tebe nepači zapni si na MTV 16 a tehotna možno pochopiš
uz u nich doma spolu asi nehraju sach, takze je to o tom istom a za druhe baba sa vyjadruje velmi vyspelo tak znej nerob 16 and pregnant prosimta...
To, ze sa niekto vyjadruje dospelo z neho automaticky nerobi 25 rocneho. 
to samozrejme nie, ale nerobme tu z toho nejaku dramu, vidno na tej babe, ze nema v hlave nasrate a ak to silou mocou chceme brat z pohladu 16 & pregnant, tak zatrtkat sa da temer kdekolvek a to, ze prespi u frajera na veci nic nemeni, ked chce tam snim sulozit bude a to ci si potom lahne k nemu do postele a rano sa vedla neho prebudi alebo pojde domov na veci vobec nic nemeni, takze nejake moralisticke komenty mi fakt pridu absolutne scestne, chapem to este od rodicov, ale ze to sem niekto napise som fakt necakal...
a k teme, jedina cesta je dialog, nejake hadky nemaju zmysel, musis aj mame ukazat ze si vyspela a moze ti verit, kludny dialog je podla mna najlepsim riesenim, vysvetlit jej ako sa veci maju, ze si zodpovedna a davate si pozor, ak neberes HAK mozete sa dohodnut, ze zacnes aby mala pokoj na dusi a potom ta pusti k frajerovi spat...
a k teme, jedina cesta je dialog, nejake hadky nemaju zmysel, musis aj mame ukazat ze si vyspela a moze ti verit, kludny dialog je podla mna najlepsim riesenim, vysvetlit jej ako sa veci maju, ze si zodpovedna a davate si pozor, ak neberes HAK mozete sa dohodnut, ze zacnes aby mala pokoj na dusi a potom ta pusti k frajerovi spat...
Tieto reči, že si na to mladá alebo iné moralizovanie ma dostávajú.
Co ta na tom hughito dostava?
-
Hash
Light Expert
Príspevky som len tak očami prebehol, tak sa vyjadrím k problematike, nechcem ísť OT. Ako bolo u niektorých už zmeňované, pre tvoju mamu stále ostaneš, resp. budeš zatiaľ malá dcérka pretože 17 rokov nieje ešte tak veľa a mama, aj keď už vie, že niesi malé decko, podvedome jej to nedá a stále sa nevie zmieriť s tým, že by si u vedela robiť vlastné rozhodnutia bez negatívnych následkov. Určite nieje dobrý nápad verbálne o tom nejak komunikovať, ale skús mame dokázať skutkami, nejakou činnosťou, že už si rozhodné, spoľahlivé dievča o ktoré sa nemusí báť a keď bude spať cez noc u priateľa príde na druhý deň zdravá, živá, celá domov
)
Čiže ty máš len 16.... aj keď noo ale pre rodičov budeš ešte dieťa aj po 18.19 ale už ťa budú brať troška že vieš čo chceš a tak tvoj priateľ má 20 čiže on má iné pohnútky ako ty! (on má 20 a má iné veci mu chodia po rozume je to chlap !)a on vie presne čo chce tu je ten problém.Keď budeš mať 18 vaši ťa budú stále brať za decko ale budú presvedčení , že už vieš čo a ako ....Moja rada ak už chceš toľko s ním spať tak proste povedz mame že ideš ku kamoške ale je tu jeden problém bude ťa to ťažiť že si mame klamala a budeš sa cítiť mizerne .....