Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa ephramko »

Dnes na Slovensku dalsia tragedia vdaka legalne drzanej zbrani...

http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/0 ... -seba.html
(pre beardieho pokoj na duši)

"9 rocny chlapec sa na vlastnej kozi presvedcil o platnosti 2. dodatku ustavy, ked si vcera omylom strelil do hlavy otcovou pistolou. Smrtelnu nehodu vitaju zastanci prava na zbrane a povazuju ju za vitazstvo Ameriky a americkej ustavy." Tv Onion.
:smt033
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Odbornu sposobilost sbs robil niekto? Co od toho ocakavat a co vsetko sa treba naucit? Potom je asi jednoduchsie ziskat aj preukaz A, ci?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

By nemal pištoľ, tak by ju zavraždil nožom či zadrhol....
Túžba vraždiť nevychádza z neživého predmetu, ale z pokrivenej mysle človeka....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

lenze strelna zbran to tomu cloveku podstatne ulahcuje, nielen v tom, ze moze zabit viacerych ludi rychlejsie a jednoduchsie, ale pomaha mu sa od toho skutku aj odosobnit, ved staci len namierit a potiahnut...
zabit niekoho iba svojou fyzickou silou, rukami, to je dost rozdiel a na to drviva vacsina tychto strelcov nema...lenze oni mali po ruke legalne drzanu zbran a stalo sa toto...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Žiaľ, nie je to žiaden argument proti strelnej zbrani ako takej.
Pinhead
King
King

Olinka Hepnarová nemala po ruke strelnú zbraň, tak použila so slušným úspechom nákladné auto.... Podstata je vždy a jedine v človeku... A paušálne kvôli zlyhaniu jednotlivca poukazovať či trestať ostatných zaváňa komunistickým princípom "kolektívnej viny"....
Trochu filozoficky to povedal už dávno predo mnou B. Franklin.... "KTO SA VZDÁ SLOBODY ABY ZÍSKAL ISTOTU, STRATÍ NAKONIEC OBOJE"....

No ale o tom som nechcel.... O čom som chcel je to, že ono tie okolnosti sa mi až také jasné nezdajú lebo.....
Spoiler
V spravach hovorili o strelcovi ako o chladnokrvnom vrahovi. Ale v reale to bolo vraj tak,ze ten strelec po hadke so svojou druzkou sadol do auta a siel prec. Nato syn tejto jeho druzky sadol s matkou do auta a jej druha prenasledovali a niekde medzi dedinami ho autom zablokoval. Potom az doslo k strelbe. Jasne ze je to strasne,ked k takejto udalosti dojde. Ale chyba bola aj to prenasledovanie,co asi spustilo ten sled tragickych udalosti.....
Takže najprv treba zistiť čo sa vlastne stalo.... a čo k tomu kur*a viedlo... pretože všetko zo všetkým súvisí....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som zase v spravach pocul, ze on nahanal a zablokoval ich...co sa mi zda logickejsie, na co by niekto nahanal ozbrojeneho nasrateho cloveka a este mu blokoval auto... :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ephramko ten clanok vazne nehovori o nicom co by sa dalo pokladat ako argument proti strelnej zbrani, vzdy je to o cloveku, keby nemal strelnu zbran mmohlo to skoncit "ferovkou" na noze...

http://krimi.noviny.sk/krimi-clanky/25- ... olibe.html
kolko autonehod sa stava so smrtelnymi nasledkami a nikto nehovori o zakaze aut a tiez za tym stoji hlupost soferov a nie samotne auto, tvoja argumentacia je vazne ad absurdum
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

no dobre, lenze na doprave je zavisla nasa ekonomika a zivoty nas vsetkych, bez dopravy by sme teraz sedeli niekde pri ohniku a oberali kriky v lese...aky ja mam uzitok z toho, ze si niekto vybavil zbran, aby si tak mohol kompenzovat pocit menejcennosti, nizke sebahodnotenie alebo sa snazil kompenzovat nenaplnenu potrebu bezpecia, pripadne ma zbran iba pre srandu a machrovanie pred kamosmi? ...tie pozitiva drzania zbrane na Slovensku stoja skutocne za to, aby sa stavali take tragedie ako vcera ? ja si myslim, ze to za to nestoji...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tak za prve, to co sa vcera stalo je tragedia s otaznikom, ako podotkol pinhead, dotycny si nevybavoval ucty, ale po snahe odist z meiste kde sa pohadali, ho zablokovali a az potom zacal strielat, teda sa mohol branit, to ze zrejme neprimerane je druha vec, ale je to tak strasne typické robit z cloveka so zbranou vraha ktory zerie male deti a striela na vsetko co sa pohne, tento trend nastoleny devinskou je fakt na smiech (btw spytaj sa niekoho v devinskej, kazdy je rad , jednalo sa o bandu gaunerov ktorych sa kazdy bal), mozno keby nestrielal dopadlo by to naopak ...

za druhe, preco by si mal mat nieco z toho, ze mam ja (alebo niekto) zbran, teba do mojej zbrane nic, je to moje pravo

za tretie, vobec si nepochopil co ti hovorim, ked niekto chce niekomu ublizit urobi to. v GB ked zakazali strelne zbrane stupol pocet nasilnych trestnych cinov spachanych nozom o 180%, takze zbran je furt len predmet, sama o sebe nie je nebezpecna, nebezpecnou ju robi clovek ktory nou manipuluje. a garantujem ti, ze nozom sa da urobit rovnako velka skoda ako zbranou, kedze noz moze mat kazdy, zbran je na slovensku stale privilegium

za stvrte, fakt nechapem kde chodis na ten emocionalne vypaty a s populizmom hraniciaci sposob vyjadrovania
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Novú tému som nechcel zakladať. Myslím, že tu by ste mi vedeli aspoň niečo povedať.

Vybavujem si ZP-skupiny D (poľovné účely) -> mám už prehliadku u doktora,streľby,skúšku,poľovný lístok,členstvo v poľovnej organizácii. Ostáva mi len psychologické vyšetrenie.
Neviete mi povedať čo ma tam asi (zhruba) čaká? Vraveli mi, že to je na 3 hodiny aspoň, a malá úspešnosť okolo 70% ľudí ani nespraví... Či je to len strašenie?
Pinhead
King
King

Vlado,
mám za to, že je to chobotina, ale pokiaľ je človek normálny, tak by nemal byť problém to spraviť....
Ale zase veľa záleží aj od osoby psychológa/čky, lebo nikto mi nemôže zaručiť, že sa nejedná o človeka, ktorý môže zastávať na problematiku zaujatý názor a teda "posunie" veci tak, aby žiadateľ nevyhovel.... už som tu v téme spomínal, že je tam nechaný dosť veľký priestor na svojvôľu cvokára....
aký to má priebeh.... u mňa to bol osobnostný test, testy na reakcie a motoriku, kartičky s obrázkami - za zhruba hodinku a pol som bol vybavený.... v rámci našej skupiny (vyšlo to ako skupinová akcia lacnejšie) bola úspešnosť 100%.... A neskôr to ešte malo zaujímavú dohru (ale to sem nepatrí) ;)....

http://webforum.sk/viewtopic.php?t=6523 - kukni sa sem, tu sú aj odporúčania na konkrétnych ľudí, kontakty a ceny....
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

no uvidím idem k psychologičke, kde robili aj policajti kamaráti. Tak hádam nebude problém.. Len ma to trochu postrašilo, že malá úspešnosť. A neviem čo ma tam môže také čakať, a prekvapiť... Či sa nato dá, alebo má nejak pripraviť....

Fórum inak celkom dobré :)

(500 príspevok)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ephram, ...

ja osobne budem radsej nech ma niekto zastreli, ako by ma mal srktit, topit, dobodat, podrezat, otravit, alebo umucit. Ked si ty zastanca dlhotrvajucej bolestivej smrti tak si bud, ale neser sa do ostatnych.
Zastrelenie a vyhodenie sa do vzduchu vysokoefektivnou vybusninou su dva najrychlejsie a najefektivnejsie sposoby ako niekoho zabit aby netrpel.
za pomalu a "bolestivu" smrt ktoru som ochotny akceptovat je len a len umilovanie sa k smrti s 12 timi superkrasnymi nymfomankami . . . :wink: Kto so mnou nesuhlasi, nie je spravny chlap . . .

toto cele nebolo od temy, naopak k teme, vies, radsej si precitam ako niekto niekoho zastrelil, ako keby som mal citat ze muz dobodal 40 timi bodnymi ranami svoju zenu, a ona na nasledky poraneni po prevoze do nemocnice zomrela, .... to zastrelenie je prepac, ale u mna priatelnejsie ....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Článok venovaný Pinheadovi, určite bude potešený. :)

http://indymedia.sk/index.php/blog/spol ... tuj-strebu
FUZE
Medium Star
Medium Star

Zbrojny Preukaz-Paraplegik

Príspevok od používateľa FUZE »

Zdravim.Som paraplegik(cize nohy ma neposluchaju po uraze chrbtice),som vozickar ale horne konct. a zrak mam 100% v poriadku a dost casto po nete citam ze by som nemal mat v mojom pripade problem ziskat ZP na osobnu ochranu seba a majetku.(bodaj by k tomu v zivote nedoslo).Ale nechcem byt ako chlap uplne bezbranny.
Ak ma niekto skusenost so skupinami ZP dakujem vopred za rady a pripadne co vsetko to obnasa (viem ze posudok,psychotesty,a pod.).Ale napr. v pripade schvalenia kolko trva kurz a tak.
Vdaka
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ziadny problem. Na ziskanie ZP nerobis ziadne fyzicke testy.
O podmienkach ziskania ZP sa tu toho popisalo uz moc. Skus si aspon zbezne precitat temu a ked, tak napis nejake kokretnejsie otazky.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ake kroky musim podstupit aby som mohol ziskat zbrojny preukaz na osobnu ochranu? A su aj nejake predpisy aka zbran sa moze nosit? Mne by stacilo take uzi, alebo glock, samozrejme na ochranne ucely
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Famine - UZI na zbroják v tejto krajine - v poloautomatickom režime a na športové účely, nie na osobnú ochranu. Glock na nosenie v pohode.
Napísať odpoveď