Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa beardie »

hughito: lebo zdrhol po par mesiacoch a zalozil SMER :P
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:Čo je toto za žvásty nezmyselné ? Tí ľudia celý život pracovali a teraz naozaj niektorí živoria. Je to prirodzené, že by je ich záujmom to, aby sa im dôchodok zvýšil.

Toto je fakt intelektuálny odpad zo strany pravice, naozaj suterén. Len Fico, socializmus a táto demagógia o dôchodcoch. Nech radšej spravia video o tom, aké provízie sa rozdávali pri privatizácii - keby sa nekradlo, tak je na dôchodky, na diaľnice, na zdravotníctvo, na školstvo, na všetko.
Kto caka, ze ho stat nakrmi je pre mna obycajny primitiv (a to sa krotim). A kludne podte do mna ;)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

beardi napísal:narazal som nato, ze SMER nebude mat problem znarodnit II. pilier
A to ma byt akoze ospravedlennie pravice, ci ako teraz?

To vas vazne bavi sa stale hrat na zleho fica a dobru pravicu aj po tej gorile?

Na zaklade coho vydite tie rozdieli, lebo ja som zazil vladu fica dzurindu a meciara ale fakt ziadne rozdieli som v tom nevidel.
beardie
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:A to ma byt akoze ospravedlennie pravice, ci ako teraz?
pozri si na co reagujes, hovoril som len o dochodkovych usporach, pravica sa (na rozdiel od Fica) v II. pilieri urcite hrabat nebude...
kali520 napísal:Na zaklade coho vydite tie rozdieli, lebo ja som zazil vladu fica dzurindu a meciara ale fakt ziadne rozdieli som v tom nevidel.
kukni si graf HDP
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 treba sa na to pozerat v sirsom kontexte.. nebyt tych co prisli po meciarovi, mozno by sme uz davno boli v grecku. Takze asi taky rozdiel je medzi dzurindom, ktory podla teba nic nespravil a ficom.

A ked uz spominas gorilu. Neviem preco ludia zamerne ignoruju fakt, ze sudruzenko sa nam tam spomina najcastejsie. Tym samozrejme neobhajujem sdku. Slovenska politicka scena je na zaplakanie a znasobuje to aj fakt, ze ja ako relativne konzervativny clovek musim volit liberalov, lebo jednoducho nemam na vyber.
kali520
Darca
Darca

beardie napísal:pozri si na co reagujes, hovoril som len o dochodkovych usporach, pravica sa (na rozdiel od Fica) v II. pilieri urcite hrabat nebude...
No a? Tak bude kradnut inde, nic to nemeni natom co som pisal vyzsie.
TommyHot napísal:kali520 treba sa na to pozerat v sirsom kontexte.. nebyt tych co prisli po meciarovi, mozno by sme uz davno boli v grecku. Takze asi taky rozdiel je medzi dzurindom, ktory podla teba nic nespravil a ficom.
Nicim nepodlozeny dohad.

Inak s tym greckom by sme uz tiez mohli prestat strasit a ujasnit si fakty ze http://www.hojko.com/post1738629.html#p1738629
TommyHot napísal:A ked uz spominas gorilu. Neviem preco ludia zamerne ignoruju fakt, ze sudruzenko sa nam tam spomina najcastejsie. Tym samozrejme neobhajujem sdku
Ja nie som ten kto tu rozlisuje mensie a vacsie zlo. Takze si uprac pred vlastnym prahom.
TommyHot napísal:Slovenska politicka scena je na zaplakanie a znasobuje to aj fakt, ze ja ako relativne konzervativny clovek musim volit liberalov, lebo jednoducho nemam na vyber.
Tak strasne rezignovany postoj, len sa nam nerozplac. Vytvor vlastnu stranu, obetuje jej svoj cas a pohodlie, nebezpecnestvo perzekucie a statnej sikany. To ale nespravis, lebo ist zakruzkovat (na zaklade volakeho dohadu ktory neviem z kerej riti ste vybrali) je pohodlnejsie.
hughito
Redeemer
Redeemer

TommyHot napísal:
Kto caka, ze ho stat nakrmi je pre mna obycajny primitiv (a to sa krotim). A kludne podte do mna ;)
Ok, takže ty plánuješ makať až do smrti, že ?
beardie
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:No a? Tak bude kradnut inde, nic to nemeni natom co som pisal vyzsie.
prave preto treba volit tych, ktori kradu malo alebo vobec, je to uplne jednoduche
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

TommyHot napísal: Kto caka, ze ho stat nakrmi je pre mna obycajny primitiv (a to sa krotim). A kludne podte do mna ;)

A prosím ťa, načo vlastne ten štát existuje? Načo vyberá dane? Načo berie podstatnú časť z výplaty? Pretože štát ktorý sa nestará o občanov je absolútne nepotrebný. Ale naozaj by som teba a beardie-ho chcel vidieť, čo by ste robili ak by ste boli ako som už písal invalidný dôchodcovia. Pretože ono sa ľahko volí tá vaša pravica ak ste mladí a zdraví.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito, to v ziadnom pripade, ale su aj legitimnejsie nastroje ako si pocas zivota nasetrit dostatok penazi, nez cakat, ze ta dochodkovy system, ktory skolabuje do 20 rokov, nakrmi.

kali520 neviem, ci ma vobec vyznam diskutovat s clovekom, ktory nevidi ziaden rozdiel v obdobi 1992-2010? Ja som bol za Meciara sice decko, ale co to si pamatam, a rozdiel medzi jeho vladou a povedzme druhou Dzurindovou je obrovsky . Ak Dzuro kradol, tak Meciar bol intergalakticky zlodej. Ak vidis len to zle, co jednotlive vlady spravili, tak naozaj nemusis ani reagovat, vela pekneho si asi nepovieme.

//autoeditácia príspevku (10 Mar 2012, 10:50)
senator8008 napísal:A prosím ťa, načo vlastne ten štát existuje? Načo vyberá dane? Načo berie podstatnú časť z výplaty? Pretože štát ktorý sa nestará o občanov je absolútne nepotrebný. Ale naozaj by som teba a beardie-ho chcel vidieť, čo by ste robili ak by ste boli ako som už písal invalidný dôchodcovia. Pretože ono sa ľahko volí tá vaša pravica ak ste mladí a zdraví.
Akoze sa nestara o obcanov? A kto ti umoznil studovat a vyuzivat zdravotnictvo zadarmo? Je naozaj smutne, ze vela ludi si neuvedomuje, ze stat do nich leje neskutocne peniaze kym su neproduktivni, a ti ludia este maju problem s tym, ze potom za to od nich v produktivnom veku vybera dane? Samozrejme mohlo by to tu fungovat podstatne lepsie, ale povedat, ze stat sa nestara o ludi je postavene na hlavu.

// btw o chorych sa treba postarat, na tom sa zhodneme..
hughito
Redeemer
Redeemer

TH: Zober si, že nie každý je úspešný podnikateľ alebo niečo podobné, aby si zarobil tak, že nie je odkázaný na dôchodok. A veru, dnes ľudia žijú niekedy fakt z mizerných platov + živia rodinu a doslova len tak prežívajú. Takže sú proste odkázaní v dôchodkovom veku na to, čo im dá štát, tak to proste je.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zvlastne, ze ludia su bez penazi, ale na gorilych protestoch plytvaju jedlom, doma si neodpustia balik cigariet a 2-3 pivecka denne, robia si deti ako na pase, aj ked nie su schopni ich zabezpecit atd. Tak potom odkial beru na takyto luxus peniaze, ked su bez penazi? To mi vzdy bolo zahadou. Pretoze ja ked na nieco nemam peniaze, tak si to logicky nekupim. To nie je o uspesnom podnikani, to je o nezodpovednom pristupe.

Btw ak by bol dochodkovy system dlhodobo udrzatelny, tak by som sa v tom svojom vyjadreni krotil, ale ak si niekto nedokaze uvedomit, ze o 20-30 rokov mu stat asi velmi nepomoze, lebo nic nenasvedcuje tomu, ze sa system nejako vyrazne zmeni, tak je naozaj pre mna len primitiv, ktory si nevie spocitat kolko je 1+1.

Inak na zapadny svet sa pozerame so zavistou, ako sa tam maju dobre, ale oni uz davno prisli na to, ze ak na nieco nemaju, tak si to nekupia (a nastastie uz zistili, ze skrze kreditky cesta tiez nevedie). Ja mam fakt pocit, ze tu najviac rozhadzuju ti, co vykrikuju, ze musia byt odkazany na stat.

// a uz mi prvi socani, ktori sa v tom asi nasli davaju K- nevadi smelo do toho, ja som si uvedomil ako zit co najlepsie a vy sa spoliehajte na stat.. na konci sa niekto z nas bude smiat, ale vy to nebudete ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

senator8008 napísal:Ale naozaj by som teba a beardie-ho chcel vidieť, čo by ste robili ak by ste boli ako som už písal invalidný dôchodcovia. Pretože ono sa ľahko volí tá vaša pravica ak ste mladí a zdraví.
zase to iste...

za koho bude vacsia sanca, ze budu dochodky rast? za Fica alebo za pravice? mysli aspon 2 roky dopredu...
hughito
Redeemer
Redeemer

TH:
Inak na zapadny svet sa pozerame so zavistou, ako sa tam maju dobre, ale oni uz davno prisli na to, ze ak na nieco nemaju, tak si to nekupia
Na toto si prišiel ako ?

Takisto tá pasáž o nejakom robení detí ako na páse, cigaretách a jedle na protest (?) je odveci.

Dôchodkový systém nie je udržateľný, ostatne ako žiadny iný preto, lebo spoločné peniaze miznú v čiernej diere menom štát.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito: zil som v zahranici, mam rodinu v zahranici, moja mama sa narodila v zahranici, viem ako to chodi v zahranici.. ak mas pocit, ze inde na svete je to med lizat, tak ta sklamem, nie je to tak. System tam je v zasade ten isty, len je tam ina mentalita a uplne iny pristup k hodnotam a k zivotu a preto sa tam ludia maju spravidla lepsie ako my tu.

Akoze chceme sa tvarit, ze ludia, ktori ziju od vyplaty do vyplaty sa aj napriek tomu, ze su uplne neschopni zabezpecit rodinu do nej hrnu? Dnes uz vieme, ze protest je o anarchistoch a socanoch, podla toho ako sa prezentuju tak predpokladam, ze je to nizsia socialna vrstva, ale aj napriek tomu si nakupia za tasku vajicok a bananov a rozhadzuju to tam, ako by mali plne bankove konta. K tym cigaretam a chlastu sa ani nema vyznam vyjadrovat. Vieme, kto su hlavni pozivatelia tychto latok, tak sa netvarme, ze je to inak.

Napriklad skandinavsky dochodkovy system je fungujuci a peniaze sa v nom nestracaju a naozaj idu tym, ktori ho do neho leju. Ale je rovnako neudrzatelny, ako hocikde inde na svete. Problem dochodkov je skor demografickeho, nez financneho charakteru. Ano, uvedomujem si, ze kritizujem nezpodovedne plodenie deti a neudrzatelny dochodkovy system, co ide ruka v ruke, ale bohuzial je to zacarovany kruh, z ktoreho sa da vyjst len tak, ze sa zminimalizuje uloha statu a miesto odvodov skoncia financie napr na investiciach. Socik naucil ludi spoliehat sa na stat, ale osobne si myslim, ze tadialto cesta nevedie.
hughito
Redeemer
Redeemer

zil som v zahranici, mam rodinu v zahranici, moja mama sa narodila v zahranici, viem ako to chodi v zahranici.. ak mas pocit, ze inde na svete je to med lizat, tak ta sklamem, nie je to tak. System tam je v zasade ten isty, len je tam ina mentalita a uplne iny pristup k hodnotam a k zivotu a preto sa tam ludia maju spravidla lepsie ako my tu.
Neviem o akom mede to tu konštruuješ, ale nevadí.

Čo sa týka tej mentality - áno, to môže byť do istej miery pravda, ale pozri sa na krízu. Konzumne štýlom kúpim aj to, na čo nemám, sa žilo veľmi dlho a to aj na západe.
Akoze chceme sa tvarit, ze ludia, ktori ziju od vyplaty do vyplaty sa aj napriek tomu, ze su uplne neschopni zabezpecit rodinu do nej hrnu? Dnes uz vieme, ze protest je o anarchistoch a socanoch, podla toho ako sa prezentuju tak predpokladam, ze je to nizsia socialna vrstva, ale aj napriek tomu si nakupia za tasku vajicok a bananov a rozhadzuju to tam, ako by mali plne bankove konta. K tym cigaretam a chlastu sa ani nema vyznam vyjadrovat. Vieme, kto su hlavni pozivatelia tychto latok, tak sa netvarme, ze je to inak.
Bezobsažné plky. V podstate ani neviem, čo si tým chcel akože povedať, ale cítim tam ten pravičiarsky podtón, že ak sa mí niekto zle, tak si za to môže zásadne sám, je neschopný, nepracovitý, NEPRISPôSOBIVÝ a ešte si dovolí aj protestovať a hodiť banán.

Takisto neviem o akom plodení detí to tu stále melieš, tu na fóre je pár odborníkov na demografiu, čo ti naposielajú milión odkazov na youtube o tom, ako vymierame. Takže ?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale ved to vobec nevylucuje co som povedal. Samozrejme aj na zapade ziju nezodpovedni ludia, ktori si naberu uvery a potom ich nedokazu splacat. Ale ja sa na spolocnost pozeram globalne a zapadna spolocnost uz davno pochopila, ze ak si nieco nemozem dovolit (ani na uver), tak si to nekupim.

Ano, som zastanca myslienky, ze kazdy si je strojcom svojho stastia a spoliehat sa na inych je vrcholne hlupe, naivne a nezodpovedne. Neviem kolko mas rokov, ci este chodis do skoly a zivia ta rodicia, alebo pracujes, alebo co robis, ale mam pocit, ze od zivota toho necakas pirvela a uplne ti postaci, ked ho nejak prezijes. Ved co, stat ta snad nakrmi... Mozno sa mylim, ale z toho co tu pises mi to vychadza presne takto.

Btw mam pocit, ako by si ani nezil v tejto krajine. Vsade okolo kde sa pozries su ludia, ktori ledva zivia seba, ale aj tak sa pustaju do zakladania rodiny aj ked vedia, ze ju nedokazu uzivit. O tom cely cas hovorim.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale ved to vobec nevylucuje co som povedal. Samozrejme aj na zapade ziju nezodpovedni ludia, ktori si naberu uvery a potom ich nedokazu splacat. Ale ja sa na spolocnost pozeram globalne a zapadna spolocnost uz davno pochopila, ze ak si nieco nemozem dovolit (ani na uver), tak si to nekupim.
To by sme potom nemali krízu, ktorá mal jednu z príčin aj tú, ktorú som spomínal. Život na dlh, úver, hypotekárna bublina.
Ano, som zastanca myslienky, ze kazdy si je strojcom svojho stastia a spoliehat sa na inych je vrcholne hlupe, naivne a nezodpovedne. Neviem kolko mas rokov, ci este chodis do skoly a zivia ta rodicia, alebo pracujes, alebo co robis, ale mam pocit, ze od zivota toho necakas pirvela a uplne ti postaci, ked ho nejak prezijes. Ved co, stat ta snad nakrmi... Mozno sa mylim, ale z toho co tu pises mi to vychadza presne takto.
Škoda komentovať. Ako prvú časť tohto odstavca, keď si úplne nepochopil to, čo som napísal, nevraviac o druhej časti. To je naozaj úsmevné.
Btw mam pocit, ako by si ani nezil v tejto krajine. Vsade okolo kde sa pozries su ludia, ktori ledva zivia seba, ale aj tak sa pustaju do zakladania rodiny aj ked vedia, ze ju nedokazu uzivit. O tom cely cas hovorim.
Tak zase viniť ľudí z toho, že chcú mať deti je mimo. To by sme potom naozaj čoskoro vymreli.

A čo sa týka sociálne slabých, tak tam je veľký počet detí nutnosťou a pravidlom (nemyslím len cigánov), to je jav, ktorý sa vyskytoval napriek celou históriou a všetkými spoločnosťami a kultúrami, ale ľudia ako ty (s takým zmýšľaním a videním sveta) tomu nevedia pochopiť, pričom to má úplne jasné dôvody.
kali520
Darca
Darca

beardie napísal:prave preto treba volit tych, ktori kradu malo alebo vobec, je to uplne jednoduche
A prave pre toto by taky ako ty nemali mat vobec pravo volit.
TommyHot napísal:kali520 neviem, ci ma vobec vyznam diskutovat s clovekom, ktory nevidi ziaden rozdiel v obdobi 1992-2010? Ja som bol za Meciara sice decko, ale co to si pamatam, a rozdiel medzi jeho vladou a povedzme druhou Dzurindovou je obrovsky . Ak Dzuro kradol, tak Meciar bol intergalakticky zlodej. Ak vidis len to zle, co jednotlive vlady spravili, tak naozaj nemusis ani reagovat, vela pekneho si asi nepovieme.
Vazne neviem preco si odignoroval podstatu mojho prispevku.

Vazeny zamyslite sa nad svojim pristupom, lebo vase uvazovanie je cisto retardovane. Zlodej ako zlodej a je jedno ci ukradol 5 euro alebo miliardy, ked uz raz kradol bude kradnut znova. Uz ste tak zmagoreny z tych politickych reci ze vam davno unikla pointa a robite presne to co oni chu a to volite ich.
TommyHot napísal:Inak na zapadny svet sa pozerame so zavistou, ako sa tam maju dobre
K tomuto ti poviem len toto:

Když jsem byl mladiství, byl jsem posednutý vlastnictvím mnoha komerčních věcí, aut, šatů, stupidních věcí. Teď když mám všechno, vím, že zbytečné věci vás mohou změnit na velmi stupidního idiota.

Till Lindemann
beardi napísal:za koho bude vacsia sanca, ze budu dochodky rast? za Fica alebo za pravice? mysli aspon 2 roky dopredu...
Ani za jedneho, lebo oni nie su pricina zleho celosvetoveho ekonomickeho systemu.
Napísať odpoveď