koko*-izmus, ked to tak možem nazvat... niekedy nam hrady vypalovali turci a tatari a teraz ludia čo chcu mat krajšiu luku, a zelenšiu travu... bol tu komunizmus, demokracia a teraz nastava čas KOKO*IZMU... http://spravy.pravda.sk/hrad-krasna-hor ... egiony_p23 http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi- ... horka.html
(tento rok som mal na plane ist ten kraj navštivit, a samozrejme ist sa kuknut na hôrku a betliar, jasov a pod. ... ale moje plany prišli o jeden, asi najhodnotnejši bod... škoda...
zbabelci... ked davate K- tak sa aspon podpište... taky aj tak stav v našom štate bude
Naposledy upravil/-a jin v 15 mar 2012, 0:42, upravené celkom 2 krát.
Dôvod:Upravený názov témy - nemusia tu svietiť vulgarizmy, aj keď to možno bolo výstižné...
neviem, nespoliehal by som na titulky na jojke... zistili to rychlejšie ako naše organy... hoci je to možne, ale aj tak davaju strašne rychle uzavery... (a poprosim Vás pod karmu sa podpisujte, diky, Spojka)
Tak či už cigáni alebo nie, to je hádam aj jedno. V iných krajinách by si také pamiatky strážili ako kojencov a u nás sa nechajú ľahnúť popolom Bol som tam už neraz a mám na ten hrad nádherné spomienky z detsva. Keď som zbadal tie obrázky, až ma srdce zabolelo Paradoxne bol nedávno po rekonštrukcii
Panebože, to je strašné. Pred 2 rokmi sme tam boli na exkurzii a teraz je hrad v plameňoch...
// vidíš Pinco, ja zas vojdem do hradu/zámku/zrúcaniny a začnem si v hlave vytvárať príbehy o tom, ako napr. tam tí ľudia žili, ako sa tam prechádzali a tak (historické romány 4ever)
Ja teda neviem, ale so mnou to vôbec nepohlo. Akosi nemám také to "cítenie" pre historické pamiatky. Pamätám si, že keď sme tam šli na výlet na konci roka na ZŠ, tak som sa pogrcal v autobuse a celú dobu som tak musel chodiť. Tiahlo sa to so mnou potom celú základku. Možno aj preto mám ťažké srdce na Krásnu Hôrku. V každom prípade je to škoda, určite tam zhorelo aj veľa historických predmetov.
je to neskutocne smutne cloveku je az do placu ked to vidi , jeden z mala hradov ktory sa zachoval vcelku , kedze na slovensku mame len zrucaniny ... je to sila ked pod hradom nechaju vybudovat morgošom osadu , dolamat ruky nohy aby si do konca zivota zapamatali co urobili ...
Už viackrát sa hovorilo o tom, ako rómske deti podpaľujú suchú trávu aby videli hasičov. To sa hovorilo v spojitosti s Lunikom9... Tam aj keby to zhorelo všetko aj s obyvateľmi, by to asi nikomu nechýbalo...
Ale toto tu? Jedna z mála dobre vyzerajúcich pamiatok na slovensku a takto to dopadne.
Som zvedavý ako sa to bude riešiť ak sa teoria s tými detmi potvrdí. Kto sa bude zodpovedať... Zrejme NIKTO...
snad bol hrad dobre poisteny a podari sa opravit co sa da hoci to uz nebude take ako predtym,
zaujimalo by ma ze co vsetko je znicene , niekde som cital ze sa dokonca prepadli poschodia , niekde ze len zhorela strecha
Cez leto som tam mal namierené...pecka.
Nejdem meditovať, či rómovia, či nie - zaujíma len jedno - či bude vyvodená zodpovednosť.
Či ako včera v správach, že dedo pálil, zapálil susedovi stodolu, stodola zhorela, škoda za 1500 € a dedu 16,60€ priestupok?
Čo s týmto majú spoločné všetci ti cigáni tam bývajúci ? Prečo používajú plurál ?
Podpálili tu trávu buď decká (cigánske) pri hre, to sú proste decká, alebo nejaký idiot jednotlivec, prípadne rodina (cigánska), tam už to je idiotizmus.
Hrady horeli aj neskor ako v 17. st., prakticky to bolo typické. Hrady horeli pravidelne a potom sa zase obnovovali. Niektoré sa už nie a preto máme dnes také pekné zrúcaniny.