Hry,aplikacie
Hry,aplikacie
Ahoj zaujimalo by ma či nieje nejaky program na robenie amaterskych aplikacii ako na fb , že by som si to zrobil v pc ?.... alebo proste nejaky program čo vytvoriš nejkaku hru alebo aplikaciu na pc....... vopred díik 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hry,aplikacie
na aplikácie na fb neexistuje nič. Teda existuje api, ale musíš mať značné skúseností s programovaním aby si ho vedel používať a vedel niečo vytvoriť v php či inom jazyku čo potom použiješ na facebooku
Na tvorbu hier existuje napríklad gamemaker, ale cez to nespravíš nič prevratné
Na tvorbu hier existuje napríklad gamemaker, ale cez to nespravíš nič prevratné
dík
takže ak chcem vediet programovat nejake tie hry ,aplikacie takže sa mam naučit tie jazyky php,java,c,c+ ??:.... a ako mam začat mam si kupiť knihu
, alebo skadial sa to mam učiť ??.... a čo sa treba naučit ako prve ...? Vopred dik
-
audiotrack
VIP
téma ako začať s programovaním tu je, nechce sa mi to zase všetko rozpisovať. A či začneš knihou alebo sa budeš učiť z internetu je v podstate jedno. Ak nemáš analytické myslenie a nemáš na to talent, tak nikdy nebudeš dobrý programátor. A ak sa takto pýtaš, tak zrejme si dosť mladý a vôbec nevieš o čom programovanie je.
A ja ťa vystraším ešte viac 
Programovanie je jedna vec. Ďalšia vec je matematika - na tvorbu akejkoľvek hry potrebuješ minimálne analytickú geometriu (zo strednej školy), na nejakú lepšiu hru už nastupuje lineárna algebra, matematická logika a kadejaké štatistiky, pravdepodobnosti a iné.
Potrebuješ teda nie len vzťah k programovaniu, ale aj k matike.
Na tvojom mieste by som začal gamemaker-om
Programovanie je jedna vec. Ďalšia vec je matematika - na tvorbu akejkoľvek hry potrebuješ minimálne analytickú geometriu (zo strednej školy), na nejakú lepšiu hru už nastupuje lineárna algebra, matematická logika a kadejaké štatistiky, pravdepodobnosti a iné.
Potrebuješ teda nie len vzťah k programovaniu, ale aj k matike.
Na tvojom mieste by som začal gamemaker-om
-
audiotrack
VIP
a keď sa už strašíme, nenechaj sa znechutiť tým obrázkom čo dal. To nie je matika. Okrem tej matiky budeš potrebovať ešte teoreticku informatiku, formálne jazyky a automaty, a toto je na tom obrázku 
Par example http://www.yoyogames.com/make