Odišiel mi hdd?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
joyzo14
Amateur
Amateur

Odišiel mi hdd?

Príspevok od používateľa joyzo14 »

Dobrý večer, poprosil by som o radu. Mám ntb, ktorý používam už 3-tí rok. Rozdelený ho mám na 2 partície, z čoho jedna je systémová a druhá je pre dáta, na tej druhej časti mám taktiež nainštalovaný záložný windows v prípade potreby (obidva Os sú Windows 7). V poslednej dobe sa mi výrazne spomalil štart ntb, trvalo aj minútu, pokiaľ mi nabehla tabuľka s možnosťou výberu Os, ak mi systém nabehol, všetko bolo v poriadku, začiatkom týždňa som teda systémovú časť disku defragmentoval, no opätovne ako som pustil ntb, všetko fungovalo ako má, ale nešla mi Opera, tak som som sa pokúsil používať záložný z druhej partície, ten mi načítalo približne až za 10 min, Opera tiež nefunguje, a práca s ním je prakticky nemožná, celý systém strašne laguje, problém je tiež, že od tohto okamžiku mi už nenahodí ani prvý systém, padne pár minút pri načítavaní windows loga, tak používam len ten záložný. V ňom mi systémovú partíciu zobrazí, no nemôžem ju otvoriť a ani nemám info o jej kapacite, pri inštalácii programov, ktoré potrebujú výpočet požadovaného miesta sa nič nestane, nemôžem ich dokončiť, keď som skúšal niečo prekopírovať na kľúč, išlo to nehorázne pomaly, okolo 50kb/s, pred pár mesiacmi cez HDtune som uvidel nejaké info o chybných sektoroch, no nebolo ich veľa, tak som nevenoval tomu nejakú pozornosť. Pokúsil som sa nainštalovať windows 7 znova, ale po výbere jazyka a následnom odkliknutí inštalácie sa nič nedeje, nedostanem sa ani k menu, kde je možnosť výberu partície disku pre inštaláciu. Preto sa pýtam, odišiel mi teda disk, alebo mám hľadať príčinu niekde inde? Vďaka za akúkoľvek pomoc :?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Odišiel mi hdd?

Príspevok od používateľa brm »

Pozri si SMART hodnoty toho disku (hd health a x iných programov).. a tam budeš vidieť, či je všetko OK, alebo disk má nejaké hardwarové chyby...
joyzo14
Amateur
Amateur

nemám práveže ako, nemôžem tam skoro nič nainštalovať
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Denco »

Skús cez Portable HD Tune: http://goo.gl/AX9Ql Položka Healt + Error Scan.
joyzo14
Amateur
Amateur

takže problém bol v tom disku, výmena pomohla a fungujem ďalej :)
Napísať odpoveď