Voľby 2012 - Ako ste volili?
Re: Voľby 2012 - Ako ste volili?
Myslím si, že do koalície so SMERom pôjde len samovrah a budúca politická mŕtvola.
SNS, SMK mimo - pozitívne. Konečne. Negatívne je, že len tesne. To znamená, že asi 10% voličov na oboch stranách barikády ešte žije touto témou.
SDKÚ - sklamanie, mali byť mimo a dostať facku akú si zaslúžili.
MOST - pre mňa tá strana nemá tému, tvár ani nič...akoby neexistovali.
KDH+OLaNO = lídri pravice. Pre "tradičné" strany musí byť facka do tváre, že Matovič získal zo "stredo-pravého" spektra najviac, LOL
SAS - odrátame odchod Matoviča, ktorý mu iste doniesol pár percent, pôsobenie vo vláde, ktoré zvykne mať negatívny vplyv na výsledky a 5+ je realita s ktorou Sulík musí naložiť uvážene, ak to myslí aj do budúcna vážne.
SNS, SMK mimo - pozitívne. Konečne. Negatívne je, že len tesne. To znamená, že asi 10% voličov na oboch stranách barikády ešte žije touto témou.
SDKÚ - sklamanie, mali byť mimo a dostať facku akú si zaslúžili.
MOST - pre mňa tá strana nemá tému, tvár ani nič...akoby neexistovali.
KDH+OLaNO = lídri pravice. Pre "tradičné" strany musí byť facka do tváre, že Matovič získal zo "stredo-pravého" spektra najviac, LOL
SAS - odrátame odchod Matoviča, ktorý mu iste doniesol pár percent, pôsobenie vo vláde, ktoré zvykne mať negatívny vplyv na výsledky a 5+ je realita s ktorou Sulík musí naložiť uvážene, ak to myslí aj do budúcna vážne.
Cesar: ani nie:
- nepracovat v nedelu ako ustavny zakon, ee, neprosim
- zaujima ma, ci Sulik bude alebo nebude v parlamente
- nepracovat v nedelu ako ustavny zakon, ee, neprosim
- zaujima ma, ci Sulik bude alebo nebude v parlamente
Neviem ako by s 83 poslancami schválil ústavný zákon. Asi kvôli tomu chce začať rozhovory Fico a aspoň hneď môže povedať, že nikto toto nechce, chcú ľuďom zle.
Som zvedavý, či sa z tých čo sa dostali do parlamentu cez SAS a OL nevyčlenia ako to bolo minule, neprekvapilo by ma, keby sa tam objavil ďalší "Matovič", oni sa kľudne môžu rozpadnúť aj v opozícii, tam je koľko členov, toľko šéfov, každý chce byť lídrom.
Som zvedavý, či sa z tých čo sa dostali do parlamentu cez SAS a OL nevyčlenia ako to bolo minule, neprekvapilo by ma, keby sa tam objavil ďalší "Matovič", oni sa kľudne môžu rozpadnúť aj v opozícii, tam je koľko členov, toľko šéfov, každý chce byť lídrom.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nesympatizujem so ziadnou stranou, ja som hodil prazdnu obalku iba aby som zvysil ucast
Veľa si s tým nedosiahol.
Ale fakt, je to neslušné od Fica, že sa nepoďakoval Sulíkovi a Matovičovi, že mu umožnili sa dostať k moci.
Ale fakt, je to neslušné od Fica, že sa nepoďakoval Sulíkovi a Matovičovi, že mu umožnili sa dostať k moci.
Veľký súhlas. Takmer ústavná väčšina SMERu je fakt, ktorý sa nedá hádzať na dôchodcov a absolventov základnej. Je to reálna vôľa ľudu, s ktorou treba skôr rátať ako bojovať (teda na strane pravice). Na strane ľavice si treba uvedomiť, že by nemuseli robiť absolútne najradikálnejšie ľavicové kroky atď. (to platí aj pre pravicu - vice versa)GothaR napísal:Nejde o dochodcov ale o to, aby SMER nemal 45% ale 25-30. Najlepsie by bolo ak by Fico isiel za prezidenta a nejakym sposobom sa podarilo vytvorit spolupracu medzi lavicovymi a stredopravymi stranami. Vela slovakov ma totiz stale blizsie k lavici a taketo 4-8 rocne turnusy vladnutia pravice alebo lavice statu neprospievaju.
Najväčší problém je, že tomuto štátu chýba idea, kam chce ísť a čo chce dosiahnuť. Zatiaľ to funguje na 2 princípoch, ktoré sa nonstop striedajú:
a) existuje tu nejaká situácia - čo môžeme to prerozdelíme, chceme sociálnu rovnosť bez ohľadu na následky
b) situácia, ktorá tu existuje nie je ideálna - potrebujeme ešte viac uvoľniť trh, všetko sa vyrieši "samo odseba" ak sú správne nastavené podmienky
Výsledok je: naše poľnohospodárstvo je v troskách, zdravotníctvo tiež, o školách radšej nehovorím. Našu smiešnu 500km diaľnicu staviame dlhšie ako Chorváti, ktorý za ten čas stihli mať aj vojnu...
Spravte strednodobý plán vývoja: obnovte potravinovú sebestačnosť Slovenska, dostaňme slovenské potraviny späť na pulty, podporujme našich živnostníkov na rozdiel od firiem, ktoré zisky odnášajú do materskej krajiny - nastavme tomu adekvátne školstvo, vedu a výskum a myslím si, že cez 10% nezamestnanosť by sme už nešli.
-
audiotrack
VIP
dosiahol som to, ze moj hlas sa zarata. Cim viac hlasov, tym su volby pravoplatnejsie. Keby takto spravilo vela ludi, tak to vypoveda o nespokojnosti omnoho viac ako ked je nizka ucast.
tak dostal 81k a mal najviacbeardie napísal:- zaujima ma, ci Sulik bude alebo nebude v parlamente
Voľby budú legálne aj keby volil iba jeden človek, otázka je, kde sa nachádzajú hranice legitímnosti.
Keď som pozeral ešte včera večer správy, onanovali všade nad dobrou účasťou, na hrane 50%. Ja som sa len ťukal na čelo: Vám už všetkým je*e? 49% v referende nestojí ani za 2 články v novinách, ale keď ide o parlamentné strany tak je to super???
Znížme už konečne kvóty na petície a referendá na reálne čísla!
Keď som pozeral ešte včera večer správy, onanovali všade nad dobrou účasťou, na hrane 50%. Ja som sa len ťukal na čelo: Vám už všetkým je*e? 49% v referende nestojí ani za 2 články v novinách, ale keď ide o parlamentné strany tak je to super???
Znížme už konečne kvóty na petície a referendá na reálne čísla!
Fico dostal aspoň čo je teraz na stránke štatistického úradu 1,133 mil hlasov, zatiaľ čo vraj líder opozície 225 tisíc hlasov. KDH je nič, nie že líder. Môžu byť radi, že sa dostali do parlamentu a už sa môžu začať modliť, aby nabudúce nevypadli, nie že vyhrajú voľby.
A to v mnohých obvodoch získal Smer aj 67%-nú podporu aj viac. Fico má 45%-nú podporu všetky ostatné parlamentné strany do kopy len 36%. A to aj keby sa spojili by to bola katastrofa koalícia 6-7 strán s ľuďmi ako Sulík a Matovič, životnosť max. 1 rok.
A to v mnohých obvodoch získal Smer aj 67%-nú podporu aj viac. Fico má 45%-nú podporu všetky ostatné parlamentné strany do kopy len 36%. A to aj keby sa spojili by to bola katastrofa koalícia 6-7 strán s ľuďmi ako Sulík a Matovič, životnosť max. 1 rok.
vrati sa lavicak Tomasito? z vysledku musi byt spokojny...
Volby su v podstate o tom istom ako v 2010, az na to, ze vtedajsie SaS je teraz OLaNO + SaS a opozicne SNS je pod kytickami. Neratam samozrejme pocty kresiel.
Ukázalo sa, že s hocikto nemôže robiť politiku alebo politiku dobre, Sulík sa dostal do parlamentu, nasľuboval, vyzeralo to dobre ale prepašoval tam ešte väčšieho blbca ako on - Matoviča a spoločne dosiahli to, čo sa nepodarilo ani Mečiarovi ani Ficovi, zničili celú pravicu a všetci sú na hranici zvoliteľnosti, je game over. Prispel tam aj Miki, no kto vie, ešte keby mali 2 roky voľačo by možno spravili ale asi nerátali s tým, že tam budú len ani nie 2 roky.
SaS je strana ekonomických odborníkov, to nemôže vyvrátiť nik. Ich chyby boli len také, že nie sú politici. Ale ja nepotrebujem mať za kormidlom štátu politikov. Ja tam chcem mať odborníkov. Nebyť politikárčenia zo strany Dzurindu, vláda pokračuje v pohode ďalej.
No nejako to nepokračuje. Aj cyklista je na vine ale všetku vinu hádzať na neho to tiež nie, na konci to bol Sulík, Matovič a spol. čo nezahlasovali za euroval ale keby to nebolo vtedy spojené prišlo by niečo iné a to nekonečné dohadovanie sa, že kto s kým čo povedal, nepovedal, klamal či neklamal dookola len politické hádky, to aj keby to pokračovalo dlho by to asi nevydržalo. Rozpady klubov, strán, založenie nových strán, OKS a všetci ostatní čo tam boli, tu ozaj všetci chceli byť lídrom a aby všetko záviselo práve do nich, a tak sa to jednoducho nedá, keď každý chce byť šéfom.
A uvidíme, či Matovičovci sa nerozpadnú aj v opozícii hneď po voľbách, oni sa rozpadli v SaS, potom kandidátka, v tomto držia rekord.
Podľa mňa ďalší "Fico" môže byť práve Matovič, on je možno ešte o niečo väčší populista ako Fico, nespokojných bude stále len viac a viac a to dáva Matovičovi šancu na ďalší rast.
A uvidíme, či Matovičovci sa nerozpadnú aj v opozícii hneď po voľbách, oni sa rozpadli v SaS, potom kandidátka, v tomto držia rekord.
Podľa mňa ďalší "Fico" môže byť práve Matovič, on je možno ešte o niečo väčší populista ako Fico, nespokojných bude stále len viac a viac a to dáva Matovičovi šancu na ďalší rast.
Tak toto je sila a takto rozmysla kazdy dochodca, preto vyhral smer...
-
Soviet
Darca
Hmm pravica:
1. Igor Matovič 150 138
2. Béla Bugár 121 314
3. Daniel Lipšic 104 569
4. Ján Figeľ 103 962
5. Lucia Žitňanská 103 159
6. Richard Sulík 83 693
....
X. Marian Kotleba 29 152
X. Mikuláš Dzurinda 27 216
1. Igor Matovič 150 138
2. Béla Bugár 121 314
3. Daniel Lipšic 104 569
4. Ján Figeľ 103 962
5. Lucia Žitňanská 103 159
6. Richard Sulík 83 693
....
X. Marian Kotleba 29 152
X. Mikuláš Dzurinda 27 216
Matovič je populista, to je jasné. Fico má aspoň dáku víziu, síce s ňou totálne nesúhlasím ale aspoň má. Matovič absolútne nevie čo by s mocou robil. A k hlasovaniu o dôvere vlády. Každý súdny človek musí proste pochopiť, že zodpovednosť nesie SDKÚ.
Tak prekvapilo ma, že sa Matovičovci skoro ešte pred KDH, heh. A neviem či zrovna Matovičovcov možno považovať za nejakú pravicu typu KDH, SaS či SDKÚ.
SMK a SNS von, to je paráda.
Fico krásny výsledok.
Inak volebná účasť vysoká, ale zoberte si, že je tam 42 717 neplatných hlasov a myslím si, že to boli väčšinou prázdne obálky. Minule to bolo menšie číslo, aj keď nie o moc. Avšak účasť je určite prekvapením.
SMK a SNS von, to je paráda.
Fico krásny výsledok.
Inak volebná účasť vysoká, ale zoberte si, že je tam 42 717 neplatných hlasov a myslím si, že to boli väčšinou prázdne obálky. Minule to bolo menšie číslo, aj keď nie o moc. Avšak účasť je určite prekvapením.
Kotleba viac hlasov ako Dzurinda?