Krasna Hôrka - možné príčiny & následky
Re: Krasna Hôrka a.k.a. Koko*izmus (vypalovanie travy)
Prečo teraz nikto nezačne nadávať hasičom a armáde ? To je smutné ešte oveľa viac, že je tam milión hasičov, vojakov, hasia to a diletantsky dopustia to, aby po uhasení oheň začal horieť znova a napáchal ďalšie škody.
rufus59: Jaj, lebo biele decké takisto nie sú decká a nerobia zlobu ? Biely človek nikdy nehodil nezodpovedne špak do trávy, z čoho vznikol požiar ? ..
rufus59: Jaj, lebo biele decké takisto nie sú decká a nerobia zlobu ? Biely človek nikdy nehodil nezodpovedne špak do trávy, z čoho vznikol požiar ? ..
hughito: Nerozumiem, prečo máš neustále nutkanie ich obhajovať.
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nikde to s tym hradnym murom som nenasiel mas link?ColdRain napísal:podla SNM stranky kvoli opatovnemu rozhoreniu doslo k zruteniu casti hradneho muru
lebo novy cas pise ze vecer sa nic nestalo
http://www.topky.sk/cl/1000061/1303006/ ... otny-ohen-
na fb je toto:
hradkrasnahorka.sk Včera v noci sa v dôsledku silného vetra zrútila stena a prepadol sa strop. Situáciu máme pod kontrolou, urobíme všetko čo je v našich silách.
Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým čo nám pomáhajú zvládnuť túto pre náš región neskutočnú katastrofu. Ďakujem!!!
Všetkých ktorí chcú pomôcť prosím o strpenie, zbierka bude vyhlásená ihneď ako budú splnené zákonom dané náležitosti.
Peter Bollo /starosta obce Krásnohorské Podhradie/
tu je zase vyjadrenie historika:
http://www.krasnohorskepodhradie.sk/ind ... ity&lng=sk
hradkrasnahorka.sk Včera v noci sa v dôsledku silného vetra zrútila stena a prepadol sa strop. Situáciu máme pod kontrolou, urobíme všetko čo je v našich silách.
Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým čo nám pomáhajú zvládnuť túto pre náš región neskutočnú katastrofu. Ďakujem!!!
Všetkých ktorí chcú pomôcť prosím o strpenie, zbierka bude vyhlásená ihneď ako budú splnené zákonom dané náležitosti.
Peter Bollo /starosta obce Krásnohorské Podhradie/
tu je zase vyjadrenie historika:
http://www.krasnohorskepodhradie.sk/ind ... ity&lng=sk
-
rufus59
Light Professional
Na zbierku isto prispejem, snaď dobrý ľudia prispejú lebo naši spolubočania čo to podpalili urrčite neprispeju tym prispievame mi z našich daní
Frikso: to si vystihol
Hughito: dakujem za K -
Frikso: to si vystihol
Hughito: dakujem za K -
na Fb stranke SNM :
"Dnes v noci hrad iskril ako sopka ... Statika casti hradu je narusena. Padaju tehly, zrutila sa cast muru ... Dnes musime zacat so stahovanim hradu ..."
"Dnes v noci hrad iskril ako sopka ... Statika casti hradu je narusena. Padaju tehly, zrutila sa cast muru ... Dnes musime zacat so stahovanim hradu ..."
-
rufus59
Light Professional
Troška off topic od vedla :
http://www.aktuality.sk/clanok/158575/k ... plamenoch/
http://www.aktuality.sk/clanok/158575/k ... plamenoch/
-
Grond
Medium Professional
dobre ruiny z neho ostali snad sa podari rekonstrukcia a nenechaju ho schatrat ako 90% nasich hradov kde ostali ledva zaklady
Hm, aj ten historik má asi potrebu niekoho "obraňovať."
Frikso, ja sa môžem takisto spýtať teba, prečo neustále u mňa vidíš nejaké obraňovanie.
Kód: Vybrať všetko
Médiami a diskusnými fórami prebleskli informácie o tom, že pôvodcom požiaru boli Rómovia z obce Krásnohorské Podhradie. Túto informáciu si bez váhania osvojila aj riaditeľka Múzea Betliar Eva Lázárová, ktorá dokonca kritizovala nízke pokuty za vypaľovanie trávy a aj minister Krajcer podotkol, že treba robiť poriadky s neprisposobivými spoluobčanmi. Pálenie trávy je zakázané a určite nesprávne, no rovnako scestné je „hádzanie“ viny na „neznámeho páchateľa“, zvlášť ak je príslušníkom minority, v záujme odpútania pozornosti od vlastnej miery zodpovednosti.Frikso, ja sa môžem takisto spýtať teba, prečo neustále u mňa vidíš nejaké obraňovanie.
No mne je úplne jedno aké decká to boli, nech boli aj fialové ale faktom je že asi výchova nič moc. A zodpovednosť by mala byť vyvodená aspoň nejaká.... nech idú tí rodičia aj s deckami aspoň makať na odstraňovaní škôd alebo niečo.
Hádzanie viny na "neznámeho páchateľa" podľa mňa nieje nič zlé, páchateľ tam snáď bol, vinu na tom má a ak je neznámy tak sa s tým už nič nenarobí. To či hádzať vinu na príslušníka minority je mi jedno, príslušnosť k minorite vinu nezľahčuje ani nezveličuje.
Hádzanie viny na "neznámeho páchateľa" podľa mňa nieje nič zlé, páchateľ tam snáď bol, vinu na tom má a ak je neznámy tak sa s tým už nič nenarobí. To či hádzať vinu na príslušníka minority je mi jedno, príslušnosť k minorite vinu nezľahčuje ani nezveličuje.
Mas pravdu, chudaci romovia. Je hanba ake tazke u nas maju podmienky...M4jk1:-) napísal:ahh boze tu tolko obmedzencov chodi, ze sam neviem preco tu v poslednom case chodim.
Jasne keby ty si sa narodil v takej osade kde by si videl okolo seba len plno ciganov, spinu, smrad, alkohol, ziadna laska od rodicov, ziadne zakladne navyky stravovacie/hygienicke, ziadne pochopenie, ziadna vychova a neviem co este ine tak TY by si v tej osade bol uplna vynimka ktora by chodila do skoly a bol by si uplne ini. Musis si uvedomit ked sa narodi jedinec tak napodnobujee spravanie ludi vo svojej komunite, rodine. Ten problem je uplne niekde inde
Taku by som ti vyj*bal, ze by si sa od zeme odrazil. Zobud sa, zasran drbnuty.
-
seth82
Darca
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6298538/p ... eresa.html Zasa cigáni. Ako inak. Ale to my zlí rasisti si to vymýšľame.
Ako inak ? To je zaujímavý záver, privilégium na neúmyselné zakladanie požiarov majú zrejme len cigáni.
A ten dôvetok o nejakom vymýšľaní pokladám za uplakaný a zbytočný.
___
Mňa fascinuje, prečo nemôžte túto informáciu podať napr. takýmto spôsobom, bez tých narážok a dôvetkov.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6298538/p ... eresa.html
Napr.:
Cigánske decká (Deti) nedbanlivosťou a nezodpovednosťou spôsobili veľký požiar. V krátkej dobre už druhýkrát.
Ideálne by to bolo ešte bez toho prívlastku cigánske, ale to by som chcel moc. Aspoň takto.
A ten dôvetok o nejakom vymýšľaní pokladám za uplakaný a zbytočný.
___
Mňa fascinuje, prečo nemôžte túto informáciu podať napr. takýmto spôsobom, bez tých narážok a dôvetkov.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6298538/p ... eresa.html
Napr.:
Cigánske decká (Deti) nedbanlivosťou a nezodpovednosťou spôsobili veľký požiar. V krátkej dobre už druhýkrát.
Ideálne by to bolo ešte bez toho prívlastku cigánske, ale to by som chcel moc. Aspoň takto.
-
seth82
Darca
Na ostatné nebudem reagovať, lebo by sme sa znovu zaplietli - ale prečo by nemali spomenúť "cigánske"? Keď sa jeden cigán dostal do parlamentu, už má článok na SME, keď sa cigán v Londýne dostal na výšku, lebo sa odsťahoval s famíliou z Luníka a ide tam "točiť film", už má vlastný článok - myslím, že o mne článok SME nenapíše, keď sa už robia privilégiá, tak poriadne.
-
rufus59
Light Professional
Podľa mňa "Cigán" je dobre slovo, vystížne pre takých ako žijú na Luniku 9 a podobne. Slovo Róm by som použil jedine tedy ak by ten Cigán zapadol medzi civilizovaných ludí a mal vzdelanie vedel spraváť a reprezentoval sa v dobrom slove.
-
Grond
Medium Professional
tento topic sa nam meni z Krasnej Hôrky na cigansku kôpku ...
inac aby som nebol priliz OT , chcem sa opytat ohladom rekonstrukcii su nejake striktne pravidla ,aby sa velmi nezasahovalo do stavby a podobne? alebo je to de facto len otazka penazi? - povodne som si myslel pod pojmom rekonstrukcia hradu (napr aj pri spisskom hrade ked sa konala rekonstrukcia som myslel ze rozbite hradne veze kde chybaju napriklad casti muriva,stien tak sa "dokoncia" ale oni to len zakonzervuju aby sa to dalej nerucalo a podobne ale nejake dalsie prace kde by sa to dalo do povodneho stavu sa nejako nekonaju) teda ci je mozne dat zrucaninu hradu do povodneho stavu ,alebo by sa to bral ako priliz velky zasah do historickej pamiatky?
inac aby som nebol priliz OT , chcem sa opytat ohladom rekonstrukcii su nejake striktne pravidla ,aby sa velmi nezasahovalo do stavby a podobne? alebo je to de facto len otazka penazi? - povodne som si myslel pod pojmom rekonstrukcia hradu (napr aj pri spisskom hrade ked sa konala rekonstrukcia som myslel ze rozbite hradne veze kde chybaju napriklad casti muriva,stien tak sa "dokoncia" ale oni to len zakonzervuju aby sa to dalej nerucalo a podobne ale nejake dalsie prace kde by sa to dalo do povodneho stavu sa nejako nekonaju) teda ci je mozne dat zrucaninu hradu do povodneho stavu ,alebo by sa to bral ako priliz velky zasah do historickej pamiatky?
Tak áno, to si vystihol, ja som za to, aby to platilo aj recipročne. Teda, ak sa dostane cigán do parlamentu tak to netreba zdôrazňovať a robiť z toho udalosť roka.seth82 napísal:Na ostatné nebudem reagovať, lebo by sme sa znovu zaplietli - ale prečo by nemali spomenúť "cigánske"? Keď sa jeden cigán dostal do parlamentu, už má článok na SME, keď sa cigán v Londýne dostal na výšku, lebo sa odsťahoval s famíliou z Luníka a ide tam "točiť film", už má vlastný článok - myslím, že o mne článok SME nenapíše, keď sa už robia privilégiá, tak poriadne.