Tatarsky biftek
Re: Tatarsky biftek
medium well done, nemam velmo rad surove maso, ale paci sa mi, ze je v strede trosku ruzove
Tých stupňov je tuším 5, v obyčajnej reštaurácii sa človeka spýtajú na 3, takže zostávam pri medium rare a to mi aj vyhovuje.
Steak je presne to, čo som nikdy nemal. Stále na to pozerám v jedálnom lístku, ale vždy ma akosi odradí hlavne cena a to minimálne 15 €, niektoré idú do 30 € a to len za samotné mäso, bez prílohy. Nemám finančný problém si niečo také kúpiť, ale zdá sa mi veľa vysoliť toľko za obed alebo večeru.
kus kravskej rite cosi stoji, to je pravda
Oproti ostatnému mäsu to je naozaj veľmi drahé.
Tatarsky biftek
Ale ak je dobre urobený tak to stojí za tie prachy!!;-)
Steak v pravom slovazmysle som mal raz v zivote, pritrafila sa moznost zan nezaplatit ani korunu, to sa teda nedalo nevyuzit
Bol to tusim medium, resp. nieco medzi stredne krvavym a stredne prepecenym, chut vynikajuca. Niekedy si este urcite doprajem, navyse prednedavnom u nas vznikol novy Steak-house.
Tatarsky biftek
Tak je jasné že neni steak ako steak.
niekedy mneviem či sa mám smiať alebo plakať keď vidím čo všetko sa ponúka ako steak!!
Presne tak. Kolega si raz objednal nejaký steak a priniesli mu rezeň na prírodno. Viem, že to nebolo ani drahé, ale keď raz do jedálneho lístka napíšem steak, tak to tak musí aj vyzerať, chutiť.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Na Slovensku robia ozajstny steak len v El Gaucho, co je vychytena svetova restika. Inak to stoji za prd a velakrat som sa pytal v najroznejsich restikach ako pripravovali maso a nikdy som nedostal odpoved, ktoru som cakal. V El Gaucho maju 2-3 tyzdne odlezane maso, zavesene tak aby ho pri urcitej teplote prefukoval mierny prievan - teda neviem ako v Bratislavskom, ale v Johannesburgu to riesia presne takto, ale predpokladam, ze ten postup je pre vsetky El Gaucho rovnaky.
Ja jem zasadne fillet steaky, akosi sa neviem odvazit na rump, alebo t-bone. No a priprava medium rare.
Ja jem zasadne fillet steaky, akosi sa neviem odvazit na rump, alebo t-bone. No a priprava medium rare.
V El Gaucho som bol zatial so steakom vzdy spokojny.. no ked tam chodime ako firma (objedname si ich povedzme 20), tak 1-2 nie su uplne podla nasich predstav. Napriek tomu tiez vsetkym odporucam. A mam tu aj zlavovu karticku -15%
len skoda, ze sa tam pohorsili v miesani drinkov.
.
dobre masko mi vzdy pripravili aj v Antice Toscane (Rusovce). Je to talianska restauracia so zameranim na rucne robene cestoviny.. no v ponuke maju aj steaky. zatial naprosta spokojnost.
.
dobre masko mi vzdy pripravili aj v Antice Toscane (Rusovce). Je to talianska restauracia so zameranim na rucne robene cestoviny.. no v ponuke maju aj steaky. zatial naprosta spokojnost.
Mozem oznamit, ze mi uz 3 den od zjedenia tataraku nie je zle, ani ma nic neboli. Takze uz sa tesim ked si ho spravim nabuduce.
))
-
Grond
Medium Professional
jedol som ho raz s bratom v jednej hospode v brne , ja som ostal bez nasledkov ale na bratovi sa neskor zviezol cierny pasazier (pasomnica)
hoci je to certovsky dobre uz do seba stejk alebo tatarak nikdy nehodim
-
w00dy
Light Star
Možno mimo témy ale ako z neho dostali tú pásomnicu? xDGrond napísal:jedol som ho raz s bratom v jednej hospode v brne , ja som ostal bez nasledkov ale na bratovi sa neskor zviezol cierny pasazier (pasomnica)
[OT]do hajzlovej misy dali krasne stavnaty steak, typek si na hajzel sadol, pasomnica zacitila, zacala mu vykukat z rite a vtedy ju chytili a celu vytiahli[/OT]
liekmi...
liekmi...
tak tak beardie.. tiez poznam podobny sposob.
.
3 tyzdne jes rozky so sunkou. potom zacnes jest uz len suche rozky. nahnevana pasomnica vystrci hlavu von, aby zistila, kam zmizla sunka - zdrapis ju za krk a vytiahnes von.
.
3 tyzdne jes rozky so sunkou. potom zacnes jest uz len suche rozky. nahnevana pasomnica vystrci hlavu von, aby zistila, kam zmizla sunka - zdrapis ju za krk a vytiahnes von.
Tatarák mám veľmi rada, robím si ho najradšej sama doma. Mám ho rada aj úplne surový, ale väčšinou si ho trošku osmahnem už hotový na hrianke. Jednoducho hrianku na chvíľu pritlačím natretým dolu na horúcu panvicu s minimom oleja. Ale ozaj iba na chvíľu, ak tento čas prešvihnem, mäso mi z hrianky opadne a zoškrabovanie lyžicou vyzerá ako nechutný grc
) Väčšinou už skončí v koši.
Inak som bola prekvapkaná, že sa opäť toto jedlo vracia do reštík - v nedeľu sme mali rodinnú sešn v jednej tunajšej pizzérii a mali ho normálne v ponuke.
Inak som bola prekvapkaná, že sa opäť toto jedlo vracia do reštík - v nedeľu sme mali rodinnú sešn v jednej tunajšej pizzérii a mali ho normálne v ponuke.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
tatarak mam rad, raz som ho robil na chatu, asi 2 kila, no ostalo aj na dalsie dni, bol vyborny ale po 3 dnoch ma uz z neho bolelo brucho
no ale nedaj si, ked je taky dobry.
steaky su sice drahe, ale okrem masa na tom nieje nic vynimocne, staci si kupit pekny kusok masa a pripravit si to doma. najradsej medium, prepeceny je uz barbarstvo.
co sa tyka grilovania, odporucam kontaktny gril, marinovane maso sa tam upecie velmi rychlo a je velmi stavnate, daleko lepsie ako na oleji vypekat.
steaky su sice drahe, ale okrem masa na tom nieje nic vynimocne, staci si kupit pekny kusok masa a pripravit si to doma. najradsej medium, prepeceny je uz barbarstvo.
co sa tyka grilovania, odporucam kontaktny gril, marinovane maso sa tam upecie velmi rychlo a je velmi stavnate, daleko lepsie ako na oleji vypekat.
Tatarák je asi moje najobľubenejšie jedlo. Priznám sa, na Slovensku som ani nevedel, že také jedlo existuje. Keď som však došiel do Brna na výšku tak som sa tomu nevyho. A zachutilo mi to tak, že sa stane, že naň chodíme aj 2-3 krát za mesiac, čo je už asi moc ale nejak sa to vždy stane, že tam skončíme. Z 90% chodíme buď do Modré růže alebo Pod lékarnu.
Tomas, tiez som v Brne a dost sa oplati vyuzivat tie akcie zo slevovych serverov , vacsinou to maju za 99kc - tatarak s topinkami + kilo rebierok. To sa dvaja najedia ako pani
. Akurat tuto akciu cim dalej menej vydavam a zacinaju tam robit take kluhe, ze k rebierkam si musis doplatit za horcicu osobitne, kecup, chleba vsetko
ale stale sa to celkom oplati. Akurat to obzeram kedy nieco bude, zase mam chut
).