Jazdenie na koni

O športe...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Jazdenie na koni

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravim,
Neviem dohladat podobnu, ci takuto temu a celkom by ma zaujimalo, ci tu niekto jazdi dlhodobo, alebo obcasne len tak for fun na koni?
Kupil som si teraz v zlave kupony na naucenie jazdy na koni, tak ma to zaujima trochu, ake boli zaciatky niekoho ineho.

Dikes za akekolvek postrehy atd :)
Header
Professional
Professional

Re: Jazdenie na koni

Príspevok od používateľa Header »

Mám dve kamošky ktoré jazdia na koňoch. Čo viem tak pokiaľ máš vlastného koňa ale aj keď iba jazdíš, je to dosť o dôvere človeka ku zvieraťu. Keď si ty v pohode je kľudný aj kôň a všetko ide o dosť ľahšie.
Ja som jazdil iba zopár krát. Akurát ma po pár jazdách boleli stehná, chrbtica a bol som jak ubitý. Asi som jazdil príliš strnulo a bál som sa pádu. Základy ako pracovať s uzdou, povely, upevnenie sedla ti všetko povedia. Asi ako pri všetkom je aj toto o praxi.
Inak je to veľmi v pohode hobby a keď ti to ide super sa pri tom odreaguješ. Pozor však na pády.
:wink:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mal si pravdu Header. Bol som minulu nedelu na prvej jazde a ked som zosadol z kona, ledva som chodil. Strasny zaberak na nohy. Tento krat sa mi nedalo kvoli pcoasiu, tak idem opatovne v piatok. Bavit ma to zacalo hned, tak snad ma to len tak neprestane. Je to ovsem dost tazke, co sa tyka klusania a podobne, takze to chce pevne nervy :) Odporucam ovsem takym aktivnejsim ludom, ktory radi skusaju nove veci.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

chodis tam pri nas smere do mesta alebo do devina ?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ani jedno, ani druhe. V Cunove az je taka jazdiaren. Bolo to v zlavach, tak som si zobral viac jazd. Je to tam celkom dobre, vela koni a peknych dievcat :) Len dost vytazene je to tam, takze neoplati sa meskat a podobne
martinwa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinwa »

Ja osobne jazdím na koni už niekoľko rokov. V rodine máme 5 koňov, takže to mám zadarmo. Len sa o to treba starať :D , ale to ma ako človeka, ktorý má rád zvieratá baví.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jazdis len rekreacne, ci preteky a podobne aj? Kedze 5 konov je dost. Asi si z dakej dedinky, ze, ked si tam takto spokojne mozte chovat?
Tu je to dost obtiazne a hlavne kone su drahe stvorenia :/
Napísať odpoveď