Mysql vkladanie vzdy na koniec tabulky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Mysql vkladanie vzdy na koniec tabulky

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Zdravim vospolok

Možno to bude stupidná otázka, ale neviem si s tým rady a google nepomohol. Môj problém:

Myslel som si, že sa dáta do mysql tabuliek vkladajú za sebou, do teraz som mal aj stále také skúsenosti, pokiaľ sa mi nestalo to, že INSERT si vkladá po vymazaní akéhokoľvek riadku v tabuľke potom dáta náhodne kde mu príde. Keď sa vytvorí tabuľka a vkladajú sa riadky, tak je všetko v pohode, akonáhle ale dôjde k zmazaniu riadka, šialenstvo, ukladá to kade tade. Nejaké nápady?

Vopred ďakujem :)

MySql 5.1.36 ak by náhodou
Aiden
Darca
Darca

Re: Mysql vkladanie vzdy na koniec tabulky

Príspevok od používateľa Aiden »

Mohlo by ti stacit pridat do tabulky stlpec s #id, ktore by si nechal inkrementovat alebo timestamp. Potom ti moze byt jedno, ako su udaje zoradene v tabulke, kedze si ich budes vediet zoradit podla 'novoty' (aspon predpokladam, ze toto potrebujes :) )
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Problem je ten, ze MySQL 5 ma tzv information_schema tabulku, kde si uklada posledne autoincrementy primarnych klucov danej tabulky (ak teda mas nejake primarne kluce a mas na ne nastaveny auto_increment). Ak zmazes z tabulky nejaky riadok, tak information_schema sa neaktualizuje a dalsi pridany riadok nepokracuje od hodnoty posledneho primarneho klucu, ale od hodnoty, ktora je prave v information_schema tabulke. Potrebujes mat silou mocou klucne zoradene za sebou? Este som nezazil situaciu, kedy by to malo prekazat.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

TommyHot napísal:Problem je ten, ze MySQL 5 ma tzv information_schema tabulku, kde si uklada posledne autoincrementy primarnych klucov danej tabulky (ak teda mas nejake primarne kluce a mas na ne nastaveny auto_increment). Ak zmazes z tabulky nejaky riadok, tak information_schema sa neaktualizuje a dalsi pridany riadok nepokracuje od hodnoty posledneho primarneho klucu, ale od hodnoty, ktora je prave v information_schema tabulke. Potrebujes mat silou mocou klucne zoradene za sebou? Este som nezazil situaciu, kedy by to malo prekazat.
vôbec si nepochopil otázke
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ano nepochopil, lebo dotycny to napisal dost nejednoznacne.
S.T.E.A.L.T.H napísal:že INSERT si vkladá po vymazaní akéhokoľvek riadku v tabuľke potom dáta náhodne kde mu príde.
takto to vobec nefunguje a data sa ukladaju za sebou, akurat IDcko pokracuje od zmazaneho riadku a nie od posledneho aktualneho riadku.. ale vobec nie je pravda, ze data uklada nahodne.
Napísať odpoveď